Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80

A Grincs (2000)

How the Grinch Stole Christmas
Filmadatlap
 
30
Szereplők
40
Vélemények
15
Képek
3
Videók

Vélemények: A Grincs (2000)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
indingo   2017. 10. 30.

A karácsony nem csak játék és mese. Hallottál már a gonoszról, a csúf..... Helyes mesefilm, még tanulságosnak is mondanám. Karácsonykor kötelező.

 
Deku   2017. 08. 28.

Nagy meglepetést okozott eme darab mert nem gondoltam volna, hogy ilyen jól sül ez az amúgy elég necces sztori. Mármint számomra volt húzós a történet de kiderült, hogy ez tök jó lett.


 
Szilonka   2019. 07. 30.

nekem ezek az élőszereplős mesék nem jönnek be. A mese még elment, de ez valahogy erőltetett. Volt benne egy-két humoros jelenet, de nem több.

 
Thibo84   2019. 01. 18.

Jim Carrey zseniális ebben a szerepben is. Hihetetlen, hogy a stúdió felépítette egész Ki falvát, minimálisra csökkentve a CGI-t. Nekem ez a Grincs a favorit. Jó a humora, van mondandója, és keményen oda is mondja az emberek szemébe a valóságot. Már a számát sem tudom hányszor néztem meg.

 
Norbi   2018. 07. 29.

Karácsonykor kötelező darab nálam. Nagyon szép munka volt, aranyos szívmelengető történet, a hangulat is mesés. Melegen ajánlom minden családnak , egy karácsony estére.

 
Artemisia   2018. 05. 09.

Szívmelengetően kedves darab, talán a legszebb karácsonyi film. A történet magával ragadóan szép,egyben ízlésesen humoros, atmoszféra és Kifalva díszletei nagyon eredetiek és hangulatosak. Maga a Grincs ötlete is zseniális volt, de a karaktere és a Cindy-vel, Max- szel illetve a kifalvaiakkal való kapcsolata imádnivaló, ahogy az egész történet is. A film külön érdeme, hogy a Grincs az egyetlen, akinek tényleg jól áll Kerekes József szinkronhangja.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 19.

A legjobb karácsonyi film valaha. Jim Carrey tökéletes ebben a filmben is. A Grincsnek már több feldolgozása is volt, de szerintem ez a legeredetibb és legszebb. Érzelmes és humoros egyben. Kedvencem grincs némelyik megszólalása mint: a télapó is évente egyszer jön elő, mégsem zrikálják érte. :D Zseniális dumái vannak a filmnek. Örök klasszikus.

 
MKristijan   2016. 11. 18.

Egyik kedvenc karácsonyi filmem, érdekes kis világot mutat be nekünk, kicsit Men In Black ennek a feelingje. Még mai fejjel is leköt és szórakoztató :)

 
harnas1207   2018. 12. 27.
Grincs ami kincs, vagy nem....

Mikor pár hete a moziba megnéztük A Grincset, elgondolkoztam, hogy bizony én még nem láttam a 2000-s verziót sem. Arra, mint eredetire gondoltam és elhatároztam, hogy gyorsan bepótlom. (Van egy 1966-s rajzfilm is) Sajnos nem kellett volna úgy sietnem vele, mert hatalmas csalódás lett. Ezen verzió úgy érzem nem épp gyerekeknek szól és nagyon tetszett, hogy már az elején rászáll a karácsonyi költekezésre. próbálja érzékeltetni, hogy mennyire rossz irányba halad az ünnepi hagyomány, mindenki csak az ajándékokat kergeti. Ez egy nagyon fontos mondanivaló, és azt hittem erről szól majd a történet, de nem. Az új verzióhoz hasonlóan csak megkapargatja ezt a témát és otthagyja nekünk. Mintha nem aka... több»

 
lolita13   2016. 10. 14.

Nagyon tanulságos film és annyira imádom ezt a filmet, hogy nem telhet el anélkül karácsony, hogy megnézném.

 
Norbert93   2019. 05. 05.

Nem egy megszokott karácsonyi film, mivel ez pont a rossz gyerekről szól, aki a szó szoros értelmében csak egy megkeseredett és megbántott nagy gyerek, akinek csak egy kis szeretetre van szüksége. Az eleinte nem is gonosz, hanem inkább csak undok és kényszeresen rosszindulatú Grincs és az idegesítő, gyermeki ártatlanság mintaképének különös és lassan kialakuló barátsága a központi téma és az elszigetelt karakter lassan barátra talál és megnyílik... Jobb választás az akkori színészek közül nem is lehetett volna, ma már nem is hinném, hogy találnának olyat, aki így visszatudja adni a Grincset.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 18.

Hihetetlenül bájos. Kötelező film nálam karácsonykor, mert nekem ez a karácsony - nem a giccs, hanem az egyszerűség. Grincs karakterét imádom, számomra nagyon összetett és vicces.

 
Borga   2016. 11. 25.

Kedvenc karácsonyi filmem Jim Carrey főszereplésével, amely nemcsak a gyermekeknek, hanem a felnőttek számára is kellemes perceken ígér. Mindenkinek szívből ajánlom ezt a filmet.

 
TribeBubu   2016. 12. 24.

