Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

A szépség és a szörnyeteg (1991)

Beauty and the Beast
Filmadatlap
 
41
Szereplők
102
Vélemények
26
Képek
2
Videók
A szépség és a szörnyeteg

Galéria (26)

Videók (2)

 
JRD   2022. 04. 19.

legújabb vélemény

1
Igazi tündérmese csodálatos dallamokkal...

Mint sok Disney remek ez is ott van a legjobbak között. Hatalmas bevétele a rekorderek közé repítette (kábé 540 millió dollár). Egy kedves és elgondolkodtató történet a jó és rossz kérdéséről és arról, hogy vajon aki szörnyetegnek néz ki tényleg az? Vajon egy szép arc nem rejthet e ördögi gonoszságot? Igazi tündérmese minden korosztálynak. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

1

Gyönyörű mese, egy gyönyörű szerelemről. Manapság kivételesnek mondhatja magát aki egy ilyen érzelem hurrikánban részt vesz. Az életre kelő berendezések humora és a kellemes kis dalok ma is a fülembe csengenek.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 08.

0

Egy igazi klasszikus és aranyos mese, szinte mint a többi Disney. Jó kis történetet csináltak a mese köré.

 
Bogi87   2016. 05. 31.

1

Bájos mese a gyönyörű Belle-ről és a csúf szörnnyé változtatott, elátkozott hercegről. Gyerekkoromban nagyon szerettem ezt a Disney mesét, kedvenceim közé tartozott. Valahogy az akkori mesék sokkal jobbak voltak, több mondanivalóval rendelkeztek.

 
indingo   2017. 04. 11.

0

Nagyon szép kis mese, helyes figurákkal. Van mondanivalója, van benne izgalom. Csézike az egyik legcukibb karakter. A sok filmfeldolgozás a nyomába se ért. Remek dalok vannak benne.

 
Yosihiro   2015. 04. 25.

0

Hihetelen hányszor láttam ezt a rajzfilmet már meg sem tudom számolni. A betétdal is sláger volt ha jól emlékszem. Nekem a Disney filmek közül ez kiemelkedik és hogy miért is? Mert úgy érzem ebben a mesében minden benne van. Megunhatatlan karakterek ... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Ez egy kihagyhatatlan történet, egy úgy mond egyszerű mesében tökéletesen adták vissza a romantikát és ez nagyszerű. A zenék felejthetetlenek és csodaszépek is egyben.

A film összbevétele 424 967 620 dollár volt (imdb.com).

 

A bálterem jelenethez alkalmaztak először 3D technikát.

(JRD)
 

Jeanne-Marie Leprince de Beamunt meséje a rajzfilm alapja.

(JRD)
 

Az első mese volt, amit legjobb film kategóriában Oscar-díjra jelöltek, de végül A bárányok hallgatnak vihette haza a szobrocskát.

(gyorfigyuri10)
 

Egyedül Belle az egyetlen olyan hercegnő, akinek a szeme mogyoróbarna színű

(lolita13)
 

Az alaptörténetet egy 1740-ben lejegyzett népmeséből merítették, amelynek magyar változata A Rózsa címmel jelent meg Benedek Elek mesegyűjteményében.

(ArpiHajdu és Réci)