Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
41
Szereplők
100
Vélemények
26
Képek
2
Videók
A szépség és a szörnyeteg
 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Gyönyörű mese, egy gyönyörű szerelemről. Manapság kivételesnek mondhatja magát aki egy ilyen érzelem hurrikánban részt vesz. Az életre kelő berendezések humora és a kellemes kis dalok ma is a fülembe csengenek.

 
Bogi87   2016. 05. 31.

Bájos mese a gyönyörű Belle-ről és a csúf szörnnyé változtatott, elátkozott hercegről. Gyerekkoromban nagyon szerettem ezt a Disney mesét, kedvenceim közé tartozott. Valahogy az akkori mesék sokkal jobbak voltak, több mondanivalóval rendelkeztek.


 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 08.

Egy igazi klasszikus és aranyos mese, szinte mint a többi Disney. Jó kis történetet csináltak a mese köré.

 
indingo   2017. 04. 11.

Nagyon szép kis mese, helyes figurákkal. Van mondanivalója, van benne izgalom. Csézike az egyik legcukibb karakter. A sok filmfeldolgozás a nyomába se ért. Remek dalok vannak benne.

 
Deku   2017. 07. 10.

Ez egy kihagyhatatlan történet, egy úgy mond egyszerű mesében tökéletesen adták vissza a romantikát és ez nagyszerű. A zenék felejthetetlenek és csodaszépek is egyben.

 
Gyerekkorunk kedvencén szerencsére nem fogott az idő, bárhol, bármikor el tud bűvölni bennünket, és ez így van jól.
9/10 több»
 
Mintha egy míves vintázs-modellt látnánk, amelyben egyszerre érezni a nosztalgikus romantikát és ahogy készítője kétségbeesetten próbálja befogni a fülét, nehogy meghallja az idők szelét.

7/10 több»

A film összbevétele 424 967 620 dollár volt (imdb.com).

 

Az első mese volt, amit legjobb film kategóriában Oscar-díjra jelöltek, de végül A bárányok hallgatnak vihette haza a szobrocskát.

(thedarkman99)
 

Egyedül Belle az egyetlen olyan hercegnő, akinek a szeme mogyoróbarna színű

(lolita13)
 

Az alaptörténetet egy 1740-ben lejegyzett népmeséből merítették, amelynek magyar változata A Rózsa címmel jelent meg Benedek Elek mesegyűjteményében.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.