Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
37
Vélemények
35
Képek
15
Videók

Vélemények: Aladdin (2019)

 
diumiu   2021. 12. 05.

legújabb vélemény

0

A rajzfilmet nagyon szerettem, kíváncsian és egyben kicsit félve vártam a filmes verziót. Azért aggódtam, mert ezek a feldolgozások nem mindig sülnek el jól, de ebben az esetben azt kell mondanom, hogy jól sült el a dolog. A színes világ lenyűgöző vo... több»

 
Artemisia   2020. 04. 29.

a nap véleménye

6
A Disney örökség ékes darabja

Csodálatos remake! A Disney annyi szépet adott már nekünk, és a nagy klasszikusok új, élőszereplős feldolgozásai újabb élményeket jelentenek. Az élőszereplős remake-ek támogatójaként a régi, animált kedvencek felújított, modern ízléshez és igényekhez... teljes kritika»


 
qwer   2020. 08. 02.

2

A klasszikus Disney rajzfilm kissé modernizált, egy adag giccsel nyakon öntött változata Will Smith-szel és a laza poénjaival megspékelve. Az élőszereplős adaptációk közül talán az egyik legkorrektebb, aminek sikerült ugyan megőriznie az eredeti rajzfilm hangulatát, de azért némi újdonsággal is szolgál.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 05.

a nap véleménye

1
Újraszőtték a varázsszőnyeget, és egész jó rajta repülni!

A 2019-es év abszolút a Disney élőszereplős remeke áradatáról szól. Ezt vagy bánjuk, vagy nem. Én inkább azok táborát erősítem, akik örülnek ennek (annak ellenére is, hogy szívesen látnék már valami újdonságot az egeres stúdiótól). Persze a stúdió ez... teljes kritika»

 
indingo   2019. 12. 25.

0

Engem nem igazán tudott lekötni a története, hiszen egy az egyben a mesét kaptuk vissza hús-vér emberekkel. Helyenként zavaróan színes volt a látvány és dalokból is már sok volt a végére.

 
Thibo84   2019. 05. 28.

0

Néztem a filmet, és olyan érzésem volt, mintha egy nagyon is jól megkoreografált színházi musicalt néznék. Sajna Will Smithen kívül, a többi színész nem igazán tudott mély benyomást tenni rám. Jágó, aki a rajzfilmben az egyik humor forrás volt, itt ... több»

 
dailyfilmsan   2019. 10. 26.

0
Aladdin, a film.

A rajzfilm az egyik kedvencem minden Disney alkotás közül, így nem nagyon akartam megnézni a filmet, mostanáig. A sejtésem be is igazolódott, hiszen akármekkora show is az egész nem közelíti meg az eredeti klasszikust. A szereplőkkel voltak problémáim első sorban: Will Smith Giny-ként jó de nem egy Robin Williams nem zsigerből jött neki a mókázás nagy része. Az Aladdint játszó színész volt talán az egyetlen akinek sikerült úgy eljátszania szerepét ahogyan azt kell. Jázmin nagyon nem tetszett, dacos volt az igaz de inkább ment a "Meto"-ra ez a dacossága mint a tipikus ellentmondok apunak. A neki alkotott részek amik nincsenek a rajzfilmben kifejezetten pocsékok voltak. Jaffar karaktere volt a legnagyobb csalódás. Annyira átlagos és semmilyen lett, hogy az már fájt, és ez már a chastingnál elcsúszott. Semmi olyan hasonlóság nincs benne amit párosítani lehetne a rajzfilmbeli énjével. A történet hála istennek lényegében ugyan az, kivétel a "Meto"-s + adalékok amik csak rontanak rajta. A képi világ és az atmoszféra nagyon hatásos és fényűző, színes és lebilincselő, talán jobb mint a rajzfilmben. A film igaz nem a rajzfilm szintjén mozog de érdemes a megtekintésre, mert parádés és látványos minden perce csak hát én elfogult vagyok a rajzfilmmel kapcsolatban.

