Játssz egy Xiaomi Redmi Note 4-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
78

A szépség és a szörnyeteg

(Beauty and the Beast)
 
indingo  2017. 04. 11.

Nagyon unalmas volt, egy az egyben a mese lemásolása. Az énekek dallamtalanok voltak és a nagy cécó a meleg karakter körül egyenesen nevetséges. 5 másodpercig, ha szerepeltek.

 
ArpiHajdu és Réci  2017. 04. 03.

A Dzsungel könyvével beköszöntött, A szépség és a szörnyeteggel pedig folytatódik az élőszereplős Disney-adaptációk korszaka. Ennek vagy örülünk, hiszen azokat a meséket láthatjuk megelevenedni a filmvásznon, amelyek meghatározták a gyermekkorunkat, vagy éppen bosszankodunk miatta, hiszen egy újabb bizonyítékot kapunk általa, hogy Hollywood tényleg kifogyott az eredeti ötletekből. Hát...majd elválik mi fog ebből kisülni. Ami a filmet illeti, kaptunk egy az eredetihez teljes mértékben hű adaptációt és pár kiegészítő kelléket is. A probléma ezzel csupán annyi, hogy A szépség és a szörnyeteg a maga 1991-es verziójával úgy volt tökéletes, ahogy volt. Mindazokat az elemeket tehát, amiket a 2017-es adaptáció hozzá tudott tenni az eredeti történethez totálisan feleslegesnek érzem. Gondolok itt elsősorban a Gaston és Lefou közötti homoszexuális vonalra (amelynek óriási visszhangja volt a médiában, így egy tuti reklámfogásnak bizonyult, hiszen a botrányokkal tarkított sztorikra csak még kíváncsibban az emberek...nem véletlenül, tudnak valamit a Disney reklámszakemberei). A vizuális effektek nagyon rendben voltak, egy igazi varázslatos (elvarázsolt) világot teremtettek meg a készítők. A záró jelenet pedig, amikor a kastély elvarázsolt személyzetének tagjai az utolsó emberi tulajdonságaikat is elvesztették és tárgyakká változtak, az egyik legszebben megkomponált jelenet volt, amit mostanában láttam. Ami a szereplőket illeti: a végén nemcsak hangban, hanem vizuálisan is megkaptuk a sztárparádét. Először úgy véltem a Szörnyeteget megformáló Dan Stevenst csak a Szörnyeteg maszkja miatt vág bamba fejeket, de amikor visszaváltozott emberré, akkor sem lett sokkal jobb a mimikája. Igyekeztek néhány poént is a karakter szájába adni, ám míg a mesében a Szörny az elején tényleg félelmetes, majd bájosan esetlen, addig a filmben ezek a poénkodások inkább erőltetettek voltak, mint hogy hozzáadtak volna a figurához. Általában nincs problémám a magyar szinkronnal, de ennél a filmnél már-már nézhetetlenre sikerült, az énekes jeleneteknél ugyanis egyáltalán nem figyeltek oda a szöveg és a kép illeszkedésére. Aki teheti, eredeti nyelven kezdjen neki. Nem tudom nem szeretni ezt a sztorit, ám a 2017-es verzió nem tudott érdemben hozzáadni az 1991-es eredetihez. Szerencsére elvenni sem sikerült belőle, de ha már egy új korszak kezdődik, amelynek a középpontjában élőszereplős Disney filmek lesznek, akkor ennél azért egy kicsit többet várok a folytatásban.

 
Orosz István  2017. 07. 18.

Egész jó kis filmes feldolgozás lett, a szereplőgárda is nagyon jól össze van válogatva, a dalok is benne vannak a Disney meséből, szóval egész jó kis családi film lett. Csak ajánlani tudom. :)

 
GedyPapa  2017. 08. 13.

Nem fűztem nagy reményeket a filmhez, hisz végig azt hittem, hogy a mese lesz elejétől a végéig átültetve élőszereplőbe (már amennyire egy beszélő óra élőszereplőnek minősülhet). Ezzel szemben kaptam pár új mellékszálat és nagyon jó színészi játékokat. Külön kiemelném a "varázslónő" karakterét a legnagyobb meglepetést ő okozta, illetve az amikor visszaváltoztak a tárgyak híres színésszé.

 
erare Nézhetetlen  2017. 08. 16.

Rövid kis életem egyik legborzalmasabb élménye volt ez a film. Igaz, hogy nem vártam valami nagyon nagy és lélekemelő alkotásra, de ennek a filmnek már az első mozzanata is megmerevített, és azt a bizonyos furcsa görcsbe rándult grimaszt hívta elő az arcomra, ami valóban csak nagyon ritkán kerül a tükörképemre. És a Harry Potteres csaj sem csinálta jól! Te jó ég, de mennyire nem játszott jól! Utálta ezt a szerepet, a maga édességes hazug és mű mivoltával együtt - ordított Emma Watsonról, hogy mennyire nem ért egyet az egész karakterrel és a film üzenetével! És ez a barokk környezet! - hát, kérem, mi a fenének? És azok a musicalbe illő dalok csak elnyújtották a filmet - és az én szenvedésemet. Át is ugrottam ezeket a részeket. Nem bírta a fülem. Közben pedig arra gondoltam, milyen szép is ez a történet valójában, hogy mennyire igaz mondanivalója van! És hogy ezt mennyire elfuserálták! Nem kellett volna, de tényleg nem kellett volna feltuningolni és lenyomni a mozinéző torkán. Csak hányás és fuldoklás lett a vége.

Emma Watson
Emma Watson
Emma Watson
Dan Stevens
Emma Watson
Emma Watson
Dan Stevens
Emma Watson
Kevin Kline
Emma Watson
Luke Evans
Luke Evans
Josh Gad
Emma Watson
Bill Condon
Emma Watson
Emma Watson
Emma Watson
Emma Watson
Emma Watson
Emma Watson
Emma Watson
Luke Evans
Josh Gad
Luke Evans
Emma Watson
Luke Evans
Emma Watson
Emma Watson
Josh Gad
Luke Evans
Emma Watson
Movieaddicts: A Szépség és a Szörnyeteg
Kellemesen giccses, boldog családi musical, olyan Disney-féle. Nem hibátlan alkotás, de nem kell szégyenkeznie sem. Látványos musical egy klasszikus meséből, több nem is kell. A 3D ugyan nem sokat hoz a konyhára, de is nem rossz. 7,5/10
Smoking Barrels: A Szépség és a Szörnyeteg
Méltó feldolgozást készítettek egy klasszikusból, egy jó kis családi musicalt kaptunk, amelynek még mindig az a legnagyobb tanulsága, hogy az igazi szépség legbelül lakozik, és sohasem a külsőségek után ítéljünk. Kellemes meglepetés, ne habozzunk, pakoljuk fel a családot, üljünk a moziba be, nem fogunk csalódni!

8/10
VOX.hu - A szépség és a szörnyeteg
Hogy kellett-e ez a remake? A szépség és a szörnyeteg története olyan fontos és gyönyörű, hogy ha a között kell választanunk, egy fiatalabb generáció ne legyen gazdagabb ezzel a csodás történettel, vagy be kell érnünk egy minimálisan innovatív élőszereplős változattal, az utóbbit választjuk. 70/100
 

Már a az 1930-as, majd az 1950-es években is voltak próbálkozások a megfilmesítésre.

(Mavil)
 

Összesen három Disney herceg van, aki a mesében hóval találkozik. Közülük az egyik a Szörnyeteg.

(Mavil)
 

Belle az eredeti történet szerint 17 éves, mikor az esemény játszódik.

(Mavil)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.