Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85

Karácsonyi lidércnyomás (1993)

The Nightmare Before Christmas
Filmadatlap
 
31
Szereplők
37
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
indingo   2017. 05. 02.

Úristen, már több mint húsz éves a film. Nagyon egyedi és különleges a grafikája, látszik, hogy Tim Burton keze benne van. Tetszett a története, nagyon más mint a megszokott.

 
Deku   2017. 07. 18.

Korának haladtával sem kopik meg eme film nagyszerűsége. Tim Burton nagyon jól megtudja ragadni az ilyen stílusú hangulatot. Nagyszerű időtöltésként szolgált ez az film az egész család számára.


 
Fahéjgolyó   2016. 10. 18.

Tim Burton egyik legjobb műve!Sajnos az utóbbi években nem sikerült ilyen jó filmet csinálnia, vagy csak másra van igény nem tudom. Kimondottan nem szeretem a musicaleket, főleg nem mesében, de ez nagyon tetszett.

 
hszpp   2017. 02. 05.

Egyszerűen imadom. Nagyon különleges alkotás, teljesen mas mint a mai filmek. A történet is egyedi, de hat Tim Burton neve önmagában jelenti az egyediseget is:)

 
dailyfilmsan   2018. 11. 16.

Imádtam. Az hogy egy csontváznak nagyratörő álmai vannak vitte a prímet. Kicsit kevesebb zenéért nem haragudtam volna meg de nem volt olyan amit ne dúdoltam volna együtt a meseszereplőkkel. Kár hogy nem készült folytatás belőle, én azért kíváncsi lettem volna mit hoznak ki a végkifejletből.

 
Mind karácsonyra, mind Halloweenre kiváló ez az egyedi alkotás, kicsiknek (no azért annyira kicsiknek nem!) és nagyoknak egyaránt.
9/10 több»

A film összbevétele 75 082 668 dollár volt (imdb.com).

 

2001-ben a Disney folytatást akart a filmhez, amely azonban már nem stop motion technikával készült volna, hanem számítógépes animációval. Végül Tim Burtonnek sikerült lebeszélnie a stúdiót a tervről.

(hp)
 

A zeneszerző, Danny Elfman bevallása szerint a Karácsonyi lidércnyomás volt az egyik legkönnyebb munkája, mivel sok hasonlóságot érzett önmaga és Rosszcsont Jack között.

(hp)
 

Hozzávetőlegesen 100-an dolgoztak a filmen három éven keresztül.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.