2018.12.27 11:01 harnas1207 Olvasottság: <100x
0

Grincs ami kincs, vagy nem....

Mikor pár hete a moziba megnéztük A Grincset, elgondolkoztam, hogy bizony én még nem láttam a 2000-s verziót sem. Arra, mint eredetire gondoltam és elhatároztam, hogy gyorsan bepótlom. (Van egy 1966-s rajzfilm is) Sajnos nem kellett volna úgy sietnem vele, mert hatalmas csalódás lett.

Ezen verzió úgy érzem nem épp gyerekeknek szól és nagyon tetszett, hogy már az elején rászáll a karácsonyi költekezésre. próbálja érzékeltetni, hogy mennyire rossz irányba halad az ünnepi hagyomány, mindenki csak az ajándékokat kergeti. Ez egy nagyon fontos mondanivaló, és azt hittem erről szól majd a történet, de nem. Az új verzióhoz hasonlóan csak megkapargatja ezt a témát és otthagyja nekünk. Mintha nem akarna maga ellen prédikálni a filmvilág.

Grincs ami kincs, vagy nem....

A másik igen nagy csalódás az a történet. Úgy éreztem, mintha egy eredeti történet alapján készült volna a film, és hirtelen egymásután dobálnák a jeleneteket, mivel a nézők, úgyis ismerik már a sztorit. Néha az volt az érzésem ,hogyha nem láttam volna az idei mesét, akkor nem is érteném magát a filmet.

Ami viszont a legjobban lehúzta szegény Grincs megfilmesítését, az maga a főszereplő. Jim Carrey olyan pocsékul adta elő a zöld karaktert, hogy már 10 perc után torkig voltam vele. Szerencsétlen színész megragadt egyetlen szerepnél, amin nem tudott soha átlépni, ráment a karriere, ezt a film is nagyon jól érzékeltette.

Ace Ventura zöld pizsamába őrjöngött nekünk, néha viccesen, de inkább saját maga szórakoztatására. Mint egy jó barát, aki viccein csak ő nevet. A film eleji poénosan gonosz Grincs hamar átmegy egy félkegyelmű hisztérikus Kábelbarátba és onnantól elveszti a karakter az igazi értékét.

Sajnálatos módon itt fenn áll az a ritka eset, hogy az "eredeti" rosszabb mint a feldolgozás.

79 A Grincs  (2000)

családi | fantasy | vígjáték

SkyShowtime (2023.02.14.)

Egy apró hópihében egy egész kis világ rejtőzik. Itt található Kifalva, amit a pisze orrú Kik népesítenek be. Kedvenc ünnepük a karácsony, melyet lázas készülődéssel... több»

0