Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
77
Filmadatlap
 
27
Szereplők
30
Vélemények
35
Képek
15
Videók
Aladdin
 
Artemisia   2020. 04. 29.

legújabb vélemény a nap véleménye

A Disney örökség ékes darabja

Csodálatos remake! A Disney annyi szépet adott már nekünk, és a nagy klasszikusok új, élőszereplős feldolgozásai újabb élményeket jelentenek. Az élőszereplős remake-ek támogatójaként a régi, animált kedvencek felújított, modern ízléshez és igényekhez szabott, modern képi technikával, friss látványvilággal és eleven szereplőkkel feltámasztott változatait új fejezetként értékelem a Disney gazdag örökségében. Ennek az újfajta örökségnek pedig ékes darabja az Aladdin 2019-es kiadása. A gyönyörű történet gyönyörű képsorokkal indul, hangulatos keleties motívumokkal, andalító, romantikus stílusban mutatja be a nyüzsgő, egzotikus Agraba színes piacait és bazárait dézsmáló, elragadó tekintetű Aladdi... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 05.

a nap véleménye

Újraszőtték a varázsszőnyeget, és egész jó rajta repülni!

A 2019-es év abszolút a Disney élőszereplős remeke áradatáról szól. Ezt vagy bánjuk, vagy nem. Én inkább azok táborát erősítem, akik örülnek ennek (annak ellenére is, hogy szívesen látnék már valami újdonságot az egeres stúdiótól). Persze a stúdió ezekkel a filmekkel egyszerre vállal nagyot és játszik biztonsági játékot. Miért is? Hát, mert az eredeti mesefilmek szinte egytől-egyig igen magasra tették a lécet, az idő pedig csak megszépíti a velük kapcsolatos élményeinket. Egyszerűen nem lehet nem imádni ezeket a történeteket, várjuk a jól ismert élményt, a megszokott minőséget, s ha ez nem úgy jön, ahogy szeretnénk, akkor csúnyán csalódunk. Másrészt, a nézők büszkén vállalják ennek a csalódá... több»


 
indingo   2019. 12. 25.

Engem nem igazán tudott lekötni a története, hiszen egy az egyben a mesét kaptuk vissza hús-vér emberekkel. Helyenként zavaróan színes volt a látvány és dalokból is már sok volt a végére.

 
dailyfilmsan   2019. 10. 26.

Aladdin, a film.

A rajzfilm az egyik kedvencem minden Disney alkotás közül, így nem nagyon akartam megnézni a filmet, mostanáig. A sejtésem be is igazolódott, hiszen akármekkora show is az egész nem közelíti meg az eredeti klasszikust. A szereplőkkel voltak problémáim első sorban: Will Smith Giny-ként jó de nem egy Robin Williams nem zsigerből jött neki a mókázás nagy része. Az Aladdint játszó színész volt talán az egyetlen akinek sikerült úgy eljátszania szerepét ahogyan azt kell. Jázmin nagyon nem tetszett, dacos volt az igaz de inkább ment a "Meto"-ra ez a dacossága mint a tipikus ellentmondok apunak. A neki alkotott részek amik nincsenek a rajzfilmben kifejezetten pocsékok voltak. Jaffar karaktere volt a legnagyobb csalódás. Annyira átlagos és semmilyen lett, hogy az már fájt, és ez már a chastingnál elcsúszott. Semmi olyan hasonlóság nincs benne amit párosítani lehetne a rajzfilmbeli énjével. A történet hála istennek lényegében ugyan az, kivétel a "Meto"-s + adalékok amik csak rontanak rajta. A képi világ és az atmoszféra nagyon hatásos és fényűző, színes és lebilincselő, talán jobb mint a rajzfilmben. A film igaz nem a rajzfilm szintjén mozog de érdemes a megtekintésre, mert parádés és látványos minden perce csak hát én elfogult vagyok a rajzfilmmel kapcsolatban.

 
Thibo84   2019. 05. 28.

Néztem a filmet, és olyan érzésem volt, mintha egy nagyon is jól megkoreografált színházi musicalt néznék. Sajna Will Smithen kívül, a többi színész nem igazán tudott mély benyomást tenni rám. Jágó, aki a rajzfilmben az egyik humor forrás volt, itt a háttérbe szorul és nem igen van poénos megnyilvánulása, de még is az eredeti szinkron hangok közül csak nála tér vissza Kassai Károly. Abu szerepe viszont még jobban nőtt és még viccesebb a rajzfilmhez képest. Jafar pedig nem volt olyan karizmatikus, mint rajzolt elődje, csak egy piperkőcöt láttam benne. Egyszerűen nem tudtam elhinni róla, hogy egy gonosz és sötét alak, csak egy nagyra vágyó ember. Ráadásul közte és Aladdin közt lezajlott küzdelem sem volt olyan monumentális. Sőt. A címszereplő inkább a papagájjal harcolt. Az sem tetszett, hogy a szerelmi szál mellett, nagy hangsúlyt fektettek, hogy ki legyen a Szultán, vagy Szultána a Szultán helyett. Naomi Scotton láttam, hogy igyekszik, de jószerivel csak azt az alakítást láttam tőle, mint a Power Rangersben nyújtott. Mena Massoud, mint Aladdin jó választás volt, de igazából Will Smith az aki igazán elviszi a hátán a filmet. Tetszett, hogy nem akarta elődje Robin Williamset leutánozni, hanem a saját stílusát vitte bele.

Mena Massoud
Will Smith
 
Az Aladdin egy túlnyújtott, felesleges dolgokkal telepakolt adaptációja a klasszikus mesének, amely ugyan látványával el tud kápráztatni, humora pedig gyakran szórakoztató, összességében egy fárasztó és unalmas élmény, amelyet egyedül Will Smith Dzsini karaktere cipel a hátán. több»
 
Első benyomásomra hallgatva megajánlom neki a bíztató 7/10-et hibái ellenére is, amik ugyan örök szálkát tűzdeltek a szemembe, de nem vagyok az haragtartó típus. több»
 
Összegezve a filmben nyomokban felfedezhetünk egy kis hamisítatlan Guy Ritchie-t, de a vacak dalok és dialógok, a túlcsicsázott indiai díszlet és jelmezek, a mágikusság hiányát kitölteni hivatott CGI túl harsányan van jelen ahhoz, hogy ezt észrevegyük. több»

A film összbevétele 1 025 677 077 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 484 662 457 forintot termelt. A hazai mozik összesen 323 315 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A rendező, Guy Ritchie 2000–2008 között Madonnával élt házasságban.

(Artemisia )
 

Jágót eddigi összes megjelenésében Gilbert Gottfried szinkronizálta; most először azonban nem ő, hanem Andy Tudyk kölcsönözte a papagáj hangját.

(Artemisia )
 

Aladdin Ali hercegként a nem létező Ababwa hercegének mondja magát, később Jafar szembesíti is a ténnyel, hogy Ababwa nem létezik. A valóságban Agraba sem létezik, ez is egy kitalált város.

(Artemisia )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.