Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
67

Hófehér és a vadász (2012)

Snow White and the Huntsman
Filmadatlap
 
30
Szereplők
32
Vélemények
30
Képek
1
Videók
Hófehér és a vadász
 
Ildikó Bacskai   2020. 04. 26.

legújabb vélemény

Pár éve nem tudtam ezt a filmet megnézni, valahogy nem jött át, most viszont kedvet kaptam "mesenézéshez". Most tetszett, a színészi játék és a díszlet, a ruhák és a rendezés is. Nem mondom , hogy rongyosra fogom nézni, de egyszeri NEM GYEREKPROGRAMNAK teljesen jó.

 
Artemisia   2017. 12. 10.

Megosztó érzéseket keltett bennem a film. A látványvilág nagyon szép, a szereplőgárda is jól lett összeválogatta, de a történet már több hibát is ejt,esetenként nagy amatőröket is,pl. Ravennának 2-szer is lehetősége van megölni Hófehért,de ő kiselőadást tart neki,olyasmikről amiket a film eleje óta tudunk.Valami eredetibbet is kitalálhattak volna a megmenekülésére. Hemsworth és Theron alakítása remek,de Stewart játéka lagymatag,a reakciói, a gesztusai, a mozgása,a szóhasználata oda nem illő és hiteltelen.Én megreformáltam volna kicsit a szereposztást, a főszerepet Theronnak kellett volna kapnia,Ravenna szerepét pedig egy másik színészóriásra bíztam volna,előre Sigourney Weaver jutott eszembe.A profibb alakítások mellett az öregedés-témát is jobban meg lehetett volna lovagolni,hiszen Charlize Theron 28-29-nél nem néz ki többnek és sokkal szebb mint Stewart. Minden adott volt egy Disney-minőségű, gyönyörű klasszikus elkészítéséhez, de rengeteg lehetőséget kiaknázatlanul hagytak,így középszinten maradt.


 
mamiéstöti2   2017. 09. 22.

A klasszikus rajzfilmek modern élőképes megjelenítésének egyik legjobban sikerült darabja. A történet sem lett elcsépelt és itt a látványon van a hangsúly, ami parádés.

 
indingo   2017. 04. 10.

A látványa rendben volt a filmnek. Maga a történet már gyengécske volt, de szórakozásnak így is megteszi. A két főszereplő nekem nem passzolt össze. Hemsworth túl férfias volt Stewarthoz.

 
ZeroHero   2015. 05. 14.

Egy klasszikus mese teljes megerőszakolása a Twilight-hívő tinigeneráció számára. Nem lett volna rossz film, de az egész komolytalanná vált attól a gondolattól, hogy a csupacsont Kristen Stewart lenne a földkerekség legszebb lánya. Persze, értem én, kellett egy húzónév. A speciál effektekért azért kapnak a készítők egy pirospontot.

 
Norbi   2018. 07. 28.

Szokatlan ötletként könyveltem el ezt a feldolgozást, de amikor elkezdtem nézni rájöttem hogy nem is olyan légből kapott, jó persze kicsit misztikus lett, de jól állt neki.

 
felicity   2017. 08. 06.

Látványos, izgalmas, szomorú és nagyon jó film. Lehetne második része is. Ajánlom hogy nézzétek meg.

Charlize Theron

A film összbevétele 396 592 829 dollár volt (imdb.com).

 

Hófehér szerepét nagyon szerette volna a 2012-ben még nem nagy ismeretséggel rendelkező Alicia Vikander is, ezért bemutatkozó felvételeket küldött magáról a stábnak. Meghallgatásra ugyan behívták, de a szerepet nem kapta meg.

(Artemisia )
 

Hófehér édesanyját játszó királynő, a film rendezőjének a felesége volt a film készítése idején még. Miután Rupert Sanders és Kristen Stewart összeszűrte a levet, mindkettőjük kapcsolatának vége lett. Kristen-é átmenetileg, aztán végleg Robert Pattinson-nal.

(Kirana80)
 

A film 170 millió dollárból készült el. A kritikusok igen vegyes értékelést adtak neki.

(Mavil)
 

A filmből Lily Blake egy regényt is készített.

(Mavil)
 

Kristen Stewart retteg a lovaktól, mert 9 éves korában baleset érte lovaglás közben (eltörött a könyökét), de a film kedvéért túltette magát a félelmén.

(Mavil)
 

A filmben szereplő törpéket számítógépes animációval keltek életre, és ezt a Hollywoodban dolgozó törpe színészek nagy felháborodással fogadták.

(Mavil)
 

A filmben szereplő törpék a nevüket az ősi kelta "Fa-ABC"-ből kapták, amiben minden betű egy-egy fának felel meg és valamilyen szimbolikus jelentése van.

(Mavil)
 

A középkori csaták és a tündérmesék világának rekonstruálásában a chichesteri és az oxfordi egyetem konzultánsai segítettek a film készítőinek.

(Mavil)
 

A film Bob Hoskins utolsó szerepe, ezután a film után visszavonult a színészettől.

(ZeroHero)
 

A Hófehér és a vadász Rupert Sanders rendezői debütálása.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.