2020.04.30 09:08 Artemisia Olvasottság: 133x
6

Amikor a rajzolt világ megelevenedik a vásznon

A valaha készült legszebb rajzfilm filmváltozata. A gyönyörű, megható történet 1994 óta milliók szívébe lopta be magát örökre. Valóságos kultusz épült köré, Simba alakja pedig szimbólum lett, az erő, a bátorság és a szeretet szimbóluma.

Véleményem szerint az igazi Oroszlánkirály rajongóknak olyan ez a remake, mintha egy kedves ajándékot kaptak volna, hiszen az animált, rajzolt világ megelevenedik a vásznon, a csúcstechnológiás kivitelezésnek köszönhetően szinte a valódi szavannára röpít minket, "élőben" térképezhetjük fel a Büszke Birtok gazdag élővilágát az apró hangyáktól, szentjánosbogaraktól kezdve a hatalmas elefántokig, zsiráfokig és orrszarvúkig.

Amikor a rajzolt világ megelevenedik a vásznon

Láthatjuk, ahogy a szél a faleveleket lengeti, ahogy belekap Simba sörényébe, ahogy a vízcseppek csillognak az apró oroszlánkölykök bundáján, a felszálló port kavarogni, amit Zazu szárnycsapásai vernek fel, vagy ahogy a napfelkelte első sugarai megvilágítják az álmos szavannát. Ezek mind, mind olyan elemek, amik még közelebb hozzák a történetet, amiktől még jobban át tudjuk élni azt, és amiket az eredeti rajzfilm nem tudott ilyen minőségben nyújtani.

A film vizualitása egyszerűen szemkápráztató, lélegzetelállítóan szép, noha CGI technikával készült, mégis szinte tapintani lehet Afrikát. A cselekményen, a karaktereken szinte semmit sem változtattak, épp ezért fantasztikus, hogy visszakapjuk a régi klasszikust, a régi kedvenceket, a régi élményeket és érzéseket, csak épp a régi, kissé elavult képi világ helyett vadonatúj, csúcsminőségű képeket, eleven, vadregényes tájakat, élőnek tűnő, igazi szépségben pompázó állatokat kapunk.

Szerintem abszolút újraírt történelem. Olyan az élmény, mint egy díszesen becsomagolt ajándék a Disney-től.

animáció | családi | dráma | kaland | musical

Az afrikai szavannák királyának, Mufasának fia születik, akinek az a sorsa, hogy átvegye apja helyét a trónon. Csakhogy a király testvére, a korábbi örökösnek számító Zordon... több»

6