Arnold Schwarzenegger milliók példaképe lehet, hiszen önerőből küzdötte fel magát a világ csúcsára. Előbb testépítő bajnok lett, majd ünnepelt mozisztár, de belekóstolt a kormányzóságba is. Igazi sikertörténet az övé, ki ne irigyelné? Irigyelte Warren Furman is. Nem ismerős a neve? Nem veled van a baj.

Warren Furman 1996-ban bukkant fel az akkor már ötödik évadánál tartó Gladiators show-ban. A beceneve Ace volt és a többi versenyzőtársához hasonlóan egy izomkolosszus. Imádták a nézők és a show készítői is. És jól meg is fizették.

Saját bevallása szerint a műsor ideje alatt óránként 2000 fontot keresett, ami igen szép summa volt. Az volt a terve, hogy személyes példaképe, Arnold Schwarzenegger nyomdokaiba lép. Mint mondta egy interjúban, Arnold Schwarzenegger is az izmaival vált a világ urává és ő akkor pontosan ezt akarta megismételni.

Hogy lehetett-e volna rá esélye? Ez most már sosem fog kiderülni, mindenesetre a Gladiators termelt ki magából olyanokat, akik több-kevesebb sikert értek el később Hollywoodban. Ilyen például Mark Griffin is, aki olyan filmekig jutott mint az Oviapu, a Dr. Dolittle 2, a Jurassic World: Bukott birodalom vagy a Ki vagy, Doki? sorozat. Igaz, ezekben is csak icipici epizódszerepek jutottak neki.

De visszatérve Warren Furmanre. Hogy miért nem lett ő a következő Arnold Schwarzenegger? Erről saját bevallása szerint ő maga tehet. Amikor ugyanis elkezdett rengeteg pénzt keresni a Gladiators show-val, hirtelen olyan szokásai lettek, amiket korábban ő maga sem hitt volna el. Iszonyatos mértékben fogyasztotta az alkoholt, ami hamarosan a teljesítményén is éreztetni kezdte a hatását. Éppen ezért kénytelen volt szteroidokhoz nyúlni, hanem akarta kockáztatni a fizikumát és így a státuszát. Csakhogy a show alkotói tudták ezt és ultimátumot adtak neki: vagy abbahagyja, vagy repül. Ő pedig abbahagyta, amivel véleménye szerint a készítők az életét mentették meg. Más kérdés, hogy végül így sem vált az új Arnold Schwarzeneggerré…