A szépség és a szörnyeteg (1991)

Beauty and the Beast

A szépség és a szörnyeteg

JRD   2022. 04. 19.

Igazi tündérmese csodálatos dallamokkal...

Mint sok Disney remek ez is ott van a legjobbak között. Hatalmas bevétele a rekorderek közé repítette (kábé 540 millió dollár). Egy kedves és elgondolkodtató történet a jó és rossz kérdéséről és arról, hogy vajon aki szörnyetegnek néz ki tényleg az? Vajon egy szép arc nem rejthet e ördögi gonoszságot? Igazi tündérmese minden korosztálynak. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Gyönyörű mese, egy gyönyörű szerelemről. Manapság kivételesnek mondhatja magát aki egy ilyen érzelem hurrikánban részt vesz. Az életre kelő berendezések humora és a kellemes kis dalok ma is a fülembe csengenek.

Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 08.

Egy igazi klasszikus és aranyos mese, szinte mint a többi Disney. Jó kis történetet csináltak a mese köré.

Bogi87   2016. 05. 31.

Bájos mese a gyönyörű Belle-ről és a csúf szörnnyé változtatott, elátkozott hercegről. Gyerekkoromban nagyon szerettem ezt a Disney mesét, kedvenceim közé tartozott. Valahogy az akkori mesék sokkal jobbak voltak, több mondanivalóval rendelkeztek.

indingo   2017. 04. 11.

Nagyon szép kis mese, helyes figurákkal. Van mondanivalója, van benne izgalom. Csézike az egyik legcukibb karakter. A sok filmfeldolgozás a nyomába se ért. Remek dalok vannak benne.

Yosihiro   2015. 04. 25.

Hihetelen hányszor láttam ezt a rajzfilmet már meg sem tudom számolni. A betétdal is sláger volt ha jól emlékszem. Nekem a Disney filmek közül ez kiemelkedik és hogy miért is? Mert úgy érzem ebben a mesében minden benne van. Megunhatatlan karakterek ... több»

Deku   2017. 07. 10.

Ez egy kihagyhatatlan történet, egy úgy mond egyszerű mesében tökéletesen adták vissza a romantikát és ez nagyszerű. A zenék felejthetetlenek és csodaszépek is egyben.

A bálterem jelenethez alkalmaztak először 3D technikát.

(JRD)

Jeanne-Marie Leprince de Beamunt meséje a rajzfilm alapja.

(JRD)

Az első mese volt, amit legjobb film kategóriában Oscar-díjra jelöltek, de végül A bárányok hallgatnak vihette haza a szobrocskát.

(gyorfigyuri10)

Egyedül Belle az egyetlen olyan hercegnő, akinek a szeme mogyoróbarna színű

(lolita13)

Az alaptörténetet egy 1740-ben lejegyzett népmeséből merítették, amelynek magyar változata A Rózsa címmel jelent meg Benedek Elek mesegyűjteményében.

(ArpiHajdu és Réci)