63% 60 szavazat
Indián a szekrényben

Indián a szekrényben

The Indian in the Cupboard
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
28
Szereplők (28)
6
Képek (6)
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Az Indián a szekrényben című kalandfilmben a kiskamasz Omri születésnapja alkalmából egy érdekes dobozt kap egyik testvérétől. A doboznak varázsereje van, hiszen a belé helyezett tárgyak életre kelnek. Így történik ez azon az estén is, amikor Kismedve kisétál a dobozból. Az irokéz harcos sok mindenre megtanítja hősünket.

(erare)

Rendező: Frank Oz
Író: Lynne Reid Banks
Forgatókönyvíró: Melissa Mathison
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1996.11.26.
Litefoot
Hal Scardino
Hal Scardino
Litefoot
David Keith
Litefoot
Hal Scardino
Litefoot
 
2019.07.06 Yosihiro

legújabb vélemény

Szekrény

Egy gyermek világban ez csodálatos mese ami talán a mai viszonylatban nem olyan jó hiszen a gyermekek többsége azt hiszi létezik ilyen szekrény. Maga ez a mese jó lett de kimagasló szereplésröl nem beszélhetünk. A karakterek jól ki lettek találva. Nekem a cowboy szerepe kicsit nem oda illö volt. A befejezés is drámai lett mint sem vidám, bár ha azt nézzük, hogy egy fogalmazást irt ebböl a a föhös "gyermek" akkor ez tanulságos film. A film mondanivalója szól a barátságról, szeretetröl. Összességében a képi hatások és rendezés egy jó és közepes értékelést mutat. A képi hatásoknál a trükkök jól lettek megoldva csupán a patkányos jelenet lett gyengébb. A hang és zenei aláfestés szerintem gyenge lett. Talán egy hatásosabb hangi effekttel még több pluszt adhatott volna a filmnek. A szereplök nem tudtak a közepes színvonalnál magasabbra teljesíteni. A film alapját a történet adja és ez vezeti is a nézöt. Ez a film egy remek családi kikapcsolódás föleg a gyermekeknek ajánlom. Aki felnött és még gyermeknek érzi magát akkor ök sem hagyják ki ezt a mozit. Üdv Yosi

0
 
2019.06.20 Norbert93

Szerettem volna ezt a szekrényt!

A 90-es évek tele volt gagyibbnál gagyibb gyerek-ifjúsági filmekkel, amikben általában olyan tárgyak vagy állatok szerepeltek, amire minden gyerek vágyott, de sosem kaphatott meg (pl. dinkaszauruszok, chipkatonák, beszélő állatok, stb) és ez sokat dobott a film nézettségén. Úgy gondolom, hogy ebből a gyengébb felhozatalú "kategóriából" az Indián a szekrényben a jobbak közé tartozott. Nem kellően kalandos, de egy gyerek számára szépen bemutatja, hogy ne legyenek előítéletesek addig, míg meg nem ismerik a másikat. Röviden ez egy tanulságos, közepes minőségű gyerekfilm a 90-es évekből.

0

A film összbevétele 35 617 599 dollár volt (imdb.com).

#1