 
Szilonka   2020. 02. 04.

0

Nagyobb csinnadrattára számítottam. A története nem valami izgalmas, engem kb. 10 percig kötött le.

 
Norbert93   2020. 03. 26.

0
Aladdin upgrade

Egyértelmű, hogy a filmet Will Smith vitte hátán, aki szerencsére nem a Robin Williams féle Genie-t másolta, hanem egyszerűen csak eljátszott saját magát. Nélküle valószínűleg mehetne az egész a kukába. A keleti varázs valahogy teljesen eltűnt a filmből, egyszerűen nem éreztem azt, mint az eredeti Aladdinban. A film nagy csalódása azonban mégis a Jafar és Jágó páros volt. Jágó, aki a fő humorforrása volt Aladdin világának egy jellegtelen, vállon ülő papagáj lett, míg Jafar pedig egy megnyerő külsejű, öntelt, sablonos pojáca. Amitől Jafar antagonista karaktere olyan jó volt, azt gyakorlatilag mind elvették. Ettől függetlenül az upgrade-elt Aladdin nem egy rossz film, sőt élvezhető, de a nyomába sem ér az eredetinek.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 26.

0

Nem lett a kedvenc disney feldolgozásom, az biztos, de egész kellemeset csalódtam. Sok újat nem tud nyújtani, de azt a régi kellemes ellazító szerelmes történet most is tökéletesen biztosítsa a néző számára. Will Smith a kulcsfigura és miatta olyan kellemes csalódás ez a film.

 
TomÁcs   2019. 12. 28.

0

A dalok tetszettek, de valahogy a történet elég unalmas volt. Ugrabugrálnak, szenvednek egy kicsit. Guy Ritchie munkássága mostanában elég lehangoló.

 
BoBamburg   2020. 02. 14.

0

Őszintén megmondom, nem is biztos, hogy én meg akartam valaha is nézni ezt a remaket, a rajzfilm verziónak se voltam nagy rajongója. De azt kell mondjam, kellemesen csalódtam. Sőt, kimondottan egy szórakoztató film, legnagyobb meglepetés számomra még... több»

 
Lonka   2020. 02. 24.

0

Sokkal többet vártam tőle. Történetben elég kis laposka volt, nem igazán tudott lekötni.

 
Timon   2019. 09. 11.

0

Tetszett,ahogy néhol merész,néhol igyekszik inkább az eredetihez maradni színvonalon. A dzsinn pedig itt is humoros.

 
Anti007   2019. 05. 26.

a nap véleménye

0
Nem egészen új világ... de biztos, hogy új élmény!

A Disney rajzfilmeknek van egy kortalan varázsa, amit, ha már felnőttként nézel is, magával ragad. Repít “versenyt szállva a széllel... “ és ez olyan jóóó! Most Guy Ritchie rendezésében élhetjük újra az élményt Aladdinnal, amely megkockáztatom, hogy ... teljes kritika»

 
Jumanji175   2021. 06. 28.

2
Ha lenne 3 kívánságod…

Pár hete ismét megnéztem ezt a filmet, ezúttal eredeti nyelven, felirat nélkül. Így teljes egészében tudtam rá koncentrálni, nem kellett az alul futó magyar szövegre figyelni. Tudni kell rólam, hogy nagy Disney rajongó vagyok. Azt is tudni kell, hogy... teljes kritika»

 
rainman   2019. 10. 04.

0

Ha párhuzamba állítjuk a zseniális rajzfilmmel - márpedig kell -, akkor sajnos azt kell mondjam, hogy minden téren csak árnyéka annak! Mind hangulatilag, mind zenében, mind szinkronban, mind pedig karakterekben! Önmagában egy közepesen szórakoztató k... több»

 
KCintia   2020. 08. 19.

