Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
22
Vélemények
31
Képek
9
Videók
 
Meszaros Andrea   2020. 09. 26.

legújabb vélemény

Nagyon szeretem . Jo kis film :)

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 30.

a nap véleménye

A Disney technikai erődemonstrációja

Biztonságjáték vagy az egyik legmerészebb húzás, ami valaha felötlött a Disney mogulok fejében? Az oroszlánkirályról egészen nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindannyiunk kedvence. Örök klasszikus státuszában egy pillanatig sem kételkedhetünk. Éppen e... teljes kritika»


 
Artemisia   2020. 04. 30.

Amikor a rajzolt világ megelevenedik a vásznon

A valaha készült legszebb rajzfilm filmváltozata. A gyönyörű, megható történet 1994 óta milliók szívébe lopta be magát örökre. Valóságos kultusz épült köré, Simba alakja pedig szimbólum lett, az erő, a bátorság és a szeretet szimbóluma. Véleményem ... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2019. 07. 21.

Félve ültem be rá tegnap, de meglepően jól sikerült. Megrögzött Disney rajongó vagyok már gyerekkorom óta, így kismilliószor megnézésre került már Az oroszlánkirály mese változata is. Imádtam ahogy szinte mozzanatról mozzanatra újrakreálták élethű a... több»

 
Yosihiro   2019. 10. 27.

Oroszlánkirály

Nagy várakozással ültem le nézni ezt a filmet vagy animációt nem is tudom már mihez hasonlítani. Igazából egy remekól megrajzolt feldolgozást láthatunk ami "szinte" élethüen adta vissza a történetet. A látványra nem lehetett panasz bár a történet némely része picit módosult de nagyban nem tért el az eredetitöl és ez mindenképpen pzitívum. valahogy mégsem tudott olyan átütö érzést sikert adni amit igazából vártam. talán tenni kellett volna bele valami újat valami mást. A zenei aláfestések is jók voltak és hallhattunk egy új zenét is ami szerintem jót tett az animációnak. Összességében a képi és hangi effektek jók a történet adott volt ami szintén jó így mivel igazából nem kapunk semmi extrát a megrajzolt animáción kívül így marad a jó értékelése. Ez annak is köszönhetö hogy az eredetivel nem érhet fel bármennyire is felújítják újat nem tudtak belecsempészni. A technika elörehaladtával ugyan látványosabb a kép de a mondanivaló ugyan az maradt. A pluszt hiányoltam ami egyedivé tehette volna ezt az alkotást de ezt nem tették meg és ezért csak 4 csillggal tudom jutalmazni. Minden korosztálynak csak ajánlani tudom remek kikapcsolódás és szórakozás. Üdv Yosi

 
HETEDIK   2019. 07. 22.

a nap véleménye

Ezt minek?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Emlékszem, még gyerekkoromban rongyosra néztem VHS kazettán az Oroszlánkirály meséjét, annyira elkápráztatott. A zenék, a történések, a végső összecsapás újra és újra elvarázsolt. A készítők pedig karakteres szereplőket csináltak a szavanna állataibó... teljes kritika»

 
BoBamburg   2019. 12. 23.

Borzalmas. És sajnos belesétáltam abba a csapdába, hogy magyarul néztem. Így sajnos semennyi időt nem hagyott nekem, hogy élvezzem a filmet, mert rögtön felcsendült egy rémesen rossz "élet az úr" intro, ahol rájöttem, hogy oké, ez sajnos végig ilyen ... több»

Galéria (31)

Jon Favreau
Donald Glover

Videók (9)

A film összbevétele 1 337 148 404 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 601 817 122 forintot termelt. A hazai mozik összesen 406 268 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A rajzfilmből az elefánt temető hatalmas koponyája nem látható a remake-ben.

(Artemisia )
 

Zazu szarvascsőrű madár.

(Artemisia )
 

A filmben felcsendülnek a régi, legándás dalok, mint pl. Az élet az úr, a trón úgy csábít, az Érzed már a szív szavát, vagy a Hakuna Mata. Emellett 2 vadonatúj dal is helyett kapott, Beyonce-tól a Spirit, és Elton Johntól a Never to Late.

(Artemisia )
 

A film 29 perccel hosszabb, mint a rajzfilm.

(Artemisia )
 

Az eredeti rajzfilmben Musfasa üvöltése, amit akkor hallat, mikor megmenti Simbát és Nalát a hiénáktól, valójában nem oroszlántól származott, hanem egy grizzly medve, egy tigris és egy repülőgép hangjának keveréke.

(Artemisia )
 

Mufasa volt a neve az utolsó királynak, aki Kenyában uralkodott a brit gyarmatosítás előtt.

(Artemisia )
 

Zordon sebhelyét a bal szemén a Sebhelyes arcú Tony Montanajának sebhelye ihlette.

(Artemisia )
 

A rendező, John Favreau és 13 stábtag, akik közvetlen részt vettek a film elkészítésében, előtte részt vettek egy kéthetes afrikai szafarin. Ennek is köszönhető a film lélegzetelállító megjelenítése.

(Artemisia )
 

A rajzfilm változatban Timon többnyire két lábon csinál mindent, de miután az alkotók hosszasan megfigyelték egy orlandói állatkert állatait, ebben a filmben már négy lábon fut, ahogy az igazi szurikáták szoktak.

(Artemisia )
 

Az állatok mozgását többek között úgy igyekeztek élethűbbé tenni, hogy az animátorok az orlandói állatkertben készült, több száz órányi anyagot tanulmányoztak.

(Artemisia )
 
Ahogy Pumbáék is viccelődnek vele, a Disney az élet giccsköre helyett ezúttal a közöny értelmetlen vonalát rajzolta fel – és ha rajtuk múlik, meg a másfél milliárdosra taksált sikeren, akkor húzni is fogják tovább, amíg csak lehet. több»
 
Leginkább a kisebbeket fogja vonzani a tény, hogy ez a film elkészült, de meglátásom szerint 12 éves kor alatt elég komor lehet. Nem megterhelő lelkileg, pusztán unalmas egy sokszínűségre és szórakoztató kikapcsolódásra való gyermek számára. több»
 
Kedvenc nagymacskánk kalandjainak méltó feldolgozása ez a darab, mely nem csak rajongóknak kötelező. több»