Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

A diótörő és a négy birodalom (2018)

The Nutcracker and the Four Realms
Filmadatlap
 
28
Szereplők
17
Vélemények
30
Képek
11
Videók

Galéria (30)

Mackenzie Foy
Keira Knightley
Mackenzie Foy
Richard E. Grant
Keira Knightley
Mackenzie Foy
Eugenio Derbez
Mackenzie Foy
Helen Mirren
Mackenzie Foy
Keira Knightley
Mackenzie Foy
Keira Knightley
Thomas A. Sweet
Keira Knightley
Morgan Freeman
Jayden Fowora-Knight
Mackenzie Foy
Jayden Fowora-Knight
Ellie Bamber
Mackenzie Foy
Jack Whitehall
Eugenio Derbez
Mackenzie Foy
Helen Mirren
Omid Djalili
Richard E. Grant
Mackenzie Foy
Keira Knightley
Eugenio Derbez
Richard E. Grant
Misty Copeland
Keira Knightley

Videók (11)

 
n,n,n   2021. 07. 04.

legújabb vélemény

1
Egyszernézős mese

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy átlagosra sikerült feldolgozás ez, jó, talán egy kicsivel még rosszabb, olyan 2 csillag körül. Hiányoltam a csavarokat, fordulatokat, de családnak egyszer egy popcornos mozira elmegy. Nem szabad sokat várni tőle, mert az csak ront rajta. Nekem an... teljes kritika»

 
Az amatőr   2018. 11. 28.

a nap véleménye

0
Amikor egy jó történet tökéletes látvánnyal párosul

Minden szempontból beváltotta a hozzá fűzött reményeket ez a film. Egy igazi régi klasszikust láthattunk új színekben pompázni a vásznon. Mind a kosztümök, díszletek szempontjából, mind filmtechnikailag valami egészen csodálatosat sikerült alkotnia a... teljes kritika»

 
Artemisia   2019. 12. 16.

4
Meseszerűen kicsinyes film

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az első benyomásom a filmmel kapcsolatban ez volt: gyönyörű, meseszerű, varázslatos a képi világ, és a történet felütése is az elvárhatón szívet melengető, mégis szomorúan szép, árva gyerekekkel, karácsony esti bállal, alkimista "keresztpapával", m... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 12. 04.

0
A Narnia krónikái karácsonyi verziójának is elmenne a Disney új Diótörője

Szerencsésen jött ki a lépés, hiszen egymás utáni két nap sikerült látnunk a Diótörőt (az eredeti történet szerint) balett előadás, majd film formájában. Így rendesen ráhangolódtunk a témára. Az új filmnek persze nem sok köze van az eredeti sztorihoz... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2018. 12. 08.

0

Egy teljesen átlagos Disney mese, jó CGI-vel, de inkább a gyerekbarát típusból. Felnőtt fejjel elég nehéz volt végig szenvednem, pedig csupán másfél óra az egész. Tipikus karácsonyi családi film, ami arra készült hogy a gyereket elvigyük a moziba...

 
MP170506   2018. 12. 09.

0

Csalódás lett ez a film. A látvány persze csodálatos, de ennyi... A történet elmegy egy folytatásnak, ha beszélhetnénk történetről, mivel alig volt ebben a filmbe... Meg kell menteni a birodalmat, persze, hogy tőrbe csalják Marie-t (volt már), és meg... több»

 
Ms. Akárki   2019. 04. 23.

0

Élvezhető volt, de sok újat sajnos nem tud felmutatni. Ez is tipikusan szép, de üres film. Egy épkézláb mondanivalót már nem tudott a végére összekaparni. Persze a karácsonyt meglovagolva sikerre vitte, de sajnos ez egy eléggé felejthető alkotás.

A film összbevétele 173 411 287 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 78 201 129 forintot termelt. A hazai mozik összesen 65 907 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

E.T.A. Hoffman 'A diótörő és az Egérkirály' című klasszikusának adaptációja.

(hp)
 

A film forgatása 2016. októberében kezdődött meg South Kensingtonban és az angliai Pinewood Studios falai között. A munkálatok január 17-én értek véget. Ez 32 nap pótforgatás követte immáron Joe Johnstonnal a rendezői székben, de Lasse Hallström jelen volt a forgatás során. A két direktor végül társrendezőként került fel a stáblistára.

(hp)
 

A Disney eredetileg a Mulan premierjét tűzte ki november 2-ra, de a mese adaptációját végül 2019-re halasztották. Helyette A diótörő és a négy birodalom kapta meg a novemberi premierdátumot.

(hp)
 

A stúdió nem volt elégedett a film első verziójával (amit Lasse Hallström jegyzett), ezért kérték fel pótforgatásokra Joe Johnstont.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A rendező Lasse Hallström és Helen Mirren "Az élet ízei" című filmben már dolgoztak együtt.

(diumiu)
 
Összességében tehát úgy gondolom, hogy A diótörő és a négy birodalom egy családbarát film lett, ami a gyerekeknek különösen élvezhető lesz, a felnőtteknek pedig pár óra kikapcsolódást nyújt. Akik viszont szeretnének már hangolódni egy kicsit a karácsonyra, azoknak kötelező, hiszen amellett, hogy miután kijövünk a moziból egy Csajkovszkij dallamot fogunk dúdolni, már hazamennénk karácsonyfát díszíteni. több»
 
A Disney élőszereplős meseszekciójának sem jöhet be minden – bár E.T.A. Hoffmann meséjének sokadik (és sokadszorra is lapos) feldolgozásával kapcsolatban éppen az a legnagyobb kérdés, hogy ki lehetett az a cégnél, aki azt gondolta, ez a film majd bejön bárkinek is. több»