A Grincs (2000)

How the Grinch Stole Christmas

JRD   2022. 10. 24.

Egy film, mely azon túl, hogy szórakoztató, magvas üzenettel is rendelkezik. És erre bizony a mai felfokozott pénzközpontú életben nagy szükség is van. A történet mondhatni klasszikus módon kezdődik, bár már az első percekben érzed, hogy valahogyan r... több»

Artemisia   2018. 05. 09.

Szívmelengetően kedves darab, talán a legszebb karácsonyi film. A történet magával ragadóan szép,egyben ízlésesen humoros, atmoszféra és Kifalva díszletei nagyon eredetiek és hangulatosak. Maga a Grincs ötlete is zseniális volt, de a karaktere és a ... több»

Laca//Ho/rr/oR//   2021. 08. 17.

A mai napig megállja a helyét Carrey zöld szörnye

Jó választás volt a rendezői székbe Ron Howard szerződtetése egy ilyesfajta karácsonyi filmre. A Grincs megfilmesítése remek ötletnek tűnt, bár elég nehéz volt megfilmesíteni, de Jim Carrey karaktere is remek ötletnek bizonyult a Grincs szerepére. Nagyon jól kivehető volt szinte minden egyes mozdulatában, artikulálásában, mert ezeket csak ő tudja eljátszani, és nagyon jól is csinálja szinte minden vígjátékában. Maga a cselekmény igazán szívmelengető, ízléses humorral kiegészítve, igazán jól illik a karácsonyi filmek listájára, egy színes darabja ennek a műfajnak. Nagyszerű hangulatú családi vígjáték egy igazán remek és élethű helyszínnel, pompás díszletekkel. Csupa jópofa karakterekkel tarkították, és szerintem teljesen átadja a karácsony hangulatát, ezáltal nem is értem, miért kapott ilyen alacsony osztályzatot helyenként. A poénok eléggé egyszerűek voltak, nem kell túlgondolt humorral tűzdelt szituációkra gondolni, de a célnak megfelelt, ezáltal jól vitte végig a cselekményt, amely mondhatni a tipikus karácsonyi történetekre hajaz, de még is jó kis családi vígjáték lett belőle.

indingo   2017. 10. 30.

A karácsony nem csak játék és mese. Hallottál már a gonoszról, a csúf..... Helyes mesefilm, még tanulságosnak is mondanám. Karácsonykor kötelező.

Deku   2017. 08. 28.

Nagy meglepetést okozott eme darab mert nem gondoltam volna, hogy ilyen jól sül ez az amúgy elég necces sztori. Mármint számomra volt húzós a történet de kiderült, hogy ez tök jó lett.

Sabnock Sanatory   2020. 03. 19.

Nem lesz nagy kedvenc!Kissé erőltetett humora,és nem túl erős története van.Carrey túlgrimaszolja megint az egészet,ezzel engem már kifejezetten fáraszt!

Thibo84   2019. 01. 18.

Jim Carrey zseniális ebben a szerepben is. Hihetetlen, hogy a stúdió felépítette egész Ki falvát, minimálisra csökkentve a CGI-t. Nekem ez a Grincs a favorit. Jó a humora, van mondandója, és keményen oda is mondja az emberek szemébe a valóságot. Már a számát sem tudom hányszor néztem meg.

A film költségvetése magasnak mondható (főleg, ha azt nézzük, hogy 2000-ben készült): több mint 120 millió dollár.

(JRD)

A film eredeti címe: How the Grinch Stole Christmas.

(JRD)

A film eddig (2022.10.24.) több mint fél milliárd dollár bevételt hozott.

(JRD)

Jim Carrey annyira borzalmasan kényelmetlenül érezte magát a műarcban, hogy egy egykori hadi tengerésztől vett leckét, hogy hogyan kell elviselni a kínzást.

(Thibo84)

Jack Nicholson és Eddie Murphy is esélyes volt Grincs szerepére.

(Thibo84)