Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Dr. Dolittle 2 (2001)

Dr. Dolittle 2
Filmadatlap
 
16
Szereplők
12
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Galéria (8)

Eddie Murphy
Eddie Murphy
Kyla Pratt
Eddie Murphy
Kristen Wilson
Eddie Murphy
Eddie Murphy
Eddie Murphy
Eddie Murphy
Eddie Murphy

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2021. 02. 06.

legújabb vélemény

0

Unalmas és erőltetett, semmi újat nem tudott adni. Ráadásul a történet is le volt butítva teljesen, és Eddie Murphy sem sziporkázott. Gyenge az egész.

 
indingo   2017. 10. 30.

0

Hozta az első rész színvonalát. Helyes a története, bár eléggé kiszámítható. Ami tetszett, hogy az állatok nagyon természetesen hatnak, ahogy beszéltek.

 
7ETEDIK   2020. 01. 29.

0

Szegény, azóta már elhunyt kicsi huszár parádésan hozta a félénk maci hangját, szerintem nem sokkal marad el az első résztől, bár néha érződött az erőlködés. Nekem akkor is az első rész marad az etalon.

 
Yosihiro   2020. 12. 27.

0
Dr. D.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Szóval most kicsit szigorúbb leszek. Mint írtam az első résznél, ezt is gyermekszemmel kezdtem nézni. Itt már igazából nem annyira domborodik ki a film élvezhetősége. A megszokott szereplőkön kívül kapunk némi pluszt, de valahogy mégsem érezhetjük azt, hogy ez egy jól sikerült produkció lenne. Az új állatszereplők sem tudtak újat mondani. Inkább a természet és az erdő megóvása került előtérbe, és az érzelmeket annyira lebutították, hogy valóban gyermekien fájó volt. A környezet és a tájképek persze növeltek a hatáson, de néha azt éreztem, uncsi. Összességében a forgatókönyv közepes, a rendezés néhol jó, néhol nem. A szereplők próbálnak a filmhez adni pluszt, ez érezhető, de valahogy nem jött át, így marad a közepes teljesítmény. A hangi effektek jók, és a képiek is jók lettek. Így akármennyire is szeretnék jobb osztályzatot adni, erre az összhatásra nem tudok, csak három csillagot, amit érdemel ez a film. Igazából jó lett volna a folytatás, de az, hogy egy macinak kell az erdőben helytállnia, és ezt tanítani kell neki, ez valóban mese. Sajnos ebben a mai gyermekek sem látnak olyan fantáziát, mint az első részben. Az mindenképp pozitívum, hogy a végére hagytak egy kis pluszt, hogy a doki lánya is érti az állatokat, de valahol ezt várni is lehetett. Igen sajátosan mutatják be a tinédzser, "lázadó" kort, ami valljuk meg, igazából nem ennyire egyszerű. Családi megtekintésre ajánlom, remek kikapcsolódás mindenki számára. A folytatást megnézem, kíváncsi leszek. Üdv, Yosi

 
Ms. Akárki   2019. 07. 23.

0

Nagyon aranyos film lett sok poénnal, de az első rész nyomába sem ér. A maci karaktere nagyon sokszínű és vicces, és poén, ahogy randizni próbál, de elég kevéske a film története. Kb. annyi, hogy meg akarják menteni az erdőt, és ehhez egy veszélyezte... több»

 
Norbert93   2019. 07. 12.

0

A maga módján szórakoztató, bugyuta vígjáték, amivel bár kellemesen telhet az idő, ahhoz már kevés, hogy ténylegesen jó filmként kategorizáljam.

 
VFTS   2016. 08. 06.

0

Egy kicsivel mér gyengébb volt, mint az első rész, de még teljesen nézhető.

A film összbevétele 176 104 344 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatás alatt, amikor egyszerre több állat volt látható, azt mind külön vették fel és állították be, hogy a mozgásuk szinkronban legyen a filmmel és a többi állattal.

(Yosihiro)
 

Steve Zahn, a Medve Archie hangja később Eddie Murphyvel együtt szerepelt a "Daddy Day Care" c. filmben ( 2003).

(Yosihiro)
 

A film végén a két bocs, Little Bart és Honey Bear mindketten a grizzly idomár, medvéi. Miután a rendező látta őket, eldöntötte, hogy a zárójelenetben ők szerepelnek majd.

(VFTS)
 

Amikor Mr. Potter (Jeffrey Jones) felhívja a tudakozót, és megkérdezi Dr. Dolittle számát, azt mondja: "Nem Stuart Little, Dolittle." Ez azért ironikus, mert pár évvel korábban Jeffrey Jones szerepelt a Stuart Little-ben.

(VFTS)