Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Dr. Dolittle (1998)

Doctor Dolittle
Filmadatlap
 
27
Szereplők
18
Vélemények
11
Képek
1
Videók

Galéria (11)

Eddie Murphy
Eddie Murphy

Videók (1)

 
Yosihiro   2020. 12. 26.

legújabb vélemény

1
Dr . D 1.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Hűha, micsoda mese. Igazából Eddie M. miatt néztem meg ezt a filmet. Szerintem nem játszotta túl a szerepét, mint némelyik filmekben. Itt még azt a dokit adta, akit én elvártam. A film mondanivalója is inkább gyermekeknek szól, de felnőtt tartalmat is találhatunk benne. A történet vezetése jó, és szinte a végéig egy szinten mozog. Igazi meglepetés ugyan nincs a filmben, de az állatok megszólaltatása és gondolatai azt hiszem, jól sikerültek. Ez gyermeki szemmel nézve "varázslatos". Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés is jól sikerült. A szereplők tudtak a filmez olyan értékeket adni, amitől jobb lett a film. A hangi és képi effektek jók lettek. Így azt hiszem, ez a film megérdemli a négy csillagot. Én jól szórakoztam, és a gyermekeket valósággal elvarázsolták a beszélő állatok. :) A történetben olyan érzelmeket kapunk, mint a szeretet és az állatok gondoskodása. Sok olyan mókás jelenet van benne, amit azt hiszem, ha ezt gondolják az állatok, akkor elég érdekes világban élünk. Azért igen, egy folytatást megér ez a történet, és én személy szerint megnézem. Igazából szerintem ez egy kimondottan családi film gyermekeknek, ahol még a szülök is jobban odafigyelnek a filmre, mint a kis lurkók. Kellemes kikapcsolódás, bármikor is nézze az ember, a napi gondokról elvonja a figyelmet, és szinte feltölti az embert. Lehet ugyan rossz kritikát vagy véleményt írni róla, de szerintem ez a vígjáték, főleg a gyermekek kategóriájában, igenis jól sikerült. Üdv, Yosi

 
indingo   2017. 10. 30.

1

Valahogy itt még Eddie Murphy is elviselhető volt. Maga a története eléggé gyerekes, persze ők a fő célpont. Egyszerű, kedves, néhol humoros történet.

 
HE7EDIK   2020. 01. 29.

1

Eddie Murphy jól hozta a karaktert, az állatok pedig haláliak, főleg a kritikus tengeri malac. A tigris kedvenc állatomként pedig csak hab volt a tortára.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 23.

2

Gyerekkorom egyik legkedvesebb filmje Eddie Murphyvel. Aranyos, ahogy visszajön a gyerekkori képessége, és megérti az állatokat. Poénforrásnak bőven megteszi. Kedves humorú és megható történet. Jókat nevetek rajta még ma is.

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 11.

0

Értem én, hogy nem értem. Miről is szól? Ja értem, a semmiről. Miért is kellett ez a mozi? Passz. Eddie barátunk megszorult volna? Lehet. Mindenesetre agyzsibbasztóan gagyi.

 
Deku   2017. 09. 14.

0

Ez a film már akkor halálra volt ítélve amikor kitalálták. Egyszerűen nincs az ilyennek létjogosultsága szerintem. Ezen én nem tudtam szórakoztatni magam, ez pedig nem jó.

 
Lamboh   2017. 10. 15.

0

Régi szép idők. Gyerekkoromban a legnagyobb vágyam volt, hogy értsek az állatok nyelvén - hozzáteszem, még azóta sem mondtam le erről az álomról ;)

A film összbevétele 294 456 605 dollár volt (imdb.com).

 

A film forgatása megkövetelte a sok állat jelenlétét. Az állatokat hetekkel korábban kezdték el felkészíteni a filmezésre, kiképzőik összesen 45-en voltak.

(Yosihiro )
 

Eddie Murphy rettegett az élő állatoktól, és ragaszkodott hozzá, hogy minél több állat digitálisan kerüljön a jelenetekbe.

(Yosihiro )
 

1998-ban a 8. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A produkciós költségek kicsivel több mint 71M $-t tettek ki. Ennek az összegnek a dupláját (144M $) kereste meg a film csak az USA-ban.

(dulkap)
 

Az egyik jelenetben Eddie Murphy az eredeti, 1967-es Dr. Dolittle-t nézi a tv-ben.

(dulkap)