Meghalt Paul Reubens, Pee-Wee Herman ikonikus megformálója

70 éves korában elhunyt Paul Reubens színész, rendező és komikus.

Mint kiderült, Reubens hat éve szenvedett rákos megbetegedésben, amelyet titokban tartott a nyilvánosság előtt. “Kérlek, fogadjátok bocsánatkérésemet, amiért nem álltam a nyilvánosság elé azzal, amivel az elmúlt hat évben szembesültem. Mindig is hatalmas szeretetet és tiszteletet éreztem a barátaim, rajongóim és támogatóim részéről. Mindannyiótokat nagyon szerettem, és élveztem, hogy művészetet készíthetek nektek” - olvasható a közösségi médiában közzétett posztumusz üzenet, amelyet Reubens családja tett közzé.

Legismertebb alakítása Pee-Wee Herman karaktere, amelyet több filmes produkcióban is megformált, köztük a Pee Wee nagy kalandja. Mindemellett Reubens olyan további nagysikerű produkcióban szerepelt, mint a Majomszeretet, Dr. Dolittle és a Batman visszatér.

Karrierje 1991-ben válságba került, miután egy felnőtt moziban letartóztatták szeméremsértés vádjával. Reubens elutasította a vádakat, közmunkára ítélték, amelynek fényében két kábítószer-ellenes közszolgálati reklámot készített. Csupán a 2001-ben megjelent Betépve című filmmel tért vissza. 

Nyugodjon békében!

Hírességek, akiket 2023-ban veszített el a világ