Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77
Filmadatlap
 
27
Szereplők
17
Vélemények
14
Képek
2
Videók
 
indingo   2018. 04. 26.

Van egy kis magyar hatás is a filmben. Történetben kicsit szomorú az egész, de még is van benne valami üdítő. Picit a gyerekkor és az álmogat juttatja az ember eszébe.

 
Artemisia   2018. 02. 14.

Sokat unatkoztam a filmen, elsőre nem értettem miért kell ennyi játékidőt pazarolni a két gyerek játékára, gondoltam inkább valóban fantasy történetet készítettek volna, ahol tényleg átmennek a létező Therrabitia birodalomba. A végén rájöttem,hogy épp ez teszi ilyen széppé és líraivá ezt a filmet, vagyis hogy a kisfiú szembesül a valóság kegyetlenségével és a felnőtté válás nehézségeivel. Azonban minderre csak a lány halála után ébredünk rá, addig elég átlagos a történet, ezért csak 3 csillag, bár a konklúzió többet érdemelne.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 10. 31.

Egy nagyon kedves, sokszor újranézős történet Josh Hutcherson korai munkái közül az egyik legjobb, amelyben két gyerek teremt magának egy álomvilágot, amelyet csupán azok láthatnak, aki hisznek a mesékben és a saját képpzelőerejükben. Így jön létre Terabithia, ez a különleges világ, ahol a gyerekeknek nem kell olyan hamar felnőniük, mint a sivár valóságban, ahol a pénz ural mindent és az iskolában kis zsarnokok tartják félelemben társaikat. Szerintem a film egy olyan dolgot ábrázol, amire mindenkinek szüksége van időnként. Az pedig már ki-ki saját fantáziájára van bízva, hogy milyen képzeletbeli világot teremt meg magának. A film tökéletes példája annak, hogy milyen az, amikor nagyszerű gyerek színészek alkotnak meg egy nagyszerű filmet, a felnőtt szereplők pedig csupán asszisztálni tudnak ehhez a különleges alkotói folyamathoz. Mindenkinek ajánlom a filmet, aki szeretne egy kicsit kiszakadni a valóságból vagy éppen a nehézkes felnőttkorból és egy kis kalandozásra vágyik a képzelet világában.

 
Lamboh   2017. 10. 14.

Unokatestvérem nagy kedvence. Számtalanszor látta, és sokszor én is kénytelen voltam újra és újra végignézni vele. Bánni mondjuk nem bánom, mivel jó film, de azért találtam volna jobb elfoglaltságot is. A vége nagyon aranyos lett.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 23.

Aranyos és misztikus történet zseniális gyerekszínészekkel. Főleg a színészek miatt értékelhető ez a film. Kedves gyerekfilm inkább ez, mert túl sok váratlan fordulat nincs benne. Az animáció ahhoz képest hány éves egész szép még most is.

Robert Patrick
Robert Patrick
AnnaSophia Robb

A film összbevétele 137 587 063 dollár volt (imdb.com).

 

Leslie szerepét felajánlották Dakota Fanningnek is, ám a színésznő időpont-egyeztetési problémák miatt kihátrált a produkcióból. A szerepet ezután kaphatta meg AnnaSophia Robb.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A forgatás befejeztével AnnaSophia Robb nagyon szerette volna megtartani azt a cipőt, amit a forgatáson viselt. Helyette kapott két nadrágot a jelmezei közül.

(ps)
 

Mivel Új-Zélandon nincsenek mókusok, azokat a felvételeket vagy már előre leforgatták máshol, vagy digitálisan tették képre a mókusokat.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.