Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
7
Képek
1
Videók
 
Norbert93   2019. 04. 25.

legújabb vélemény

A 90-es években nagy szám volt ez a széria, de messze ez volt a legjobb része, különösen, hogy ez a felnagyított miniatűr világ elnyerte a tetszésemet. Kellemes, régi családi film. Mára már feledésbe merült, de azért én még mindig emlékszem arra a kellemes kikapcsolódásra, amit a film okozott.

 
indingo   2017. 11. 20.

Nem mai darab. Gyerekkoron egyik legkedveltebb kalandfilmje. Olyan kedves a története. Jók a gyereke is és a szinkron sem zavaró. Imádtam az óriáshangyát, meg a többit.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 03. 20.

Gyermekkorom egyik meghatározó filmje a Drágám, a kölykök összementek. Szerencsére a varázsa nem múlt el akkor sem, amikor már felnőttként néztem újra. A maga korában szerintem igen ügyesen használta a film a technikát, amely a rendelkezésére állt. Jó nyilván mindenki tisztában van azzal, hogy nem igazi hangyákat és skorpiókat lát, de mivel maga a történet is teljesen szürreális, így ez egyáltalán nem zavaró (hiszen elég nagy esély van arra, hogy nem él a földön olyan ember, aki összezsugorítva kalandozott végig a hátsó kertjében). Bőven van benne humor, izgalom és még drámai elemek is (csak elég Hangyócát megemlítenem) és számos aranyköpés, amely régóta a fülemben cseng (például amikor Rick Moranis közli a feleségével, hogy kidobta a gyerekeit a szemétbe). A gyerekszínészek jól tudtak együttműködni, annak ellenére is, hogy Thomas Wilson Brown-on kívül egyik sem köteleződött el a színészkedés mellett a film után), ami a felnőtteket illeti, Rick Moranis és Matt Frewer tökéletes ellenpontjai egymásnak, így remekül hozták az acsarkodó szomszédok karaktereit. Egy nagyszerű (már-már retro) családi film, ajánlom megnézésre, illetve újranézésre, senki ne ijedjen meg az óriási rovaroktól, mert ez szerencsére nem egy zsé kategóriás horrorfilm.

 
Lamboh   2017. 10. 17.

Ez sem az én filmem. Nem rossz, ezt aláírom. Viszont sem a történet, se a karakterek, de még csak a film humora sem tudott elkapni.

 
harnas1207   2019. 03. 28.

Ezt a filmet anno hányszor láttam, te jó isten! Bár most közel sem értékelném ennyire, de a maga idejében eredeti történet volt és igazán élvezhető "kalandfilm"

Amy O'Neill
Robert Oliveri
Jared Rushton
Thomas Wilson Brown
Robert Oliveri
Amy O'Neill
Rick Moranis
Robert Oliveri

A film összbevétele 222 724 172 dollár volt (imdb.com).

 

Azt a jelenetet, amikor az összezsugorított Nick beleesik az apja müzlis táljába, úgy vették fel, hogy egy óriási tartályt megtöltöttek 16 ezer liter tejszerű folyadékkal, amely klóros vízből és élelmiszer sűrítményből készült. A Cheerios darabkák pedig habbal bevont traktor gumik voltak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Hangyóca az első tervek szerint életben maradt volna, a film rövid, írott gyermekkönyv verziójában is így történt, azonban Ed Naha az utolsó pillanatban változtatott a forgatókönyvön.

(ArpiHajdu és Réci)
 

1989-ben a 7. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.