2018.11.28 21:25 Az amatőr Olvasottság: <100x
0

Amikor egy jó történet tökéletes látvánnyal párosul

Minden szempontból beváltotta a hozzá fűzött reményeket ez a film. Egy igazi régi klasszikust láthattunk új színekben pompázni a vásznon. Mind a kosztümök, díszletek szempontjából, mind filmtechnikailag valami egészen csodálatosat sikerült alkotnia a Disneynek. A kezdő jelenet is a szárnyaló bagollyal teljesen be tudta szippantani a nézőt, olyan érzést keltve mintha ő is London felett repülne.

Minden egyes apróra kidolgozott részlet egy-egy ajándék volt a szemnek. A látvány mellett persze a hasonlóan magas színvonalú színészi játék sem maradt el. Kedvencem Keira Knightley volt Sugarplum szerepében, nagyon jól tudta érzékeltetni a karakterben lévő játékosságot, már-már kicsit túl is játszotta a szerepét, de még így sem tűnt erőltetettnek a dolog. A szinkronhangja viszont egy árnyalatnyival el lett túlozva és idegesítően nyávogóra sikeredett, emiatt én személy szerint az eredeti angol nyelvű változatot preferáltam.

Amikor egy jó történet tökéletes látvánnyal párosul

Az itt-ott elszórt játékos, vidám mozzanatok alapvetően is jellemezték a filmet, feldobva a viszonylag egyszerű történetet. Többek között a Tavasz király és Harlequin is a játékosabb szereplők táborát erősítette. Sikerült azért ötletesen becsempészni egy kicsit komolyabb mondanivalót is, miszerint "belül van minden amire szükséged van". A Disneytől ugyan eléggé erőltetetten hangzik ez a mondat, de azért így is jól beleilleszkedik a történetbe. Ez a bölcs útmutatás a Mackenzie Foy által alakított Clarának szól a már elhunyt édesanyjától. Mackenzie alakítása nem lett ugyan kifejezetten erős, de a célnak mondhatni megfelelt. Mindenesetre nem lett túl árnyalt a karakter. Morgan Freeman ezúttal Drosselmeyer a kedves nagybácsi bőrébe bújt, ami kifejezetten jól állt neki. Érezhetően sugárzott belőle az a fajta gondoskodó melegség, ami mindenkit megnyugtat. Helen Mirrennek most ugyan nem jutott túl sok tér, hogy kiteljesedjen a szerepében, azért így is emlékezetes alakítást nyújtott Mother Gingerként. Érdemes még megemlíteni a szépen kimunkált balettjeleneteket is, melyek jól visszaidézték az eredeti klasszikust. Misty Copeland kecses mozdulataival,elragadóan játszotta el a diótörő történetét a színpadon a többi táncossal.Ezek a jelenetek jól összekötötték az új történetet a régivel, egyfajta hidat képezve a kettő között. Míg az eltáncolt történet Clara édesanyjával esett meg, az új kalandok hősnője már maga Clara, ez is szépen összekapcsolja a színpadi és a filmszempontjából jelenbeli eseményeket. A stáblista elején is kapunk még plusz balettjeleneteket, amelyeket szintén érdemes megtekinteni. Végeredményben, A diótörő és a négy birodalomban ízlésesen ötvöződött a klasszikus történet az új csavarokkal, mindehhez pedig hozzájárult még a gyönyörű megjelenítés is. Értékelésem 55

családi | fantasy | kaland

Clarának egy kulcsra van szüksége, mert csak így tudja kinyitni az elhunyt édesanyjától örökölt dobozt, ami eegyy igazi kincset rejteget számára. Keresztapja éves bálján egy... több»

0