Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
31
Vélemények
6
Képek
2
Videók
 
harnas1207   2020. 09. 12.

legújabb vélemény

0

Tim Burton meséi mindig különlegesek. A sztori egyedi, a hangulat is. Nem ilyen rajzfilmet nézetnék a gyerekekkel. De az éneklés és a cselekmény vontatottsága unalomba taszítja a nézőt. Ugyanezt éreztem a Karácsonyi lidércnyomásnál is.

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Ez egyáltalán nem tetszett, pontosan az a baj ezzel, hogy sötét és depresszív hangulatú mese. Márpedig ha animációs film akkor nem az jut eszembe, hogy egy ilyen típust akarnék látni.


 
dailyfilmsan   2018. 11. 25.

0

Imádom Tim Burton egyedi hangulatú filmjeit. Nem feltétlen azért mert sötétebb árnyalatban mutat be dolgokat, sokkal inkább azért mert egy fordított pólusú világképet mutat. A gonoszt általában jó és kedves tulajdonságokkal ruházza fel. Ebben az anim... több»

 
hszpp   2017. 02. 05.

0

Az egyik kedvenc filmem. Igazan különleges s egyedi grafika,s csodás zenekkel tarkitott alkotás. Tim Burton most is remekelt,a történet most sem hétköznapi,en imádtam:)

 
Ms. Akárki   2019. 05. 05.

0

Igazán groteszk és egyedi mese Tim Burton től. Kicsit talán a Karácsonyi Lidércnyomásra emlékeztet a stílusa. A csontvázak zenei betétek és a zongorás számok igazán klasszak. Gyerekeknek annyira azért nem ajánlott. Sokszor furcsa és vicces is ahogy a... több»

 
hackerjulcsi   2018. 03. 21.

0

Tim Burton az egyik legzseniálisabb rendező talán... ez a mesefilm/ fil/ horrorfilm/ dráma.. (vagy legyen bármi is a pontos műfaja) nagyon formabontó és egyedi. A stílusa mindent visz, maga a történet, a jellegzetes bábok... nagyon egyben van.

 
NFG   2018. 03. 24.

0

Nekem eddig nem tetszettek ezek a figurák, amiket ebben a mesefilmben is használtak! Mostanáig! Ez a mese fantasztikus lett! A legjobban az tetszett, ahogy az emberi és a halotti világot ábrázolja! Hogy az embereknél savanyúság, szürkeség van, míg a ... több»

Galéria (6)

Videók (2)

A film összbevétele 117 195 061 dollár volt (imdb.com).

 

A film az első olyan stop motion animáció, amit nagyfelbontású digitális fényképezőgéppel készítettek kamerák helyett.

(dailyfilmsan )
 

Paul Whitehouse egyszerre 3 szereplőneki is kölcsönözte a hangját. Mayhew-nek, Paulnak a főpincérnek, és William van Dort-nak.

(dailyfilmsan )
 

Johnny Depp - Helena Bonham Carter 2. közös filmje.

(dulkap)
 

Johny Depp és Tim Burton 5. közös filmje.

(Bogi87)
 

Lord Finnis Everglot egyszer Vincentnek nevezi Victort. Ez utalás Tim Burton egyik korai kisfilmjére.

(dulkap)
 

A bábok 25-28 centiméter magasak voltak, de néhány díszlet olyan nagy volt, hogy még az animátorok is könnyedén elfértek közöttük.

(hp )
 

A bábok rozsdamentes acélból készültek, melyet szilikonnal vontak be.

(hp )
 

A film forgatása 55 hetet vett igénybe.

(hp )
 

A halott menyasszony volt a rendező, Tim Burton első eredeti stop motion technikával készült filmje a Karácsonyi lidércnyomás (1993) óta.

(hp )