Angelina Jolie a The Wall Street Journal magazinnak elmondta, hogy valószínűleg nem lenne színész, ha 2023-ban még csak most kezdené a szakmát. A színpadi színészkedést talán megfontolná, de a hollywoodi életet és karriert biztosan nem.

"Ma már nem lennék színésznő" - mondta az Oscar-díjas Jolie - "Amikor én kezdtem, nem volt ekkora elvárás, hogy ennyire nyilvános legyek, hogy ennyit osszak meg a magánéletemből."

Az, hogy jóval több mint két évtizeden át a nyilvánosság intenzív figyelme kísérte az életét, úgy tűnik, megviselte Jolie-t, aki még inkább a bulvársajtó céltáblájává vált, miután hét évvel ezelőtt elvált Brad Pitt-től. A stressz annyira elhatalmasodott rajta, hogy 2018-ban a Demóna 2: A sötétség úrnője című Disney-folytatás forgatása közben vette észre, hogy a hangja megváltozott ahhoz képest, amikor először játszotta a mesebeli gonosztevőt.

"A testem nagyon erősen reagál a stresszre" - mondta Jolie - "A vércukrom fel-le megy. Hat hónappal a válásom előtt hirtelen Bell-bénulásom lett".

Jolie elmondta, hogy mostanában Los Angelesben élve "nem igazán van társadalmi élete", mivel nem kívánt figyelmet kap, valahányszor kilép a házból. Nem mintha odafigyelne arra, hogy mit írnak róla a sajtóban.

"Csak már olyan régóta vagyok itt, és mindent elmondtak rólam" - jegyezte meg a színész.

Jolie a The Wall Street Journal magazinnak adott interjújában hozzátette, hogy végül azt tervezi, hogy végleg elhagyja Los Angelest, és több időt tölt majd kambodzsai otthonában.

"Ez is része annak, ami a válásom után történt. Elvesztettem a képességemet, hogy olyan szabadon éljek és utazzak. Majd költözöm, amikor tudok" - mondta Jolie - "Elég sekélyes helyen nőttem fel. A világ összes helye közül Hollywood a legkevésbé egészséges hely. Szóval az ember a hitelességet keresi."

Jolie a Vogue magazinnak szeptemberben elmondta, hogy "hét évvel ezelőtt kezdett kevesebb filmes munkát vállalni, csak olyan munkákat, amelyek nem igényelnek hosszú forgatásokat". Hogy miért? "Rengeteg gyógyulnivalónk volt. Még mindig keressük a helyünket" - mondta.

Az Oscar-díjas színésznő akkor nem bocsátkozott részletekbe, de Jolie filmes szünetének idővonala egybeesik a Pitt-tel kötött házasságának végével. Hét évvel ezelőtt, 2016 szeptemberében adta be a válókeresetet, miután egy repülőn állítólag fizikai összetűzésre került sor Pitt-tel.

Jolie azt mondta, hogy "kicsit levertnek érzi magát mostanában", mielőtt elárulta: "Úgy érzem, egy évtizede nem vagyok önmagam, bizonyos értelemben."

Miután 2014-ben a Disney sikeres Demóna című filmjének főszereplője volt, majd Pitt rendezője és társszereplője volt a 2015-ös A tengernél című bukott filmben, Jolie jelentős szünetet tartott. Az azóta eltelt nyolc évben mindössze két főszerepet kapott: a 2019-es Demóna 2-ben és a 2021-es Akik az életemre törnek című filmben. 

Nemrég fejezte be Pablo Larraín Maria című filmjének forgatását, amelyben a híres operaénekesnőt, Maria Callast alakítja élete utolsó napjaiban.