Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
67%

Hófehér és a vadász (2012)

Snow White and the Huntsman
Filmadatlap
 
30
Szereplők
32
Vélemények
30
Képek
1
Videók

Érdekességek: Hófehér és a vadász (2012)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 396 592 829 dollár volt (imdb.com).

 

Hófehér szerepét nagyon szerette volna a 2012-ben még nem nagy ismeretséggel rendelkező Alicia Vikander is, ezért bemutatkozó felvételeket küldött magáról a stábnak. Meghallgatásra ugyan behívták, de a szerepet nem kapta meg.

(Artemisia )
 

Hófehér édesanyját játszó királynő, a film rendezőjének a felesége volt a film készítése idején még. Miután Rupert Sanders és Kristen Stewart összeszűrte a levet, mindkettőjük kapcsolatának vége lett. Kristen-é átmenetileg, aztán végleg Robert Pattinson-nal.

(Kirana80)
 

A film 170 millió dollárból készült el. A kritikusok igen vegyes értékelést adtak neki.

(Mavil)
 

A filmből Lily Blake egy regényt is készített.

(Mavil)
 

Kristen Stewart retteg a lovaktól, mert 9 éves korában baleset érte lovaglás közben (eltörött a könyökét), de a film kedvéért túltette magát a félelmén.

(Mavil)
 

A filmben szereplő törpéket számítógépes animációval keltek életre, és ezt a Hollywoodban dolgozó törpe színészek nagy felháborodással fogadták.

(Mavil)
 

A filmben szereplő törpék a nevüket az ősi kelta "Fa-ABC"-ből kapták, amiben minden betű egy-egy fának felel meg és valamilyen szimbolikus jelentése van.

(Mavil)
 

A középkori csaták és a tündérmesék világának rekonstruálásában a chichesteri és az oxfordi egyetem konzultánsai segítettek a film készítőinek.

(Mavil)
 

A film Bob Hoskins utolsó szerepe, ezután a film után visszavonult a színészettől.

(ZeroHero)
 

A Hófehér és a vadász Rupert Sanders rendezői debütálása.

(hp )
 

Charlize Theron a Hófehér és a vadász kedvéért utasította vissza a J. Edgar - Az FBI embere (2001) egyik szerepét.

(hp )
 

Charlize Theron hasfala megrepedt az egyik jelent forgatása során, melyben teljes erejével sikítania kellett.

(hp )
 

Charlize Theron elmondása szerint a film forgatása során a legnehezebb feladatot az jelentette, amikor az esküvőjén végig kellett vonulnia egy gyönyörű, de rendkívül kényelmetlen ruhában.

(hp )
 

Az egyik jelenet forgatása során Kristen Stewart annyira megütötte Chris Hemsworth-öt, hogy a színész szeme alaposan belilult. A jelenetet a rendező bent hagyta a film végeleges változatában.

(hp )
 

A számtalan Hófehérek adaptáció közül ez az első, amelyben a törpöket átlagos termetű színészek játsszák.

(hp )
 

Rupert Sanders úgy vélte, hogy a művér nem tűnne valóságosnak, ezért megvágta saját ujját. A film elején látható vér a rendező kezéből csöpögött.

(hp )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.