Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

A halott menyasszony (2005)

Corpse Bride
Filmadatlap
 
29
Szereplők
33
Vélemények
6
Képek
2
Videók

Galéria (6)

Videók (2)

 
JRD   2022. 06. 07.

legújabb vélemény

2

Egy jó horror animációba gyúrva. Tim Burton nem könnyű rendező. Van egy stílusa, amit ki befogad, ki nem. Rajongójaként egyik kedvencem ez az animációja. Stílusos, érdekes a története, és eszméletlenül jól hozza a baljós hangulatot elejétől a végül i... több»

 
Sabnock Sanatory   2021. 01. 29.

0

Burton látomásait érteni kell, és beengedni. Aki merev és nem elfogadó, az nem tudja értékelni ezt a zseniális kis horror animációt. Bármilyen fura, nekem mégis a szerelemről és az egymáshoz tartozásról szól. Kellemes és tanulságos, igazi kuriózum a maga nemében.

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Ez egyáltalán nem tetszett, pontosan az a baj ezzel, hogy sötét és depresszív hangulatú mese. Márpedig ha animációs film akkor nem az jut eszembe, hogy egy ilyen típust akarnék látni.

 
dailyfilmsan   2018. 11. 25.

0

Imádom Tim Burton egyedi hangulatú filmjeit. Nem feltétlen azért mert sötétebb árnyalatban mutat be dolgokat, sokkal inkább azért mert egy fordított pólusú világképet mutat. A gonoszt általában jó és kedves tulajdonságokkal ruházza fel. Ebben az anim... több»

 
hszpp   2017. 02. 05.

0

Az egyik kedvenc filmem. Igazan különleges s egyedi grafika,s csodás zenekkel tarkitott alkotás. Tim Burton most is remekelt,a történet most sem hétköznapi,en imádtam:)

 
Ms. Akárki   2019. 05. 05.

0

Igazán groteszk és egyedi mese Tim Burton től. Kicsit talán a Karácsonyi Lidércnyomásra emlékeztet a stílusa. A csontvázak zenei betétek és a zongorás számok igazán klasszak. Gyerekeknek annyira azért nem ajánlott. Sokszor furcsa és vicces is ahogy a... több»

 
harnas1207   2020. 09. 12.

0

Tim Burton meséi mindig különlegesek. A sztori egyedi, a hangulat is. Nem ilyen rajzfilmet nézetnék a gyerekekkel. De az éneklés és a cselekmény vontatottsága unalomba taszítja a nézőt. Ugyanezt éreztem a Karácsonyi lidércnyomásnál is.

A film összbevétele 117 195 061 dollár volt (imdb.com).

 

A film az első olyan stop motion animáció, amit nagyfelbontású digitális fényképezőgéppel készítettek kamerák helyett.

(dailyfilmsan)
 

Paul Whitehouse egyszerre 3 szereplőnek is kölcsönözte a hangját. Mayhew-nek, Paulnak, a főpincérnek, és William van Dortnak.

(dailyfilmsan)
 

Johnny Depp - Helena Bonham Carter 2. közös filmje.

(dulkap)
 

Johny Depp és Tim Burton 5. közös filmje.

(Bogi87)
 

Lord Finnis Everglot egyszer Vincentnek nevezi Victort. Ez utalás Tim Burton egyik korai kisfilmjére.

(dulkap)