Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
69

A diótörő és a négy birodalom (2018)

The Nutcracker and the Four Realms
Filmadatlap
 
29
Szereplők
13
Vélemények
30
Képek
10
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 12. 04.
A Narnia krónikái karácsonyi verziójának is elmenne a Disney új Diótörője

Szerencsésen jött ki a lépés, hiszen egymás utáni két nap sikerült látnunk a Diótörőt (az eredeti történet szerint) balett előadás, majd film formájában. Így rendesen ráhangolódtunk a témára. Az új filmnek persze nem sok köze van az eredeti sztorihoz (sem a regényhez, sem a belőle készült Csajkovszkij-baletthoz), amelyet azért némileg ki is fordít önmagából, de magyarázatként szolgál, hogy ezúttal Marie lánya indul el megmenteni az álombéli birodalmat, így valójában egy folytatásról beszélhetünk. A Disney ismét egy klasszikust álmodott újra, nem sajnálva rá a pénzt, bár a forgatókönyv kidolgozottságára is áldozhattak volna abból a büdzséből, amely a színes-szagos látványra ment el. A törté... több»

 
HETEDIK   2018. 12. 08.

Egy teljesen átlagos Disney mese, jó CGI-vel, de inkább a gyerekbarát típusból. Felnőtt fejjel elég nehéz volt végig szenvednem, pedig csupán másfél óra az egész. Tipikus karácsonyi családi film, ami arra készült hogy a gyereket elvigyük a moziba...


 
MP170506   2018. 12. 09.

Csalódás lett ez a film. A látvány persze csodálatos, de ennyi... A történet elmegy egy folytatásnak, ha beszélhetnénk történetről, mivel alig volt ebben a filmbe... Meg kell menteni a birodalmat, persze, hogy tőrbe csalják Marie-t (volt már), és meg is menti... Persze oké családi film, de azért lehetett volna benne több csavar, több történés és több móka. Sajnos a gyerek se volt elhalva tőle...

 
Ms. Akárki   2019. 04. 23.

Élvezhető volt, de sok újat sajnos nem tud felmutatni. Ez is tipikusan szép, de üres film. Egy épkézláb mondanivalót már nem tudott a végére összekaparni. Persze a karácsonyt meglovagolva sikerre vitte, de sajnos ez egy eléggé felejthető alkotás.

 
BoBamburg   2019. 04. 09.

Rengeteg giccsel teletömött feldolgozás, amire istenigazából semmi szükség nem volt. Dehát ilyen világot élünk, a Disney mindenből remaket és feldolgozást készít, mert dől be a pénz belőlük, de a minőség javarészt csapnivaló, a történetek és a karakterek sablonosak, a végeredmény pedig felejhető.

Mackenzie Foy
Keira Knightley
Mackenzie Foy
Richard E. Grant
Keira Knightley
Mackenzie Foy
Eugenio Derbez
Mackenzie Foy
Helen Mirren
Mackenzie Foy
Keira Knightley
Mackenzie Foy
Keira Knightley
Thomas A. Sweet
Keira Knightley
Morgan Freeman
Jayden Fowora-Knight
Mackenzie Foy
Jayden Fowora-Knight
Ellie Bamber
Mackenzie Foy
Jack Whitehall
Eugenio Derbez
Mackenzie Foy
Helen Mirren
Omid Djalili
Richard E. Grant
Mackenzie Foy
Keira Knightley
Eugenio Derbez
Richard E. Grant
Misty Copeland
Keira Knightley
 
Összességében tehát úgy gondolom, hogy A diótörő és a négy birodalom egy családbarát film lett, ami a gyerekeknek különösen élvezhető lesz, a felnőtteknek pedig pár óra kikapcsolódást nyújt. Akik viszont szeretnének már hangolódni egy kicsit a karácsonyra, azoknak kötelező, hiszen amellett, hogy miután kijövünk a moziból egy Csajkovszkij dallamot fogunk dúdolni, már hazamennénk karácsonyfát díszíteni. több»
 
A Disney élőszereplős meseszekciójának sem jöhet be minden – bár E.T.A. Hoffmann meséjének sokadik (és sokadszorra is lapos) feldolgozásával kapcsolatban éppen az a legnagyobb kérdés, hogy ki lehetett az a cégnél, aki azt gondolta, ez a film majd bejön bárkinek is. több»
 
E.T. Hoffmann felteszem most forog a sírjában, hogy egy ilyen ötlettelen giccstengerré változott széles körben népszerű könyve. több»

A film összbevétele 173 411 287 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 78 201 129 forintot termelt. A hazai mozik összesen 65 907 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

E.T.A. Hoffman 'A diótörő és az Egérkirály' című klasszikusának adaptációja.

(hp)
 

A film forgatása 2016. októberében kezdődött meg South Kensingtonban és az angliai Pinewood Studios falai között. A munkálatok január 17-én értek véget. Ez 32 nap pótforgatás követte immáron Joe Johnstonnal a rendezői székben, de Lasse Hallström jelen volt a forgatás során. A két direktor végül társrendezőként került fel a stáblistára.

(hp)
 

A Disney eredetileg a Mulan premierjét tűzte ki november 2-ra, de a mese adaptációját végül 2019-re halasztották. Helyette A diótörő és a négy birodalom kapta meg a novemberi premierdátumot.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.