Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
21
Vélemények
35
Képek
1
Videók

Vélemények: Totoro - A varázserdő titka (1988)

 
qwer   2020. 07. 27.

legújabb vélemény

Van valami varázslatos Miyazaki meséjében, abban, ahogyan teljesen eredeti módon jeleníti meg a gyermeki látásmód egyszerűségét és tisztaságát. Nincs izgalmakban és fordulatokban teli cselekménye, csupán azt mutatja be, hogyan fedezi fel két kislány a világot, és hogyan tárul fel előttük egy mindenki más számára láthatatlan álomvilág. Az erőszakmentes történet, a ráérős tempó és az ehhez tökéletesen eltalált zene, a kissé bizarr, mégsem ijesztő fantasy lények eredménye egy olyan anime, amit bátran megnézhet az óvodás korosztály is, szinte nyugtatóan hat.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 11. 14.

A ház cuki szelleme

A Totoro egy nagyon cuki, ugyanakkor egy remek kis animációs alkotás, miközben nagyszerűen bizonyítja, hogy egy szellemnek nem kell feltétlenül gonosznak lennie, ha már szerepel egy történetben. A Nauszikaa és a Porco Rosso után továbbra is ismerkedek a Miyazaki filmművészetével, s azt kell mondjam, hogy továbbra is lenyűgözőnek tartom, ahogyan a rendező elmeséli ezeket a történeteket. Azt szokták mondani, hogy a Porco Rosso a leginkább felnőtteknek szóló Miyazaki-mese, nos ezek alapján azt kell mondjam, hogy a Totoro a leginkább gyerekeknek szóló meséje a japán direktornak. Ugyanakkor talán az sem véletlen, hogy a film címszereplője lett a Ghibli Studio emblémája, illetve világszerte az egyik legismertebb japán rajzfilmkarakter is. A történetben pedig valóban szabadjára van engedve a meseszerűség: egy család (apuka, két kislány és egy anya, aki kórházban van), új otthonba költözik, s ott megannyi fura dolog történik, elsősorban a fiatalokkal. Felfedezik Totorót, akit lehetetlen nem szeretni, s megindul ez a különleges kapcsolat közte és a lányok (Satsuki és Mei) között megannyi érdekes eseménnyel és persze a cicabusszal. Egyetlen negatívumként talán azt említeném (bár ez lehet, hogy csak a szinkronnak köszönhető), de Meinek sikerült olyan sipákoló hangot kölcsönözni, hogy egy pont után már idegesítő volt. De ez legyen a legnagyobb gondom, miközben egy szépen kivitelezett és a... több»


 
Deku   2017. 12. 24.

Ettől a filmtől nem vártam kevesebbet mint amit itt végül nyújtani tudott. A karakterek igen erős jellemeket kaptak és végig tudta tartani az érdeklődési szintemet is ami külön jó pont volt neki.

 
NGN   2020. 01. 12.

Nagyon aranyos mese és az erdőbeli szellemek is cukik, mondanivaló is van benne. A rendező most is remekelt.

 
Lamboh   2017. 10. 17.

Az egyik legaranyosabb és egyben legfurább Ghibli filmnek tartom. Jó néhány teória született már - néhány egészen szürreális - a film történetével kapcsolatban, de talán jobb ha az ember inkább csak nézi, és élvezi, ahelyett, hogy próbál mindenfélét belemagyarázni.

 
TB   2020. 02. 28.

Hát ez a legcukibb dolog, amit valaha láttam

Hosszú vívódás után vettem rá magam, mert nem vagyok egy nagy anime fan, de ez valami olyan cuki, hogy behalás. :) Igazi kis mesevilág, nagyon édes karakterekkel és persze a Ghiblitől elvárható "tanmese" funkció sem hiányzik belőle. Totoro nagy kedvenc lett, mint karakter be is fogok szerezni egy plüsst belőle :)

 
Ms. Akárki   2019. 08. 01.

Főleg kisebb gyermekeknek szóló mese ez. Aranyos, cuki lények egyvelege. Édes az egész történet de engem nem igazán kötött le sajnos. Picit unalmas a történet. A képi világ gyönyörű.

 
Csillagpor   2018. 10. 21.

Aranyos mese de ez az anime főleg gyerekeknek szól. Nemrég elkezdtem Hayao Miyazaki rendezésű animációkat keresni és megnézni. Eddig ez az egyetlen ami nem annyira fogott meg. Nagyon lassú és vontatott és nem igen vicces. De ettől még kisgyereknek tökéletes.

 
irongozu   2016. 04. 15.

Egy olyan film ez, ami úgy tud mese maradni, hogy hiányzik belőle a végletesen jó vagy rossz jellemek, motiválóerő, nincsenek benne elnyomó szülők, legyőzendő akadályok. Könnyed, mégis komoly, érdekfeszítő, mégsem tolakodó. Mondanivalója a kellő helyre van beszúrva a csodás történetbe. Nekem is az egyik kedvencem.

