Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Hókusz pókusz (1993)

Hocus Pocus
Filmadatlap
 
28
Szereplők
7
Vélemények
7
Képek
1
Videók

Galéria (7)

Videók (1)

 
ekkam   2022. 09. 02.

legújabb vélemény

0

Még gyerekkoromban láttam, talán többször is, valami félelmetes filmre emlékeztem. Mostanában újra néztem, és tetszett, tök aranyos mesefilm, jó történettel.

 
rbernadett   2015. 04. 18.

1

Inkább gyerekfilm, annak viszont nagyon szórakoztató. Gyerekkorom egyik kedvence, Sarah Jessica Parkerrel testhezálló szerepben.

 
JRD   2022. 05. 12.

1

Halloweeni cukiság. Kicsit táncos, kicsit félelmetes, kicsit humoros, kicsit dalolós. Jó kikapcs egy rémséges estére. Van egy-két pillanat, ami erős egy ilyen filmhez. Szerintem többször is meg lehet nézni. Kinek mi jön be. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

 
wooderman   2016. 06. 20.

1

Kisebb-nagyobb gyerekeknek tökéletes, első ilyesztgetős filmnek, pl. halloween estéjére. Aranyos ,egyáltalán nem ijesztő film. Egyszerű, de aranyos.

 
niky86   2016. 10. 10.

1

Inkább a fiatalabb korosztálynak szól ez a film, illetve azoknak, akik szeretnének egy kicsit nosztalgikus hangulatba kerülni és felidézni az 1990-es évek hangulatát. Nekem tetszett.

 
dailyfilmsan   2018. 06. 29.

0

Kedves kis halloween-i film gyerekeknek. Kicsit zenés és kicsit mesés de jól felépített. A szülők egy idő után kiakadhatnak tőle de én jótszórakoztam rajta. Persze tele van klisével és ez bosszantó lehet mert nem túl eredeti így a film de egyszer megnézhetős.

 
a-arnold   2016. 10. 24.

0

Minden Helloween-kor (illetve előtte, mert nem bírom kivárni :) ) megnézem! Nagyszerű film, Helloween-re :)

A film összbevétele 39 514 713 dollár volt (imdb.com).

 

Nem volt kimagaslóan nagy a bevétele a filmnek, sőt a kritikusok nem zengtek róla ódákat, de a minden évben a „13 Nights of Halloween” vetítések miatt a halloweeni filmek egyik klasszikusává válhatott.

(JRD )
 

A filmet több külső helyszínen forgatták. Többek között a kaliforniai Park Plaza Hotelben, Forest River Parkban, Marleheadben, Salem városában is.

(JRD )
 

A Disney Channel részére készített forgatókönyvre végül a Disney Studios figyelt fel.

(JRD )
 

Leonardo DiCaprio-nak felajánlották Max Dennison szerepét, de elutasította.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Filmbeli szerepe szerint Sarah Jessica Parker egy boszorkányt alakít, akit az 1600-as évek végén végeznek ki Salemben. Miközben a Mit gondolsz, ki vagy? című sorozat kedvéért családfakutatást végzett, Parkert sokkolta a felismerés, hogy a 10. ági dédanyja Esther Elwellt letartoztatták boszorkányságért az 1600-as években, többek között, mert fulladást idézett elő egy szomszédjánál. Esther ügye végül nem került bíróság elé. Parker később azt nyilatkozta: "Ez mindent megváltoztatott azzal kapcsolatban, amit magamról hittem."

(rbernadett)