Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
67%

Hófehér és a vadász (2012)

Snow White and the Huntsman
Filmadatlap
 
29
Szereplők
32
Vélemények
30
Képek
1
Videók
Hófehér és a vadász
 
Ildikó Bacskai   2020. 04. 26.

legújabb vélemény

Pár éve nem tudtam ezt a filmet megnézni, valahogy nem jött át, most viszont kedvet kaptam "mesenézéshez". Most tetszett, a színészi játék és a díszlet, a ruhák és a rendezés is. Nem mondom , hogy rongyosra fogom nézni, de egyszeri NEM GYEREKPROGRAMNAK teljesen jó.

 
Artemisia   2017. 12. 10.

Megosztó érzéseket keltett bennem a film. A látványvilág nagyon szép, a szereplőgárda is jól lett összeválogatta, de a történet már több hibát is ejt,esetenként nagy amatőröket is,pl. Ravennának 2-szer is lehetősége van megölni Hófehért,de ő kiselőa... több»


 
mamiéstöti2   2017. 09. 22.

A klasszikus rajzfilmek modern élőképes megjelenítésének egyik legjobban sikerült darabja. A történet sem lett elcsépelt és itt a látványon van a hangsúly, ami parádés.

 
indingo   2017. 04. 10.

A látványa rendben volt a filmnek. Maga a történet már gyengécske volt, de szórakozásnak így is megteszi. A két főszereplő nekem nem passzolt össze. Hemsworth túl férfias volt Stewarthoz.

 
ZeroHero   2015. 05. 14.

Egy klasszikus mese teljes megerőszakolása a Twilight-hívő tinigeneráció számára. Nem lett volna rossz film, de az egész komolytalanná vált attól a gondolattól, hogy a csupacsont Kristen Stewart lenne a földkerekség legszebb lánya. Persze, értem én, ... több»

 
Norbi   2018. 07. 28.

Szokatlan ötletként könyveltem el ezt a feldolgozást, de amikor elkezdtem nézni rájöttem hogy nem is olyan légből kapott, jó persze kicsit misztikus lett, de jól állt neki.

 
felicity   2017. 08. 06.

Látványos, izgalmas, szomorú és nagyon jó film. Lehetne második része is. Ajánlom hogy nézzétek meg.

Galéria (30)

Charlize Theron

Videók (1)

A film összbevétele 396 592 829 dollár volt (imdb.com).

 

Hófehér szerepét nagyon szerette volna a 2012-ben még nem nagy ismeretséggel rendelkező Alicia Vikander is, ezért bemutatkozó felvételeket küldött magáról a stábnak. Meghallgatásra ugyan behívták, de a szerepet nem kapta meg.

(Artemisia )
 

Hófehér édesanyját játszó királynő, a film rendezőjének a felesége volt a film készítése idején még. Miután Rupert Sanders és Kristen Stewart összeszűrte a levet, mindkettőjük kapcsolatának vége lett. Kristen-é átmenetileg, aztán végleg Robert Pattinson-nal.

(Kirana80)
 

A film 170 millió dollárból készült el. A kritikusok igen vegyes értékelést adtak neki.

(Mavil)
 

A filmből Lily Blake egy regényt is készített.

(Mavil)
 

Kristen Stewart retteg a lovaktól, mert 9 éves korában baleset érte lovaglás közben (eltörött a könyökét), de a film kedvéért túltette magát a félelmén.

(Mavil)
 

A filmben szereplő törpéket számítógépes animációval keltek életre, és ezt a Hollywoodban dolgozó törpe színészek nagy felháborodással fogadták.

(Mavil)
 

A filmben szereplő törpék a nevüket az ősi kelta "Fa-ABC"-ből kapták, amiben minden betű egy-egy fának felel meg és valamilyen szimbolikus jelentése van.

(Mavil)
 

A középkori csaták és a tündérmesék világának rekonstruálásában a chichesteri és az oxfordi egyetem konzultánsai segítettek a film készítőinek.

(Mavil)
 

A film Bob Hoskins utolsó szerepe, ezután a film után visszavonult a színészettől.

(ZeroHero)
 

A Hófehér és a vadász Rupert Sanders rendezői debütálása.

(hp )