Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
76%

Az oroszlánkirály (2019)

The Lion King
Filmadatlap
 
32
Szereplők
26
Vélemények
31
Képek
9
Videók
 
Sabnock Sanatory Nézhetetlen  2021. 01. 30.

legújabb vélemény

0

Egy CGI áztatta szemét, amit nem lehet, és nem is szabad értékelni semmilyen szempontból. Miért csinálták? Kiknek? Teljesen mindegy, szemétbe vele, és igyunk rá egy kupicával, hátha elfelejtjük!

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 30.

a nap véleménye

3
A Disney technikai erődemonstrációja

Biztonságjáték vagy az egyik legmerészebb húzás, ami valaha felötlött a Disney mogulok fejében? Az oroszlánkirályról egészen nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindannyiunk kedvence. Örök klasszikus státuszában egy pillanatig sem kételkedhetünk. Éppen e... teljes kritika»


 
Artemisia   2020. 04. 30.

6
Amikor a rajzolt világ megelevenedik a vásznon

A valaha készült legszebb rajzfilm filmváltozata. A gyönyörű, megható történet 1994 óta milliók szívébe lopta be magát örökre. Valóságos kultusz épült köré, Simba alakja pedig szimbólum lett, az erő, a bátorság és a szeretet szimbóluma. Véleményem ... teljes kritika»

 
7ETEDIK   2019. 07. 22.

a nap véleménye

1
Ezt minek?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Emlékszem, még gyerekkoromban rongyosra néztem VHS kazettán az Oroszlánkirály meséjét, annyira elkápráztatott. A zenék, a történések, a végső összecsapás újra és újra elvarázsolt. A készítők pedig karakteres szereplőket csináltak a szavanna állataibó... teljes kritika»

 
qwer   2020. 12. 17.

2

Kicsit fölösleges feldolgozásnak érzem, ami technikai erőfitogtatásként tökéletes, de nyomába sem ér az eredetinek, amire a többség valószínűleg remekműként emlékszik. A 2019-es filmnek néhány jelenete természetfilmbe illő, a vizualitásra nem lehet p... több»

 
Yosihiro   2019. 10. 27.

1
Oroszlánkirály

Nagy várakozással ültem le nézni ezt a filmet vagy animációt, nem is tudom már mihez hasonlítani. Igazából egy remekül megrajzolt feldolgozást láthatunk, ami "szinte" élethűen adta vissza a történetet. A látványra nem lehetett panasz, bár a történet némely része picit módosult, de nagyban nem tért el az eredetitől, és ez mindenképpen pozitívum. Valahogy mégsem tudott olyan átütő érzést, sikert adni, amit igazából vártam. Talán tenni kellett volna bele valami újat, valami mást. A zenei aláfestések is jók voltak, és hallhattunk egy új zenét is, ami szerintem jót tett az animációnak. Összességében a képi és hangi effektek jók, a történet adott volt, ami szintén jó, így mivel igazából nem kapunk semmi extrát a megrajzolt animáción kívül, marad a jó értékelés. Ez annak is köszönhető, hogy az eredetihez nem érhet fel, bármennyire is felújították, újat nem tudtak belecsempészni. A technika előrehaladtával ugyan látványosabb a kép, de a mondanivaló ugyanaz maradt. A pluszt hiányoltam, ami egyedivé tehette volna ezt az alkotást, de ezt nem tették meg, ezért csak 4 csillaggal tudom jutalmazni. Minden korosztálynak csak ajánlani tudom, remek kikapcsolódás és szórakozás. Üdv, Yosi

 
Ms. Akárki   2019. 07. 21.

1

Félve ültem be rá tegnap, de meglepően jól sikerült. Megrögzött Disney rajongó vagyok már gyerekkorom óta, így kismilliószor megnézésre került már Az oroszlánkirály meseváltozata is. Imádtam, ahogy szinte mozzanatról mozzanatra újrakreálták élethű an... több»

Galéria (31)

Jon Favreau
Donald Glover

Videók (9)

A film összbevétele 1 337 148 404 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 601 817 122 forintot termelt. A hazai mozik összesen 406 268 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A rajzfilmből az elefánt temető hatalmas koponyája nem látható a remake-ben.

(Artemisia )
 

Zazu szarvascsőrű madár.

(Artemisia )
 

A filmben felcsendülnek a régi, legándás dalok, mint pl. Az élet az úr, a trón úgy csábít, az Érzed már a szív szavát, vagy a Hakuna Mata. Emellett 2 vadonatúj dal is helyett kapott, Beyonce-tól a Spirit, és Elton Johntól a Never to Late.

(Artemisia )
 

A film 29 perccel hosszabb, mint a rajzfilm.

(Artemisia )
 

Az eredeti rajzfilmben Musfasa üvöltése, amit akkor hallat, mikor megmenti Simbát és Nalát a hiénáktól, valójában nem oroszlántól származott, hanem egy grizzly medve, egy tigris és egy repülőgép hangjának keveréke.

(Artemisia )
 

Mufasa volt a neve az utolsó királynak, aki Kenyában uralkodott a brit gyarmatosítás előtt.

(Artemisia )
 

Zordon sebhelyét a bal szemén a Sebhelyes arcú Tony Montanajának sebhelye ihlette.

(Artemisia )
 

A rendező, John Favreau és 13 stábtag, akik közvetlen részt vettek a film elkészítésében, előtte részt vettek egy kéthetes afrikai szafarin. Ennek is köszönhető a film lélegzetelállító megjelenítése.

(Artemisia )
 

A rajzfilm változatban Timon többnyire két lábon csinál mindent, de miután az alkotók hosszasan megfigyelték egy orlandói állatkert állatait, ebben a filmben már négy lábon fut, ahogy az igazi szurikáták szoktak.

(Artemisia )
 

Az állatok mozgását többek között úgy igyekeztek élethűbbé tenni, hogy az animátorok az orlandói állatkertben készült, több száz órányi anyagot tanulmányoztak.

(Artemisia )
 
Ahogy Pumbáék is viccelődnek vele, a Disney az élet giccsköre helyett ezúttal a közöny értelmetlen vonalát rajzolta fel – és ha rajtuk múlik, meg a másfél milliárdosra taksált sikeren, akkor húzni is fogják tovább, amíg csak lehet. több»
 
Nem valószínű, hogy olyan hullámokat ver a szívében a sztori, mint az egy generációval ezelőtti nézőben. több»
 
A túltolt technikai pompában társalgó „élő állatok” sajnos nem tudták visszaadni azt az igazi elvarázsolt, gyerekkor-illatú Disney-élményt, ami olyan utánozhatatlan lesz, mint egy egykori Walt Disney-alkotás. több»