Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77
Filmadatlap
 
27
Szereplők
18
Vélemények
35
Képek
15
Videók
Aladdin
 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 05.
Újraszőtték a varázsszőnyeget, és egész jó rajta repülni!

A 2019-es év abszolút a Disney élőszereplős remeke áradatáról szól. Ezt vagy bánjuk, vagy nem. Én inkább azok táborát erősítem, akik örülnek ennek (annak ellenére is, hogy szívesen látnék már valami újdonságot az egeres stúdiótól). Persze a stúdió ezekkel a filmekkel egyszerre vállal nagyot és játszik biztonsági játékot. Miért is? Hát, mert az eredeti mesefilmek szinte egytől-egyig igen magasra tették a lécet, az idő pedig csak megszépíti a velük kapcsolatos élményeinket. Egyszerűen nem lehet nem imádni ezeket a történeteket, várjuk a jól ismert élményt, a megszokott minőséget, s ha ez nem úgy jön, ahogy szeretnénk, akkor csúnyán csalódunk. Másrészt, a nézők büszkén vállalják ennek a csalódá... több»

 
dailyfilmsan   2019. 10. 26.
Aladdin, a film.

A rajzfilm az egyik kedvencem minden Disney alkotás közül, így nem nagyon akartam megnézni a filmet, mostanáig. A sejtésem be is igazolódott, hiszen akármekkora show is az egész nem közelíti meg az eredeti klasszikust. A szereplőkkel voltak problémáim első sorban: Will Smith Giny-ként jó de nem egy Robin Williams nem zsigerből jött neki a mókázás nagy része. Az Aladdint játszó színész volt talán az egyetlen akinek sikerült úgy eljátszania szerepét ahogyan azt kell. Jázmin nagyon nem tetszett, dacos volt az igaz de inkább ment a "Meto"-ra ez a dacossága mint a tipikus ellentmondok apunak. A neki alkotott részek amik nincsenek a rajzfilmben kifejezetten pocsékok voltak. Jaffar karaktere volt a legnagyobb csalódás. Annyira átlagos és semmilyen lett, hogy az már fájt, és ez már a chastingnál elcsúszott. Semmi olyan hasonlóság nincs benne amit párosítani lehetne a rajzfilmbeli énjével. A történet hála istennek lényegében ugyan az, kivétel a "Meto"-s + adalékok amik csak rontanak rajta. A képi világ és az atmoszféra nagyon hatásos és fényűző, színes és lebilincselő, talán jobb mint a rajzfilmben. A film igaz nem a rajzfilm szintjén mozog de érdemes a megtekintésre, mert parádés és látványos minden perce csak hát én elfogult vagyok a rajzfilmmel kapcsolatban.


 
Thibo84   2019. 05. 28.

Néztem a filmet, és olyan érzésem volt, mintha egy nagyon is jól megkoreografált színházi musicalt néznék. Sajna Will Smithen kívül, a többi színész nem igazán tudott mély benyomást tenni rám. Jágó, aki a rajzfilmben az egyik humor forrás volt, itt a háttérbe szorul és nem igen van poénos megnyilvánulása, de még is az eredeti szinkron hangok közül csak nála tér vissza Kassai Károly. Abu szerepe viszont még jobban nőtt és még viccesebb a rajzfilmhez képest. Jafar pedig nem volt olyan karizmatikus, mint rajzolt elődje, csak egy piperkőcöt láttam benne. Egyszerűen nem tudtam elhinni róla, hogy egy gonosz és sötét alak, csak egy nagyra vágyó ember. Ráadásul közte és Aladdin közt lezajlott küzdelem sem volt olyan monumentális. Sőt. A címszereplő inkább a papagájjal harcolt. Az sem tetszett, hogy a szerelmi szál mellett, nagy hangsúlyt fektettek, hogy ki legyen a Szultán, vagy Szultána a Szultán helyett. Naomi Scotton láttam, hogy igyekszik, de jószerivel csak azt az alakítást láttam tőle, mint a Power Rangersben nyújtott. Mena Massoud, mint Aladdin jó választás volt, de igazából Will Smith az aki igazán elviszi a hátán a filmet. Tetszett, hogy nem akarta elődje Robin Williamset leutánozni, hanem a saját stílusát vitte bele.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 26.

Nem lett a kedvenc disney feldolgozásom, az biztos, de egész kellemeset csalódtam. Sok újat nem tud nyújtani, de azt a régi kellemes ellazító szerelmes történet most is tökéletesen biztosítsa a néző számára. Will Smith a kulcsfigura és miatta olyan kellemes csalódás ez a film.

 
Filmdoki   2019. 06. 11.
Nem túl mesés agrabai éjszaka

A Disney az utóbbi években a nosztalgiafaktorra épít. Sorra veszi klasszikus rajzfilmjeit, és készíti el azok élőszereplős újragondolásait. Biztos befektetés, hiszen, akik a '90-es években ezeken nőttek fel, azok most saját gyermekeikkel váltanak jegyet az élőszereplős változatokra. Én ez idáig távol tartottam magam az egeres cég ezen munkáitól. Valahogy egy erőltetett és izzadságszagú rókabőr nyúzásnak hatott az egész. Végül beadtam a derekam és megnéztem az Aladdint, hogy azért mégis állást tudjak végre foglalni a témában. Nos, nem tévedtem sokat. A stúdió 1992-es rajzfilmje maga a tökély, egy igazi korszaklenyomat, mely hiába ízig-vérig '90-es évek, mind a mai napig frissnek hat. A Musker... több»

Mena Massoud
Will Smith
 
Az Aladdin egy túlnyújtott, felesleges dolgokkal telepakolt adaptációja a klasszikus mesének, amely ugyan látványával el tud kápráztatni, humora pedig gyakran szórakoztató, összességében egy fárasztó és unalmas élmény, amelyet egyedül Will Smith Dzsini karaktere cipel a hátán. több»
 
Első benyomásomra hallgatva megajánlom neki a bíztató 7/10-et hibái ellenére is, amik ugyan örök szálkát tűzdeltek a szemembe, de nem vagyok az haragtartó típus. több»
 
Összegezve a filmben nyomokban felfedezhetünk egy kis hamisítatlan Guy Ritchie-t, de a vacak dalok és dialógok, a túlcsicsázott indiai díszlet és jelmezek, a mágikusság hiányát kitölteni hivatott CGI túl harsányan van jelen ahhoz, hogy ezt észrevegyük. több»

A film összbevétele 1 025 677 077 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 484 662 457 forintot termelt. A hazai mozik összesen 323 315 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Sir Patrick Stewart nagyon szerette volna eljátszani Jafar szerepét, és ennek többször nyíltan is hangot adott. A színész annak idején visszautasította Aladdin szinkronszerepét az 1992-es animációs filmben, amit állítása szerint azóta is bán.

(hp)
 

Aladdin szerepére Dev Patel, Avan Jogia és Riz Ahmed is esélyes volt.

(hp)
 

Az elmúlt évek botrányai után az alkotók úgy döntöttek, hogy közel-keleti (származású) színészek főszereplésével készítik el a filmet. Az Aladdint alakító Mena Massoud például kanadai-egyiptomi színész, a Jasmine-t megformáló Naomi Scott indiai gyökerekkel rendelkezik, míg Marwan Kenzari ereiben, akit Jafar szerepében láthatunk, holland és tunéziai vér csörgedezik.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.