Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
73

Muppeték karácsonyi éneke (1992)

The Muppet Christmas Carol
Filmadatlap
 
19
Szereplők
2
Vélemények
4
Képek
Videók
 
BoBamburg   2018. 12. 28.

Hozza azt az elvárható minőséget, amit a Muppet filmek általában nyújtani tudnak. Egy kellemes és humorós darab, karácsonykor tökéletes választás bármely korosztály számára.

 
TribeBubu   2015. 12. 22.

Egész jó kis feldolgozás. Sok helyen visszaköszönt a könyv, viszont egy nagy dolgot megváltoztattak a sztoriban: Scrooge nem rálelt korábbi önmagára, hanem egész életében olyan volt, mint a történet elején, így megváltozott a világnézete, ami szerintem nagyot rontott a történet szépségén. Viszont ügyesen összerakták a filmet. Ugyan érezni rajta Jim Henson hiányát, a bábfilmmester fia, Brian Henson sokat tanult apjától és hasonló hangulatúra dirigálta a művet. Michael Caine szokás szerint zseniális (bár eleinte kicsit furcsán hatott Scrooge szerepében, idővel elhitette a játéka velem, hogy ő bizony egy kapzsi, magának való vénember.)

Michael Caine
 
Összességében sokszínű humorának, Caine (illetve a szinkronhangok, legyen szó az eredeti vagy a magyar verzióról) remek alakításának, a varázslatos atmoszférának és persze Dickens zsenijének (és annak értő feldolgozásának) hála a Muppeték karácsonyi éneke azon kevés családifilm címkével eladott alkotás között foglal helyett, amely tényleg nyugodtan ajánlható az egész családnak. több»

A film összbevétele 27 281 507 dollár volt (imdb.com).

 

Breki a béka egyszer azt nyilatkozta, hogy a legfontosabb színészi tanács, amit valaha kapott Michael Caine-től származott, ennek a filmnek a forgatásáról, amely így hangzott: "Sose pislogj!"

(rbernadett)
 

Michael Caine elmondása szerint Scrooge karaktere volt az egyik legemlékezetesebb szerep számára.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.