Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

A Grincs (2000)

How the Grinch Stole Christmas
Filmadatlap
 
30
Szereplők
46
Vélemények
25
Képek
3
Videók

Galéria (25)

Videók (3)

 
JRD   2022. 10. 24.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy film, mely azon túl, hogy szórakoztató, magvas üzenettel is rendelkezik. És erre bizony a mai felfokozott pénzközpontú életben nagy szükség is van. A történet mondhatni klasszikus módon kezdődik, bár már az első percekben érzed, hogy valahogyan r... több»

 
Artemisia   2018. 05. 09.

4

Szívmelengetően kedves darab, talán a legszebb karácsonyi film. A történet magával ragadóan szép,egyben ízlésesen humoros, atmoszféra és Kifalva díszletei nagyon eredetiek és hangulatosak. Maga a Grincs ötlete is zseniális volt, de a karaktere és a ... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 08. 17.

1
A mai napig megállja a helyét Carrey zöld szörnye

Jó választás volt a rendezői székbe Ron Howard szerződtetése egy ilyesfajta karácsonyi filmre. A Grincs megfilmesítése remek ötletnek tűnt, bár elég nehéz volt megfilmesíteni, de Jim Carrey karaktere is remek ötletnek bizonyult a Grincs szerepére. Nagyon jól kivehető volt szinte minden egyes mozdulatában, artikulálásában, mert ezeket csak ő tudja eljátszani, és nagyon jól is csinálja szinte minden vígjátékában. Maga a cselekmény igazán szívmelengető, ízléses humorral kiegészítve, igazán jól illik a karácsonyi filmek listájára, egy színes darabja ennek a műfajnak. Nagyszerű hangulatú családi vígjáték egy igazán remek és élethű helyszínnel, pompás díszletekkel. Csupa jópofa karakterekkel tarkították, és szerintem teljesen átadja a karácsony hangulatát, ezáltal nem is értem, miért kapott ilyen alacsony osztályzatot helyenként. A poénok eléggé egyszerűek voltak, nem kell túlgondolt humorral tűzdelt szituációkra gondolni, de a célnak megfelelt, ezáltal jól vitte végig a cselekményt, amely mondhatni a tipikus karácsonyi történetekre hajaz, de még is jó kis családi vígjáték lett belőle.

 
indingo   2017. 10. 30.

1

A karácsony nem csak játék és mese. Hallottál már a gonoszról, a csúf..... Helyes mesefilm, még tanulságosnak is mondanám. Karácsonykor kötelező.

 
Deku   2017. 08. 28.

1

Nagy meglepetést okozott eme darab mert nem gondoltam volna, hogy ilyen jól sül ez az amúgy elég necces sztori. Mármint számomra volt húzós a történet de kiderült, hogy ez tök jó lett.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 19.

0

Nem lesz nagy kedvenc!Kissé erőltetett humora,és nem túl erős története van.Carrey túlgrimaszolja megint az egészet,ezzel engem már kifejezetten fáraszt!

 
Thibo84   2019. 01. 18.

0

Jim Carrey zseniális ebben a szerepben is. Hihetetlen, hogy a stúdió felépítette egész Ki falvát, minimálisra csökkentve a CGI-t. Nekem ez a Grincs a favorit. Jó a humora, van mondandója, és keményen oda is mondja az emberek szemébe a valóságot. Már a számát sem tudom hányszor néztem meg.

A film összbevétele 345 141 403 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése magasnak mondható (főleg, ha azt nézzük, hogy 2000-ben készült): több mint 120 millió dollár.

(JRD)
 

A film eredeti címe: How the Grinch Stole Christmas.

(JRD)
 

A film eddig (2022.10.24.) több mint fél milliárd dollár bevételt hozott.

(JRD)
 

Jim Carrey annyira borzalmasan kényelmetlenül érezte magát a műarcban, hogy egy egykori hadi tengerésztől vett leckét, hogy hogyan kell elviselni a kínzást.

(Thibo84)
 

Jack Nicholson és Eddie Murphy is esélyes volt Grincs szerepére.

(Thibo84)