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 23.

A film egy csoda, a fő zenei motívum meg fülbemászó, nem megy ki a fejedből. A kisfiam imádja, én is imádom. És igen, Mijazakiban* meg azt imádom, ahogy át tudja adni a Sintó szellemét könnyedén az alkotásaiban. Meg a környezet tiszteletét, sőt imádatát. Ellenben azokat akik úton-útfélen erőltetik a japán nevek angolos átírását, azokat ütném mint répát. Vannak a nyelvünknek szabályai ugye, a magyar átirat sokkal értelmesebb, arról nem beszélve, hogy ők is a családnevet írják előre, mint mi ... az angol átiratban meg pont nem.

 
Blindspot   2015. 10. 16.

Így lehet valamit totálisan elszúrni. Botrányos rendezés mellett, botrányos játék párosult. Ami magától értetődően hozta azt is, hogy nem kedveltem a filmet egy kicsit sem. Nálam ez nulla pontot ér.

 
anita9215   2016. 05. 07.

A film egyáltalán nem hozott izgalomba megnézése után se történt meg a csoda, ami igazán sajnálatos. Ennél csak ezerszer jobb filmeket néztem már meg. Ezt pedig most nem sorolom azok közé. Nem veszítesz vele sokat.

 
Kicc   2016. 02. 25.

Az örök listavezető kedvenc mesém, nem csak a japán mesék közül, de az egész világon! Nagyon-nagyon szeretem, számtalan alkalommal láttam már, és egyszerűen lehetetlen megunni. Trónfoszthatatlan, nálam mindig Totoro lesz a legnagyobb kedvenc!

 
laci044   2016. 06. 24.

A Totoro egy borzasztóan érdekes film. Na már nem történetre gondolok, hanem arra, hogy alapvetően nincs narratívája sem mögöttes tartalma (vagy várj az ugyan az? na mindegy...) csak van és aranyos, és ennek ellenére működik a film. Nem a legjobb Miyazaki film. Nagyon nem! Egy aranyos kis történet ami nem még így érettebb fejjel is meg tudott fogni valamivel. És fontos kiemelni a buszmegállós jelenetet. Az valahogy kilóg a filmből, hátborzongató és feszült, nem passzol a képbe, de ennek ellenére a film legjobb jelenete. Aranyos film, egyszerű tündérmese kedvelők szeretni fogják, Miyazaki és anime fanok tegyenek vele egy próbát!

 
Sólyom.Pocok   2018. 05. 07.

Kiváló. Tátott szájjal nézős.

 
Yoniki   2016. 03. 26.

Az összes Japán mese közül a legkiemelkedőbb. Nem is csoda, mert rendkívül érdekes a története, aranyos és Totoro egy nagyon érdekes karakter, mellesleg nagyon jól csnegő a neve :). Minden egyes percét megérte. Az egyetlen problémám azt hiszem csak a magyar szinkronhang volt, ugyanis a kisebbik leány fülsüketítően ordítozott folyamatosan. Bár lövésem sincs, hogy angolul vagy japánul milyen volt, magyarul semmiképpen sem ajánlatos megnézni.

 
stothtibor   2015. 03. 10.

Kétségkívül a japán animációs ipar egyik koronázatlan királya! Fordulatos , remek helyszínek és karakterek jellemzik. 10/10

 
gaalerzsebet   2015. 03. 14.

TOP 3as Miyazaki film a szeretetről! Aki kedveli a japán kultúrát , azon belül is szimpatizál az anime műfajával és még nem látta ezt a filmet, annak bátran ajánlom! Nem fog csalódni , mert minden apró részletet kidolgoztam a készítők a mesében. Minden karakter egyedi és szerethető , a történet kellően változatos. Ajánlott! 5/5

 
gyjudit   2019. 06. 03.

Nem véletlen, hogy Totoro vált a stúdió jelképévé. Végtelenül ártatlan és aranyos történet. Még a legmorcosabb emberből is előcsalja az ártatlan gyermeket

 
Domino   2016. 02. 10.

Az előzetes alapján nem vártam túl sok jót ettől az animációs filmtől, de pozitívan csalódtam. Nem ez lesz életem kedvenc meséje, jobban szeretem az európai klasszikusokat, de alapjában véve ez egy aranyos kis történet minimális borzongással és töménytelen cukisággal. Javaslom, hogy japán eredetiben nézzétek felirattal, sokkal jobb az eredeti hang.

 
kasztni   2014. 10. 14.

Ennek a történetnek több feldolgozása is készült. Nekem még mindig az 1988-es a kedvencem, valahogy ez sikerült a legjobban. Nem próbál túl sok lenni, a szörnyecskék nem akarnak túl aranyosak lenni, mégis imádni valóak. Kimondottan javasolnám a fiatalabb korosztálynak is, nem fognak gonosz Totororól álmodni. És az sem baj, ha látják, nem csak a nyugati 3D csodaanimációk léteznek a világon.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.