Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Az oroszlánkirály (2019)

The Lion King
Filmadatlap
 
32
Szereplők
31
Vélemények
31
Képek
9
Videók

Galéria (31)

Jon Favreau
Donald Glover

Videók (9)

 
kabel   2023. 01. 22.

legújabb vélemény

0
Értelmetlen

Kinek szól egy ilyen lelketlen, élet- és karaktermentes film? Minden érdekes karakterpillanat felszívódik egy hiperrealisztikus adaptációban. Egyszerűen értelmetlen ez az egész projekt. Olyan, mintha a Star Wars összes karakterét R2D2 játszaná el.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 30.

a nap véleménye

3
A Disney technikai erődemonstrációja

Biztonságjáték vagy az egyik legmerészebb húzás, ami valaha felötlött a Disney mogulok fejében? Az oroszlánkirályról egészen nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindannyiunk kedvence. Örök klasszikus státuszában egy pillanatig sem kételkedhetünk. Éppen e... teljes kritika»

 
Artemisia   2020. 04. 30.

6
Amikor a rajzolt világ megelevenedik a vásznon

A valaha készült legszebb rajzfilm filmváltozata. A gyönyörű, megható történet 1994 óta milliók szívébe lopta be magát örökre. Valóságos kultusz épült köré, Simba alakja pedig szimbólum lett, az erő, a bátorság és a szeretet szimbóluma. Véleményem ... teljes kritika»

 
qwer   2020. 12. 17.

4

Kicsit fölösleges feldolgozásnak érzem, ami technikai erőfitogtatásként tökéletes, de nyomába sem ér az eredetinek, amire a többség valószínűleg remekműként emlékszik. A 2019-es filmnek néhány jelenete természetfilmbe illő, a vizualitásra nem lehet p... több»

 
Yosihiro   2019. 10. 27.

2
Oroszlánkirály

Nagy várakozással ültem le nézni ezt a filmet vagy animációt, nem is tudom már mihez hasonlítani. Igazából egy remekül megrajzolt feldolgozást láthatunk, ami "szinte" élethűen adta vissza a történetet. A látványra nem lehetett panasz, bár a történet némely része picit módosult, de nagyban nem tért el az eredetitől, és ez mindenképpen pozitívum. Valahogy mégsem tudott olyan átütő érzést, sikert adni, amit igazából vártam. Talán tenni kellett volna bele valami újat, valami mást. A zenei aláfestések is jók voltak, és hallhattunk egy új zenét is, ami szerintem jót tett az animációnak. Összességében a képi és hangi effektek jók, a történet adott volt, ami szintén jó, így mivel igazából nem kapunk semmi extrát a megrajzolt animáción kívül, marad a jó értékelés. Ez annak is köszönhető, hogy az eredetihez nem érhet fel, bármennyire is felújították, újat nem tudtak belecsempészni. A technika előrehaladtával ugyan látványosabb a kép, de a mondanivaló ugyanaz maradt. A pluszt hiányoltam, ami egyedivé tehette volna ezt az alkotást, de ezt nem tették meg, ezért csak 4 csillaggal tudom jutalmazni. Minden korosztálynak csak ajánlani tudom, remek kikapcsolódás és szórakozás. Üdv, Yosi

 
HE7EDIK   2019. 07. 22.

a nap véleménye

1
Ezt minek?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Emlékszem, még gyerekkoromban rongyosra néztem VHS kazettán az Oroszlánkirály meséjét, annyira elkápráztatott. A zenék, a történések, a végső összecsapás újra és újra elvarázsolt. A készítők pedig karakteres szereplőket csináltak a szavanna állataibó... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2019. 07. 21.

1

Félve ültem be rá tegnap, de meglepően jól sikerült. Megrögzött Disney rajongó vagyok már gyerekkorom óta, így kismilliószor megnézésre került már Az oroszlánkirály meseváltozata is. Imádtam, ahogy szinte mozzanatról mozzanatra újrakreálták élethű an... több»

A film összbevétele 1 337 148 404 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 601 817 122 forintot termelt. A hazai mozik összesen 406 268 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A rajzfilmből az elefánt temető hatalmas koponyája nem látható a remake-ben.

(Artemisia )
 

Zazu szarvascsőrű madár.

(Artemisia )
 

A filmben felcsendülnek a régi, legándás dalok, mint pl. Az élet az úr, a trón úgy csábít, az Érzed már a szív szavát, vagy a Hakuna Mata. Emellett 2 vadonatúj dal is helyett kapott, Beyonce-tól a Spirit, és Elton Johntól a Never to Late.

(Artemisia )
 

A film 29 perccel hosszabb, mint a rajzfilm.

(Artemisia )
 

Az eredeti rajzfilmben Musfasa üvöltése, amit akkor hallat, mikor megmenti Simbát és Nalát a hiénáktól, valójában nem oroszlántól származott, hanem egy grizzly medve, egy tigris és egy repülőgép hangjának keveréke.

(Artemisia )
 
Ahogy Pumbáék is viccelődnek vele, a Disney az élet giccsköre helyett ezúttal a közöny értelmetlen vonalát rajzolta fel – és ha rajtuk múlik, meg a másfél milliárdosra taksált sikeren, akkor húzni is fogják tovább, amíg csak lehet. több»
 
Nem valószínű, hogy olyan hullámokat ver a szívében a sztori, mint az egy generációval ezelőtti nézőben. több»
 
A túltolt technikai pompában társalgó „élő állatok” sajnos nem tudták visszaadni azt az igazi elvarázsolt, gyerekkor-illatú Disney-élményt, ami olyan utánozhatatlan lesz, mint egy egykori Walt Disney-alkotás. több»