Október a Disney+-on: 5 kihagyhatatlan újdonság, amit érdemes felírnod a naptáradba

Ahogy az éjszakák hosszabbodnak és a nappalok egyre hidegebbé válnak, mi is lehetne jobb a meghitt őszi hangulathoz, mint a legújabb Disney+ tartalmak? Ha a dokumentumfilmek híve vagy, akkor azt ajánljuk, hogy ébreszd fel magadban a detektív énedet, és merülj el a várva várt 3 részes Coleen Rooney: Az igazi Wagatha-sztori (Coleen Rooney: The Real Wagatha Story) című sorozatban. A zene szerelmesei – a díjnyertes Allen Hughes rendezésében – az FX Dear Mama (FX’s Dear Mama) című sorozatával fedezhetik fel a hip-hop legenda Tupac Shakur történetét, míg a Marvel-rajongóknak is bőven akad látnivaló: a csínytevés isteneként Tom Hiddlestonnal a főszerepben érkezik a Loki (Loki) 2. évada is októberben.

Mivel a kísérteties szezon is a nyakunkon van, a Disney+ rengeteg halloweeni csemegét kínál az R. L. Stine hátborzongató Libabőr (Goosebumps) című műve által inspirált új sorozattól kezdve a vidámpark ihlette Kísértetkastély (Haunted Mansion) című filmig, valamint az olyan rémisztő kedvencekig, mint a Hókusz pókusz (Hocus Pocus) és a Karácsonyi lidércnyomás (The Nightmare Before Christmas) – utóbbi két film ráadásul idén ünnepli 30. évfordulóját! Egyszóval rengeteg olyan filmet találsz, amibe belekóstolhatsz idén októberben.

#5

80 Dear Mama  (2023)

(1)

dokumentum | életrajzi | zenés

Disney+

A dokumentumfilm Tupac Shakur és édesanyja, a Fekete Párducok aktivistája, Afeni Shakur életét és örökségét követi nyomon. több»

Rendező: Allen Hughes
Allen Hughes díjnyertes rendezőtől érkezik az Dear Mama, az FX ötrészes, rendkívül személyes sorozata, amely a hagyományos dokumentumfilmes történetmesélés hagyományaival szembemenve mutatja be anya és fia, Afeni és Tupac Shakur tanulságos történetét, feltárva az Egyesült Államok lehetőségeit és ellentmondásait a forradalmi lelkesedéstől a hiphop-kultúra leghivalkodóbb évtizedéig. Premier október 4-én.
#4

dokumentum | sportfilm

Nagy-Britannia egyik legismertebb személyiségének tartják, és az angol játékos Wayne Rooney házastársa, aki a legtöbb gólt szerezte hazája színeiben. A minisorozat elmeséli,... több»

Ez volt az a közösségi médiabotrány, amely lázba hozta a népet, és egy magas bírósági tárgyalást eredményezett. A brit híresség, Coleen Rooney saját magáról és családjáról szóló privát Instagram-sztoriját a tudta nélkül kiszivárogtatják egy újságnak, de Coleen rendkívüli módon igyekszik megtalálni a tettest.
#3

64 Kísértetkastély  (2023)

(5) (9)

családi | dráma | fantasy | horror | misztikus | vígjáték

Disney+ | Telekom TVGO

Az egyedülálló anya, Gabbie (Rosario Dawson) kilencéves fiával egy New Orleans-i villába költözik, amelyet elképesztően alacsony áron vásároltak meg. Új életet szeretnének... több»

A Kísértetkastélyt a klasszikus vidámparki attrakció ihlette. Egy egyedülálló anya, Gabbie (Rosario Dawson) történetét meséli el, aki ráébred arra, hogy otthonát, ahol fiával él, bosszantó szellemek kísértik. A családi nyugalom helyreállításának reményében Gabbie úgynevezett spirituális szakértőkből toboroz egy vegyes csapatot, hogy segítsenek megszabadítani otthonát a természetfeletti házfoglalóktól. Az akció, kaland és komédia szüntelen keverékében olyan sztárok szerepelnek, mint LaKeith Stanfield, Tiffany Haddish, Owen Wilson, Danny DeVito, Daniel Levy, Jamie Lee Curtis és Jared Leto, a forgatókönyvíró Katie Dippold, a rendező pedig Justin Simien. A film producerei Dan Lin és Jonathan Eirich, míg executive producerei Nick Reynolds és Tom Peitzman. Premier október 4-én.
#2

58 Libabőr  (2023)

(3)

fantasy | kaland | vígjáték

Disney+

Öt középiskolás csoport természetfeletti erőket szabadít a városukra, és most össze kell fogniuk, hogy megmentsék azt. több»

Az R.L. Stine bestseller-sorozata ihlette Libabőr öt középiskolás diákot követ Port Lawrence kisvárosában, akik egy Harold Biddle nevű tinédzser fiú három évtizeddel korábbi tragikus halálának sötét titkait tárják fel. Miután Halloween-partit rendeznek a régi Biddle-házban, a tizenévesek egy új, kísértetjárta valóságban találják magukat, ahol össze kell fogniuk, hogy megmentsék a várost – mindeközben új dolgokat tanulnak egymásról és szüleikről. Premier október 13-án.
#1

83 Loki - 2. évad  (2023)

(2)

akció | fantasy | kaland

Disney+

A sorozat második évadában Loki Mobiusszal, Hunter B-15-tel és az időt felügyelő szervezet többi tagjával együttműködve próbál eligazodni a multiverzumban, hogy megtalálja... több»

Az első évad meglepő lezárása után október 6-án folytatódik a Marvel Studios egyik közönségkedvenc sorozata a Disney+-on. Loki, a csínytevés istene visszatér, és rögtön a Téridő Variancia Alapítvány – egy időn és téren kívül létező, az idővonalat figyelő bürokratikus szervezet – megmentéséért folytatott harc kellős közepén találja magát. Mobius, B-15-ös vadász, valamint számos új és visszatérő karakter oldalán egyre veszélyesebb kalandokba keveredik a folyamatosan táguló multiverzumban. Újra találkoznak Sylvie-vel, Renslayer bíróval, Percikével és a Megmaradóval.