Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
88%

A szépség és a szörnyeteg (1991)

Beauty and the Beast
Filmadatlap
 
41
Szereplők
101
Vélemények
26
Képek
2
Videók
A szépség és a szörnyeteg
 
Timon   2020. 01. 17.

legújabb vélemény

0

Elsősorban a zenei elemeiért imádom ezt a nagyszerű mesét (azokat többször egymás után is meg tudom hallgatni),de önmagában egy csodás mesevilágot nyújtott.Belle és a szörnyeteg egyedi története még egy Romeo és Júlia-szintű romantikus tragédiához ké... több»

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

1

Gyönyörű mese, egy gyönyörű szerelemről. Manapság kivételesnek mondhatja magát aki egy ilyen érzelem hurrikánban részt vesz. Az életre kelő berendezések humora és a kellemes kis dalok ma is a fülembe csengenek.


 
Bogi87   2016. 05. 31.

1

Bájos mese a gyönyörű Belle-ről és a csúf szörnnyé változtatott, elátkozott hercegről. Gyerekkoromban nagyon szerettem ezt a Disney mesét, kedvenceim közé tartozott. Valahogy az akkori mesék sokkal jobbak voltak, több mondanivalóval rendelkeztek.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 08.

0

Egy igazi klasszikus és aranyos mese, szinte mint a többi Disney. Jó kis történetet csináltak a mese köré.

 
indingo   2017. 04. 11.

0

Nagyon szép kis mese, helyes figurákkal. Van mondanivalója, van benne izgalom. Csézike az egyik legcukibb karakter. A sok filmfeldolgozás a nyomába se ért. Remek dalok vannak benne.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Ez egy kihagyhatatlan történet, egy úgy mond egyszerű mesében tökéletesen adták vissza a romantikát és ez nagyszerű. A zenék felejthetetlenek és csodaszépek is egyben.

 
Mavil   2016. 06. 09.

0

Ki ne szeretné a Szépség és a szörny című mesét, amely egy igazi Disney klasszikus? Az egyik leggyönyörűbb, legbájosabb történet, csodálatosan kivitelezve.

Galéria (26)

Videók (2)

A film összbevétele 424 967 620 dollár volt (imdb.com).

 

Az első mese volt, amit legjobb film kategóriában Oscar-díjra jelöltek, de végül A bárányok hallgatnak vihette haza a szobrocskát.

(gyorfigyuri10)
 

Egyedül Belle az egyetlen olyan hercegnő, akinek a szeme mogyoróbarna színű

(lolita13)
 

Az alaptörténetet egy 1740-ben lejegyzett népmeséből merítették, amelynek magyar változata A Rózsa címmel jelent meg Benedek Elek mesegyűjteményében.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A szörny medve, farkas, bölény és oroszlán keverék.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Belle-nek folyamatosan rakoncátlankodik egy hajtincs, amely belehull a szemébe. Linda Woolverton forgatókönyvíró szerint ezzel azt szerették volna hangsúlyozni, hogy a karakter bizony nem tökéletes.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Rupert Everett-et meghallgatták Gaston szerepére. A készítők azonban úgy gondolták, hogy a színész hangja nem elég arrogáns a szerepre.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Disney eredetileg azt szerette volna, ha Belle-nek Jodie Benson kölcsönözte volna a hangját (aki Ariel-t alakította a Kis hableányban).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jackie Chan kölcsönözte a hangját a Szörnyetegnek a film japán verziójában (beleértve a dalokat is).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti tervek szerint Gaston túlélte volna a zuhanást a Szörnyeteg kastélyából, után azonban farkasok ölték volna meg. Ez a terv azonban később megvalósult az Oroszlánkirályban, Zordon halálakor.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A herceg neve Adam, amelyet azonban a mesefilmben egyszer sem említenek. Csupán a brodway verzióból és számítógépes játékból derült ki, amelyet a film alapján készítettek.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Gyerekkorunk kedvencén szerencsére nem fogott az idő, bárhol, bármikor el tud bűvölni bennünket, és ez így van jól.
9/10 több»
 
Mintha egy míves vintázs-modellt látnánk, amelyben egyszerre érezni a nosztalgikus romantikát és ahogy készítője kétségbeesetten próbálja befogni a fülét, nehogy meghallja az idők szelét.

7/10 több»