Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
87
Filmadatlap
 
13
Szereplők
3
Vélemények
4
Képek
Videók
Állatfarm
 
talentorflirt   2019. 05. 16.

legújabb vélemény

Amennyiben egy diktatúra épülésének fázisait szeretné az ember kvázi mesés formában megtekinteni, annak ajánlott ez az alkotás. A kommunizmus mint eszme, valamint a megvalósulása közti hasadék árnyaltan, fokozatosan kerül megvilágításra.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 07. 05.

„Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek!”

Az Állatfarm 1954-es változata egy korrekt adaptáció, bár a film erényeit elsősorban Orwellnek köszönheti, de két fontosabb pontját kiemelném: a film az irodalmi alap két fontos mozzanatát ragadta meg, nevezetesen az elnyomó rendszerekről alkotott véleményt (és itt nem feltétlenül a sztálini szisztémára kell gondolni) és szellemességet, valamint a mesejelleget. Lehet, hogy csak ez egy rossz berögződés részemről, de ha egy olyan történetet dolgoznak fel, ahol az állatok beszélnek és mozog a szájuk, akkor azt csak rajzfilmben tudom hitelesnek mondani (kicsit más játékos az „állati reinkarnációs film”, mint legutóbb a Kilenc élet vagy az Egy kutya négy élete, ahol bár „kommunikálnak” az állatok... több»


 
rbernadett   2015. 04. 30.

George Orwell regényének nagyszerű feldolgozása, hanem a legjobb!

 

A film eredeti változatában az összes állatkaraktert Maurice Denham szinkronizálta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Hazai megjelenésére csak a rendszerváltás bekövetkezése után 1993-ban került sor, méghozzá az év jún. 30-án sugározta először a Duna Televízió.

(citizenfour99)
 

A film alapjául a világhírű George Orwell regény szolgált, az Állatfarm.

(citizenfour99)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.