Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Aladdin (2019)

Aladdin
Filmadatlap
 
27
Szereplők
38
Vélemények
35
Képek
15
Videók

Galéria (35)

Mena Massoud
Will Smith

Videók (15)

 
JRD   2022. 03. 07.

legújabb vélemény

1
Hm...tényleg?

Hát, ha nem lettek volna benne az eredeti Disney Aladdin rajzfilm dalai nem tudtam volna végig nézni. Amennyire beharangozták...amennyire aranyos az eredeti történet...amennyire imádnivaló a kék dzsinn a rajzfilmben... Nos...minden olyan ...semmilyen. Fura, hogy megmaradt gyakorlatilag a rajzfilm teljes vonala, mégis a film egy csalódás volt. Talán ez azon mesék egyike volt, melyek színes ceruzáért kiáltottak nem pedig hús-vér szereplőkért. Talán, ha egy teljesen más Aladdin történetet mutatnak be és nincs összehasonlítási alapja az embereknek, akkor talán egy látványos szuper filmet láthattunk volna. Jöhetett volna egy új gonosz, egy új gonosz dzsinn, mondjuk egy másik csavar. De ettől még nézhető. Aranyos, kedves. Egy újabb családi estékre való kikapcs! És bevallom Will Smith, mint dzsinn nem volt olyan rossz választás (bár szerintem komikus énje ellenére sem tudta átadni az a dzsinis fílinget, amit annyira imádtunk anno a rajzfilm sorozatban.) Szóval! Filmre fel és az egész családnak jó szórakozást!

 
Artemisia   2020. 04. 29.

a nap véleménye

6
A Disney örökség ékes darabja

Csodálatos remake! A Disney annyi szépet adott már nekünk, és a nagy klasszikusok új, élőszereplős feldolgozásai újabb élményeket jelentenek. Az élőszereplős remake-ek támogatójaként a régi, animált kedvencek felújított, modern ízléshez és igényekhez... teljes kritika»

 
qwer   2020. 08. 02.

2

A klasszikus Disney rajzfilm kissé modernizált, egy adag giccsel nyakon öntött változata Will Smith-szel és a laza poénjaival megspékelve. Az élőszereplős adaptációk közül talán az egyik legkorrektebb, aminek sikerült ugyan megőriznie az eredeti rajzfilm hangulatát, de azért némi újdonsággal is szolgál.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 05.

a nap véleménye

1
Újraszőtték a varázsszőnyeget, és egész jó rajta repülni!

A 2019-es év abszolút a Disney élőszereplős remeke áradatáról szól. Ezt vagy bánjuk, vagy nem. Én inkább azok táborát erősítem, akik örülnek ennek (annak ellenére is, hogy szívesen látnék már valami újdonságot az egeres stúdiótól). Persze a stúdió ez... teljes kritika»

 
indingo   2019. 12. 25.

0

Engem nem igazán tudott lekötni a története, hiszen egy az egyben a mesét kaptuk vissza hús-vér emberekkel. Helyenként zavaróan színes volt a látvány és dalokból is már sok volt a végére.

 
Thibo84   2019. 05. 28.

0

Néztem a filmet, és olyan érzésem volt, mintha egy nagyon is jól megkoreografált színházi musicalt néznék. Sajna Will Smithen kívül, a többi színész nem igazán tudott mély benyomást tenni rám. Jágó, aki a rajzfilmben az egyik humor forrás volt, itt ... több»

 
dailyfilmsan   2019. 10. 26.

0
Aladdin, a film.

A rajzfilm az egyik kedvencem minden Disney alkotás közül, így nem nagyon akartam megnézni a filmet, mostanáig. A sejtésem be is igazolódott, hiszen akármekkora show is az egész nem közelíti meg az eredeti klasszikust. A szereplőkkel voltak problémáim első sorban: Will Smith Giny-ként jó de nem egy Robin Williams nem zsigerből jött neki a mókázás nagy része. Az Aladdint játszó színész volt talán az egyetlen akinek sikerült úgy eljátszania szerepét ahogyan azt kell. Jázmin nagyon nem tetszett, dacos volt az igaz de inkább ment a "Meto"-ra ez a dacossága mint a tipikus ellentmondok apunak. A neki alkotott részek amik nincsenek a rajzfilmben kifejezetten pocsékok voltak. Jaffar karaktere volt a legnagyobb csalódás. Annyira átlagos és semmilyen lett, hogy az már fájt, és ez már a chastingnál elcsúszott. Semmi olyan hasonlóság nincs benne amit párosítani lehetne a rajzfilmbeli énjével. A történet hála istennek lényegében ugyan az, kivétel a "Meto"-s + adalékok amik csak rontanak rajta. A képi világ és az atmoszféra nagyon hatásos és fényűző, színes és lebilincselő, talán jobb mint a rajzfilmben. A film igaz nem a rajzfilm szintjén mozog de érdemes a megtekintésre, mert parádés és látványos minden perce csak hát én elfogult vagyok a rajzfilmmel kapcsolatban.

A film összbevétele 1 025 677 077 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 484 662 457 forintot termelt. A hazai mozik összesen 323 315 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A rendező, Guy Ritchie 2000–2008 között Madonnával élt házasságban.

(Artemisia )
 

Jágót eddigi összes megjelenésében Gilbert Gottfried szinkronizálta; most először azonban nem ő, hanem Andy Tudyk kölcsönözte a papagáj hangját.

(Artemisia )
 

Aladdin Ali hercegként a nem létező Ababwa hercegének mondja magát, később Jafar szembesíti is a ténnyel, hogy Ababwa nem létezik. A valóságban Agraba sem létezik, ez is egy kitalált város.

(Artemisia )
 

A film producere, Dan Li egy interjúban elárulta, hogy a film sikere miatt tervben a folytatás is.

(Artemisia )
 

A rajzfilmben Agraba a Jordán folyó partján fekszik, itt azonban tengeri kikötőváros.

(Artemisia )
 
Összegezve a filmben nyomokban felfedezhetünk egy kis hamisítatlan Guy Ritchie-t, de a vacak dalok és dialógok, a túlcsicsázott indiai díszlet és jelmezek, a mágikusság hiányát kitölteni hivatott CGI túl harsányan van jelen ahhoz, hogy ezt észrevegyük. több»
 
Az Aladdin élőszereplős feldolgozása legalább annyira tetszett, mint amennyire tartottam tőle, hogy lerombolja az eredeti utáni rajongásomat. A Disney-hez méltó gyönyörű színekkel, óriási kalandokkal és Will Smith saját dalával várt az agrabai ezeregy éj. több»
 
Az Aladdin egy túlnyújtott, felesleges dolgokkal telepakolt adaptációja a klasszikus mesének, amely ugyan látványával el tud kápráztatni, humora pedig gyakran szórakoztató, összességében egy fárasztó és unalmas élmény, amelyet egyedül Will Smith Dzsini karaktere cipel a hátán. több»