Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Totoro - A varázserdő titka (1988)

Tonari no Totoro
Filmadatlap
 
26
Szereplők
20
Vélemények
35
Képek
1
Videók

Galéria (35)

Videók (1)

 
qwer   2020. 07. 27.

legújabb vélemény

2

Van valami varázslatos Miyazaki meséjében, abban, ahogyan teljesen eredeti módon jeleníti meg a gyermeki látásmód egyszerűségét és tisztaságát. Nincs izgalmakban és fordulatokban teli cselekménye, csupán azt mutatja be, hogyan fedezi fel két kislány ... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 11. 14.

0
A ház cuki szelleme

A Totoro egy nagyon cuki, ugyanakkor egy remek kis animációs alkotás, miközben nagyszerűen bizonyítja, hogy egy szellemnek nem kell feltétlenül gonosznak lennie, ha már szerepel egy történetben. A Nauszikaa és a Porco Rosso után továbbra is ismerkede... teljes kritika»

 
Deku   2017. 12. 24.

0

Ettől a filmtől nem vártam kevesebbet mint amit itt végül nyújtani tudott. A karakterek igen erős jellemeket kaptak és végig tudta tartani az érdeklődési szintemet is ami külön jó pont volt neki.

 
Lamboh   2017. 10. 17.

0

Az egyik legaranyosabb és egyben legfurább Ghibli filmnek tartom. Jó néhány teória született már - néhány egészen szürreális - a film történetével kapcsolatban, de talán jobb ha az ember inkább csak nézi, és élvezi, ahelyett, hogy próbál mindenfélét belemagyarázni.

 
Ms. Akárki   2019. 08. 01.

0

Főleg kisebb gyermekeknek szóló mese ez. Aranyos, cuki lények egyvelege. Édes az egész történet de engem nem igazán kötött le sajnos. Picit unalmas a történet. A képi világ gyönyörű.

 
Teemeah   2020. 02. 28.

0
Hát ez a legcukibb dolog, amit valaha láttam

Hosszú vívódás után vettem rá magam, mert nem vagyok egy nagy anime fan, de ez valami olyan cuki, hogy behalás. :) Igazi kis mesevilág, nagyon édes karakterekkel és persze a Ghiblitől elvárható "tanmese" funkció sem hiányzik belőle. Totoro nagy kedvenc lett, mint karakter be is fogok szerezni egy plüsst belőle :)

 
Csillagpor   2018. 10. 21.

0

Aranyos mese de ez az anime főleg gyerekeknek szól. Nemrég elkezdtem Hayao Miyazaki rendezésű animációkat keresni és megnézni. Eddig ez az egyetlen ami nem annyira fogott meg. Nagyon lassú és vontatott és nem igen vicces. De ettől még kisgyereknek tökéletes.

A film összbevétele 30 476 708 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel Roger Ebert "Nagy filmek" listáján. Még azt is mondta, hogy ez "Az egyik legszerethetőbb a családfilmek közül".

(Thibo84)
 

Néhányan azt gondolják, hogy a Totoro név a japán Tokorozawa városból származik. Hayao Miyazaki itt nőtt fel.

(Thibo84)
 

A Totoro plüss megjelenik a Toy Story 3-ban (2010).

(Thibo84)
 

A film részben önéletrajzi ihketésű. Amikor Hayao Miyazaki és testvérei gyermekek voltak, édesanyjuk kilenc éve gerincvelő-tuberkulózisban szenvedett, és ideje nagy részét kórházban töltötte. Satsuki és Mei édesanyja szintén ebben a betegségben szenved, ám a filmben ezt soha nem fedték fel. Egyszer azt mondta, hogy a film túl fájdalmas lett volna számára, ha a két főszereplő nem lány lett volna.

(Thibo84)
 

A filmben megjelenik a macskabusz, amely a japán hiedelem egyik alapja, miszerint az öreg macskák alakváltó képességre tesznek szert.

(ArpiHajdu és Réci)