Az 1990-ben mozikba került Drágám, a kölykök összementek biztos receptből dolgozott, a Disney egy olyan családi vígjátékot tett le az asztalra, amely a mai napig nem vesztett fényéből, ám úgy tűnik, hogy a stúdió további rebootokat tervez a jövőben.

Noha a Drágám, a kölykök összementek további két folytatást is megélt, sajnos egyik sem tudta megismételni az első rész sikerét, amelyet egyszerűen imádtak a kritikusok és a nézők egyaránt. A történet szerint Wayne Szalinski, a kissé szétszórt feltaláló egy zseniális eszközzel rukkol elő, amely képes összezsugorítani a dolgokat. Lassan azonban megértő feleségénél is kezd betelni a pohár, az új találmány tesztelése ráadásul egészen balul sül el, amikor Wayne véletlenszerűen összezsugorítja saját gyermekeit, akikre így elképesztő kalandok várnak.

A Variety magazin legfrissebb értesülései szerint az egérháznál már gőzerővel zajlanak tehát a film rebootjának előkészületei, a rendezői széket ráadásul újra Joe Johnston foglalhatja el. Johnston jelenléte egy-egy produkciónál általában garantált sikert jelent, hiszen a filmes szakember olyan filmek munkálataink működött közre az elmúlt években, mint A diótörő és a négy birodalom vagy épp az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló.

Rick Moranis azonban nagy eséllyel nem tér vissza Szalinski szerepében, helyét várhatóan Josh Gad veszi majd át, aki viszont a szeleburdi tudós felnőtt korú fiát, Nicket alakítja majd, ha pedig mostanáig nem láttad az eredeti filmet, a fenti előzetes garantálta meghozza majd a kedvet hozzá!