Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
19
Vélemények
16
Képek
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
NGN   2020. 01. 12.

legújabb vélemény

Nagyon aranyos mese és az erdőbeli szellemek is cukik, mondanivaló is van benne. A rendező most is remekelt.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 11. 14.

A ház cuki szelleme

A Totoro egy nagyon cuki, ugyanakkor egy remek kis animációs alkotás, miközben nagyszerűen bizonyítja, hogy egy szellemnek nem kell feltétlenül gonosznak lennie, ha már szerepel egy történetben. A Nauszikaa és a Porco Rosso után továbbra is ismerkedek a Miyazaki filmművészetével, s azt kell mondjam, hogy továbbra is lenyűgözőnek tartom, ahogyan a rendező elmeséli ezeket a történeteket. Azt szokták mondani, hogy a Porco Rosso a leginkább felnőtteknek szóló Miyazaki-mese, nos ezek alapján azt kell mondjam, hogy a Totoro a leginkább gyerekeknek szóló meséje a japán direktornak. Ugyanakkor talán az sem véletlen, hogy a film címszereplője lett a Ghibli Studio emblémája, illetve világszerte az egy... több»


 
Deku   2017. 12. 24.

Ettől a filmtől nem vártam kevesebbet mint amit itt végül nyújtani tudott. A karakterek igen erős jellemeket kaptak és végig tudta tartani az érdeklődési szintemet is ami külön jó pont volt neki.

 
Lamboh   2017. 10. 17.

Az egyik legaranyosabb és egyben legfurább Ghibli filmnek tartom. Jó néhány teória született már - néhány egészen szürreális - a film történetével kapcsolatban, de talán jobb ha az ember inkább csak nézi, és élvezi, ahelyett, hogy próbál mindenfélét belemagyarázni.

 
Ms. Akárki   2019. 08. 01.

Főleg kisebb gyermekeknek szóló mese ez. Aranyos, cuki lények egyvelege. Édes az egész történet de engem nem igazán kötött le sajnos. Picit unalmas a történet. A képi világ gyönyörű.

 

A filmben megjelenik a macskabusz, amely a japán hiedelem egyik alapja, miszerint az öreg macskák alakváltó képességre tesznek szert.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A Totoro szerepel a Studio Ghibli logójában.

(ps)
 

A troll japán megfelelője to-ro-ru, innen származik Totoro neve.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.