Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
17
Vélemények
31
Képek
9
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
freeman   2020. 01. 16.

legújabb vélemény

trágya

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 30.

a nap véleménye

A Disney technikai erődemonstrációja

Biztonságjáték vagy az egyik legmerészebb húzás, ami valaha felötlött a Disney mogulok fejében? Az oroszlánkirályról egészen nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindannyiunk kedvence. Örök klasszikus státuszában egy pillanatig sem kételkedhetünk. Éppen ezért necces, ha valami újat akarnak kihozni a sztoriból, mert szóról-szóra ismerjük a történetet, s ha valami máshogy történik, akkor máris ott a hiányérzet. Kicsit olyan ez, mint mikor egy anyuka ezerszer meséli el csemetéje kedvenc meséjét, s mivel késő van, gondolja, rövidít egy kicsit. Meddő próbálkozás. Persze az is lehet, hogy Jon Favreau rendező éppen ebbe a csapdába esett bele. Nem szeretett volna hiányérzetet okozni bárminemű változtatás... több»


 
Ms. Akárki   2019. 07. 21.

Félve ültem be rá tegnap, de meglepően jól sikerült. Megrögzött Disney rajongó vagyok már gyerekkorom óta, így kismilliószor megnézésre került már Az oroszlánkirály mese változata is. Imádtam ahogy szinte mozzanatról mozzanatra újrakreálták élethű animációval karöltve. Egy dalbetét volt talán benne ami nem volt az eredeti mesében, de az sem volt rossz.

 
HETEDIK   2019. 07. 22.

a nap véleménye

Ezt minek?

:::A KRITIKA CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Emlékszem, még gyerekkoromban rongyosra néztem VHS kazettán az Oroszlánkirály meséjét, annyira elkápráztatott. A zenék, a történések, a végső összecsapás újra és újra elvarázsolt. A készítők pedig karakteres szereplőket csináltak a szavanna állataiból, akiknek mozgott az arcuk, volt mimikájuk, és ez fontos. Még pedig azért fontos, mert ez nem Nat Geo Wild, itt az embert nem a fapofa állatok érdeklik, itt egy oroszlán szétkerget egy egész hiéna falkát, ami a valóságban sosem történhet meg, az állatok pedig behódolnak az oroszlánoknak, ami szintén nem egy valós állítás. Tehát, ha emberi képre formálunk egy természetfilmet, és a szereplőket emberi ... több»

 
BoBamburg   2019. 12. 23.

Borzalmas. És sajnos belesétáltam abba a csapdába, hogy magyarul néztem. Így sajnos semennyi időt nem hagyott nekem, hogy élvezzem a filmet, mert rögtön felcsendült egy rémesen rossz "élet az úr" intro, ahol rájöttem, hogy oké, ez sajnos végig ilyen rossz lesz. Mármint a dalok és a szinkron. Ott még bíztam abba, hogy talán a képi világa leköt. De nem. Egyszerűen nem állt jól neki ez a realista CGI feldolgozás. A szereplők elvesztették azt a szerethetőségüket és karakterüket, ami miatt a mai napig imádom az oroszlánkirályt. A történet meg ugyanaz, így ezt a verziót soha az életben nem fogom újra megnézni, lévén, hogy ott a jó öreg eredeti, ami fényévekkel jobb. És mindenki mást is erre ösztönöznék, hogy kerüljék el ezt a verziót, mert nem éri meg az időt.

Jon Favreau
Donald Glover
 
Ahogy Pumbáék is viccelődnek vele, a Disney az élet giccsköre helyett ezúttal a közöny értelmetlen vonalát rajzolta fel – és ha rajtuk múlik, meg a másfél milliárdosra taksált sikeren, akkor húzni is fogják tovább, amíg csak lehet. több»
 
Leginkább a kisebbeket fogja vonzani a tény, hogy ez a film elkészült, de meglátásom szerint 12 éves kor alatt elég komor lehet. Nem megterhelő lelkileg, pusztán unalmas egy sokszínűségre és szórakoztató kikapcsolódásra való gyermek számára. több»
 
Kedvenc nagymacskánk kalandjainak méltó feldolgozása ez a darab, mely nem csak rajongóknak kötelező. több»

A film összbevétele 1 337 148 404 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 598 864 849 forintot termelt. A hazai mozik összesen 403 849 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Zordon ikonikus dalát eredetileg kihagyták volna ebből a feldolgozásból, de végül a rajongói nyomásnak eleget téve mégis belekerült.

(Ms. Akárki )
 

A szereplők külön-külön vették fel a hangsávokat. Ez alól csak két színész kivétel a karakterük dinamikája miatt, ezek pedig Billy Eichner és Seth Rogen, Timon és Pumba.

(Ms. Akárki )
 

Az eredeti, 1994-es verzió betétdalain kívül plusz betétdalokat is tartalmaz a film, amit a Broadway változatból vettek át.

(Ms. Akárki )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.