Kicsit klisés átirat, de szerintem nagyon szép a rendezés. (A végén vettem észre a stáblistában, hogy Ron Howard műve, így nem is meglepő :) ) Jim Carrey pedig valami hihetetlenül zseniálisan megformálta ezt a klasszikus amerikai mesefigurát. Egyáltalán nem majmolta a régit, hanem saját elképzelésének megfelelően új köntösbe bújtatta, és bizony elképesztő lett az eredmény. A többi színésznek sem kell szégyenkeznie, de Carrey előtt le a kalappal, hogy egy ilyen habókos, komolytalan karaktert is ekkora átéléssel képes volt hozni a film elejétől a végéig 100%-osan. Azt hiszem, az a gyenge IMDb csillagozás főleg az amerikai közönségnek köszönhető, mivel szerintem náluk a régi Grincs rajzfilm olyasmi lehet, mint nálunk a Mézga család. Valószínűleg a magyar nézők sem díjaznák, ha élőszereplős változatban látnák viszont ezt a rajzfilmet, legyen az bármilyen jól elkészítve.

 
kevelin   2017. 10. 14.

Az egyik legjobb karácsonyi film. Jim Carrey alakítása zseniális megint. Hatalmas poénok, kedves történet.

 
NFG   2018. 03. 26.

A Grincs számomra már nagyobb karácsonyi filmmé nőtte ki magát, mint a Reszkessetek Betörők! Habár az év bármely évszakában meg tudnám nézni! Elképesztően egyedi a sztori!

 
Timon   2019. 12. 10.

Karácsonykor néha jó megnézni,de azért többé-kevésbé nem a legtöbbször illetve minden egyes alkalommal megnézendő nálam.Ténynek tartom, hogy a tartalmát tekintve előfordul nem is olyan kevés eset, amely erősebbé, drámaibbá teszi,és igyekszik a film a Grincs korábbi és új álláspontja között megmutatni-jórészt mesélés tükrében-a személyes változást,a megújult egyéniség karakterétt jól ábrázolni,de a végén már a film frissesség elkezdettt leülni,de annyira ez nem volt vészes.A dalbetét pedig egy jó, szívhezszóló, drámai hangulatot tudott előidézni. 10/8

 
Csillagpor   2018. 10. 06.

Igazi kis klasszikus karácsonyi mesefilm. Nagyon szép és tanulságos történet. A zene is tökéletesen passzol a karácsonyi hangulatba. Azért egy kis szomorúságot is csempésztek a filmbe... felesleges rögtön szemétbe kerülő ajándékhalmok a természetben, mely erőteljesen szennyezi a környezetet. Grincs szerintem a szomorú természetként is felfogható, aki átérzi a jót, de látja azt is amit művelnek bizonyos dolgok a világgal.

 
Olivér Rózsa   2017. 06. 09.

Ez a valami még azt sem érdemelné meg hogy filmnek tekintsük. :D Nagyon rossz sajnos karácsony körül sokszor játsszák a tévékben. Engem nagyon irritál.

 
Evcsi95   2015. 02. 16.

Kötelező film minden egyes karácsony estén. Tanulságos és humoros egyben.

 
esfworld   2016. 01. 13.

Örök klasszikus, nagyon bírom, amikor rímekbe beszélnek benne. A Grincs maszkja nagyon jól sikerült, így tudott benne Jim Carrey színészkedni, hatalmasat alakít, de akkoriban ez elvárt volt. Ez a film egy nagyon jó, szórakoztató karácsonyi családi film.

 
ereln   2016. 04. 27.

Nagyon jó film, mindenkinek ajánlom. Régi klasszikus, amit a család minden tagja nézhet. Szeretem benne, hogy mind a mai napig meg tudom nézni úgy, mintha még nem láttam volna és ez nagy szó.

 
one1970   2015. 07. 26.

Ez az egyik film, amit minden karácsonykor megunhatatlanul megnézek :D Nagyon szeretem, sőt.. imádom ezt a filmet, nagyon le tud kötni még mindig :) Hiába... remek a történet és a szereplők :)

 
Niki18   2015. 11. 01.

Minden karácsonykor megnézzük itthon. Nagyon hangulatos kis karácsonyi mesécske. Nagyon vicces Jim Carrey, de ez nem meglepő. Amúgyis nagyon szeretem a filmjeit. Imádom ezt a filmet

 
Potoczkie   2016. 12. 30.

Gyönyörű, szórakoztató mesefilm, nem csak gyerekeknek. Én felnőtt fejjel láttam és ugyanolyan jól szórakoztam rajta, mint a fiatalabb korosztály. Nagyon bájos történet, sok-sok remek poénnal.

 
Zenta   2017. 03. 01.

A karácsonyi és a Jim Carry filmek szerelmeseinek ez egy kihagyhatatlan választás. Én imádtam ezt a filmet, bár az az igaszág, hogy még csak egyszer láttam.

 
Beuszi   2017. 02. 25.

A karácsonyi filmek közül nekem messze a Grincs a kedvencem. Jim Carrey tökéletes választás volt ebbe a filmbe, nem is lehetett volna nála jobb színészt találni Grincs karakterére.

 
NRD   2018. 03. 27.

Grincs nélkül nincs karácsony. Olyan alap filmről beszélünk, mint a Reszkessetek betörők, csak jobb. Aki nem ismeri az nem ember! Ez a film egyedi és tökéletes.

 
Szorcsik   2016. 12. 02.

Klasszikus karácsonyi mese Jim Carrey remek alakításával, mint Grincs. Méltán nagy kedvence a gyerekeknek ez a történet, én is láttam már vagy ezerszer. Nagyon bájos történet.

 
T.Andras   2017. 08. 28.

Jim Carrey-től az egyik legjobb és legbájosabb film, amit valaha láttam. Annyira jól passzol hozzá ez a szerep, tökéletes választás volt a feladatra. Nagyon megható, elgondolkodtató mese, fontos mondanivalóval.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.