Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
66%

Chipkatonák (1998)

Small Soldiers
Filmadatlap
 
30
Szereplők
7
Vélemények
9
Képek
1
Videók
Chipkatonák
 
Norbert93   2019. 04. 25.

legújabb vélemény

Tetszeni akkor is tetszett, de nem nyerte el úgy a tetszésemet, mint az akkori gyerekfilmek. Kicsit gagyi, kicsit ostoba, de élvezhető és jópofa film. Ma már azért elég idejétmúlt, így megnézése olyanoknak okozhat némi örömet, akik gyerekkorukban is látták, szerették.

 
postaslaszlo8   2016. 06. 23.

Nagyon régen láttam ezt a filmet, de arra emlékszem, hogy tetszett, elég kis egyedi ötletes film lett, egyszer miindenkinek látnia kell, mondjuk mára már elég poénos egy film.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 19.

Nemrég láttam az egyik gyerekkori kedvencemet, s sikerült nosztalgikus hangulatba ejtenie. Emlékszem, hogy kissrácként nyagattam a szüleimet, hogy szerezzünk be valahogy mi is chippeket és szereljük be a játékkatonáimba, és akkor életre kelnek és az ... több»

 
Macskínó   2016. 09. 22.

Nekem egyáltalán nem tetszett, sem gyerekként sem most. Valahogy a hátam borzong a sztori alapjaitól fogva, a kivitelezést sem magasztalnám, ha valaki filmet keres estére ezt semmi képp nem ajánlom, mert nézhetetlen.

 
fazekasanett92   2016. 12. 13.

A film erőltetett, star wars utánzat, nagyon arra hajaz és ez már az elején elvette a kedvemet, hiszen ebből csak rosszul jöhet ki. Nincsenek meg az egyedi és utánozhatatlan jelenetei, sablonos és simán felejthető.

 
totykos   2015. 07. 12.

Ez a film is jó régi már, egy ideje nem láttam. Elsőre tetszett, aranyos volt, amolyan szörnyecskék + Toy Story feeling. Nem tudom, hogy most hogy tetszene, de az a tapasztalatom, hogy az ilyen kedves családi filmek időtlenek, még akkor is, ha ma már a gyerekek ki tudja milyen játékokkal játszanak.

 
Domino   2015. 02. 16.

Ez egy kedves film, tipikus kilencvenes évek, nem csak a ruhák, meg a sztori, de a játékok is, ma már nem ilyenek a tipikus akcióbabák, amennyire látom. Amúgy jó kis egyszer megnézős családi film, mindenkinek ajánlom egy kis kikapcsolódásra.

Galéria (9)

Videók (1)

A film összbevétele 71 282 547 dollár volt (imdb.com).

 

Tommy Lee Jones adja a hangját Chip Hazard őrnagynak, aki a film második felében leégeti az arca egyik oldalát, utalva Jones kétarcú szerepére a Mindörökké Batmanben (1995).

(Thibo84)
 

Alan Abernathynek van egy macskája. A való életben Gregory Smith allergiás a macskákra.

(Thibo84)
 

Anne Spielberg is közreműködött a forgatókönyv írásában.

(Thibo84)
 

William H. Macy neve is felmerült Irwin Wayfair szerepére.

(Thibo84)
 

Joe Dante a film speciális effektusairól azt nyilatkozta: "Számos Stan Winston bábut terveztünk használni. Nagyon bonyolult bábokat készített, amelyek sok mindenre képesek, de a gyakorlatban sokkal egyszerűbbnek és olcsóbbnak találtuk, ha hagyjuk, hogy a CGI emberei elvégezzék a munkát, miután leforgattuk a jeleneteket, tehát azt mondanám, hogy egyharmada bábjáték, a többi pedig CGI, annak ellenére, hogy az eredeti ötlet leginkább bábozás volt."

(Thibo84)
 

A Globotech vezetőjét Gil Marsnak hívják. Mars a háború római istene volt.

(Thibo84)
 

Clint Walker utolsó filmje.

(Thibo84)
 

Eredetileg Joseph Mazzellót választották Alan Abernathy szerepére.

(Thibo84)
 

A gorgoniták kinézetére nagy hatást gyakorolt a ​​Mattel "He-Man and the Masters of the Universe" játékfranchise.

(Thibo84)
 

Irwin számítógépes jelszava "Gizmo", ami utalás a Szörnyecskékre (1984) és a Szörnyecskék 2 - Az új falkára (1990). A Gizmo játék később a gorgonitákkal látható a szemétkosárban.

(Thibo84)