88% 318 szavazat
Üzenet a jövőből - A Mézga család különös kalandjai

Üzenet a jövőből - A Mézga család különös kalandjai

Üzenet a jövőből - A Mézga család különös kalandjai
Filmadatlap
10
Vélemények (10)
8
Szereplők (8)
9
Képek (9)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

Hol nézheted

FILMINFÓ

Mézga Géza, Paula, tinédzser Kriszta lányuk és hát az a nyughatatlan legkisebb gyerek, Aladár. Szóval ők a Mézga család, persze lehet, hogy még Máris szomszédot is ide kellene számítani. Mindig rendkívül különös kalandokba keverednek, részben az Aladár által felfedezett "távoli" rokon, MZ/X-nek köszönhetően, részben saját erőből. Aladár saját készítésű, rádióból átalakított adóvevője segítségével lépnek kapcsolatba a köbunokai fokon harmincadik századi rokonnal. Hihetetlen dolgok történnek hirtelen az egyébként hétköznapinak mondható családban. Nem csoda, hogy a családanya elég gyakran Hufnágel Pisti nevét emlegeti.

Rendező: Nepp József
Forgatókönyvíró: Romhányi József
Ország: Magyarország
Premier: 1973.11.30.
 
2021.12.26 leo1969

legújabb vélemény

Zseniális rajzfilm. :) Imádtam anno.

1
 
2019.08.02 Ms. Akárki

Egyik legjobb magyar mese. Aladár és a kutyájának kalandjait szívesen elnézem még ma is. Futurisztikus, tanulságos kalandok és imádnivaló történet. Gyönyörű a rajzolása.

2
 
2021.05.03 stewie_griffin_2005

Felnőtteknek is legalább annyira (ha nem jobban) élvezhető, mint gyerekeknek. Gyerekként az egyik kedvencem volt, annyira jó lenne, ha a mai gyerekek is inkább ezeket néznék, mint az amerikai mindenféle meséket.

2
 
2018.03.23 hackerjulcsi

Nagyon kultikus mesefilm Magyarországon :) Jó értelemben véve nagyon magyar alkotás és emiatt arathatott szerintem ekkora sikert is. Emlékszem, hogy a Danone joghurtokon egy időben lehetett gyűjtögetni a szereplőket, az akkora buli volt :D A film mindenesetre 5*, mert nagyon szeretem :)

1
 
2017.06.16 szkodvig

Ezt is nagyon szeretem, habár a vakáción a Mézga családot én jobban szeretem. De ezen kívül felettébb kellemes kikapcsolódást nyújt bármikor,nagyon jókat szoktam rajta nevetni.

1
 

Az első négy részt 1968-ban mutatták be a Magyar Televízióban, de pénzhiány miatt a gyártás félbeszakadt. Az 1968-as annecyi fesztiválon Macskássy Gyula megismerkedett Georges de la Grandiére francia producerrel, aki pótolta a hiányzó összeget, így 1969-ben elkészülhetett ez a sorozat.Szerző: KaTuS55

#1