Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
21
Vélemények
35
Képek
1
Videók
 
qwer   2020. 07. 27.

legújabb vélemény

Van valami varázslatos Miyazaki meséjében, abban, ahogyan teljesen eredeti módon jeleníti meg a gyermeki látásmód egyszerűségét és tisztaságát. Nincs izgalmakban és fordulatokban teli cselekménye, csupán azt mutatja be, hogyan fedezi fel két kislány ... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 11. 14.

A ház cuki szelleme

A Totoro egy nagyon cuki, ugyanakkor egy remek kis animációs alkotás, miközben nagyszerűen bizonyítja, hogy egy szellemnek nem kell feltétlenül gonosznak lennie, ha már szerepel egy történetben. A Nauszikaa és a Porco Rosso után továbbra is ismerkede... teljes kritika»


 
Deku   2017. 12. 24.

Ettől a filmtől nem vártam kevesebbet mint amit itt végül nyújtani tudott. A karakterek igen erős jellemeket kaptak és végig tudta tartani az érdeklődési szintemet is ami külön jó pont volt neki.

 
NGN   2020. 01. 12.

Nagyon aranyos mese és az erdőbeli szellemek is cukik, mondanivaló is van benne. A rendező most is remekelt.

 
Lamboh   2017. 10. 17.

Az egyik legaranyosabb és egyben legfurább Ghibli filmnek tartom. Jó néhány teória született már - néhány egészen szürreális - a film történetével kapcsolatban, de talán jobb ha az ember inkább csak nézi, és élvezi, ahelyett, hogy próbál mindenfélét belemagyarázni.

 
Teemeah   2020. 02. 28.

Hát ez a legcukibb dolog, amit valaha láttam

Hosszú vívódás után vettem rá magam, mert nem vagyok egy nagy anime fan, de ez valami olyan cuki, hogy behalás. :) Igazi kis mesevilág, nagyon édes karakterekkel és persze a Ghiblitől elvárható "tanmese" funkció sem hiányzik belőle. Totoro nagy kedvenc lett, mint karakter be is fogok szerezni egy plüsst belőle :)

 
Ms. Akárki   2019. 08. 01.

Főleg kisebb gyermekeknek szóló mese ez. Aranyos, cuki lények egyvelege. Édes az egész történet de engem nem igazán kötött le sajnos. Picit unalmas a történet. A képi világ gyönyörű.

A film összbevétele 30 476 708 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel Roger Ebert "Nagy filmek" listáján. Még azt is mondta, hogy ez "Az egyik legszerethetőbb a családfilmek közül".

(Thibo84)
 

Néhányan azt gondolják, hogy a Totoro név a japán Tokorozawa városból származik. Hayao Miyazaki itt nőtt fel.

(Thibo84)
 

A Totoro plüss megjelenik a Toy Story 3-ban (2010).

(Thibo84)
 

A film részben önéletrajzi ihketésű. Amikor Hayao Miyazaki és testvérei gyermekek voltak, édesanyjuk kilenc éve gerincvelő-tuberkulózisban szenvedett, és ideje nagy részét kórházban töltötte. Satsuki és Mei édesanyja szintén ebben a betegségben szenved, ám a filmben ezt soha nem fedték fel. Egyszer azt mondta, hogy a film túl fájdalmas lett volna számára, ha a két főszereplő nem lány lett volna.

(Thibo84)
 

A filmben megjelenik a macskabusz, amely a japán hiedelem egyik alapja, miszerint az öreg macskák alakváltó képességre tesznek szert.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Totoro szerepel a Studio Ghibli logójában.

(ps)
 

A troll japán megfelelője to-ro-ru, innen származik Totoro neve.

(ps)
 

A lányok neve egy japán szójátékot rejt: Satsuki májust jelent, Mei pedig az angol May (május) japán fonetikával írva.

(ps)
 

A 2005-ös World Expón Japánban bemutatták a lányok házának élethű másolatát.

(ps)
 

A film egészen addig nem örvendett nagy népszerűségnek, amíg két évvel a premier után polcra nem kerültek a Totoro játékfigurák.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.