1
Annyira imádtam!

Nem is tudom részletezni. Minden nagyon - nagyon jó volt. A zenék , a szereplők , a kinézet minden ! Nagy disney rajongó vagyok , így kritikusabb szemmel álltam hozzá de megfelelt.

 
petraszab   2020. 01. 05.

0

Will Smith sokat dob rajta, a története látványos, de semmiképpen sem izgalmas. A szereplők szépek, de nulla kémia.

 
Filmdoki   2019. 06. 11.

a nap véleménye

0
Nem túl mesés agrabai éjszaka

A Disney az utóbbi években a nosztalgiafaktorra épít. Sorra veszi klasszikus rajzfilmjeit, és készíti el azok élőszereplős újragondolásait. Biztos befektetés, hiszen, akik a '90-es években ezeken nőttek fel, azok most saját gyermekeikkel váltanak jeg... teljes kritika»

 
Artúr   2020. 03. 26.

0
Egye fene

Ilyen "nyeeeehhhh....". A színészí játék szerintem roppant erőltetett. Gondolom a célközönség a 12 alatti korcsoport. Ebben az esetben tökéletes, színes, zenés, giccses. Ha az lett volna a cél, hogy a generációt, aki az eredeti egész estés mesén nőtt fel visszarepítse a gyermekkorába, akkor ... nem sikerült. A saját gyerekemmel biztosan a mesét nézetem meg.

 
iq.csabi   2019. 07. 12.

0

A film eleje egészen Dzsini megjelenéséig nem ragadott magával, de összességében szerintem elégedettek lehetünk.

 
HanGa   2020. 09. 08.

0

Divat manapság a Disney meséket leporolni és élőszereplőkkel a nagy vászonra vinni. Látványos családi mozi, de egyszer elég volt megnézni.

 
Félix   2020. 11. 10.

0
Amikor Will Smith szerepel az Aladdinban

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Fura volt Will Smith-t dzsinn szerepében látni, de jó, hogy ezt is kipróbálta. Aladdin is nagyon jól játssza a szerepét. Király volt az a barlang, ahova Aladdinnak be kellett mennie, és ki kellett hoznia a lámpát, amiből kijött a dzsinn (Will Smith), és teljesítette Aladdin minden kívánságát. NAGYON ATOM, NEM? Családi mozizásra megfelel.A gyerekek élvezni fogják, de szerintem a felnőttek is.

 
sammy88   2020. 08. 30.

0
Pazar látvány

Trailer alapján Will Smith valahogy nem volt túl bíztató nekem Dzsini szerepére, de egész pozitív csalódás volt és nézhetőre sikerült ő is. Látványban nem volt hiány és sok kakaót toltak bele az látszott. Nem válik kedvencé, de jó lett.

 
Zoe091   2020. 01. 11.

0

Nagyon tetszett, hogy már egyből izgalmasan indult. Jól megvannak csinálva a karakterek. Mesén alapszik.

 
atombence   2019. 10. 16.

1
Nem volt meggyőző, de nem is ez volt a célja

Visszahozta a régi emlékeket az eredeti történetből, a dalok a szinkron olyan volt mintha az eredetit néztem volna. Jó volt.

 
P   2019. 10. 19.

0

A musical nem az én világom és nem bántam volna, ha itt egy kicsit háttérbe szorul az éneklés, de ennek ellenére szórakoztató volt és egy kicsit újra gyereknek éreztem magam. Azért azt meg kell jegyezni, hogy Will Smith nélkül koránt sem lenne ekkora... több»

 
Robert Langdon   2020. 04. 17.

0

Erről a filmről nagyon régóta ment a vita, hogyan fogják megcsinálni Robin Williams nélkül. És mikor kiderült, hogy Will Smith lesz Dzsini, rögtön azt gondoltam, hogy ezt az életben nem nézem meg. Aztán kijött a filmzene. Naomi Scott gyönyörű hangja ... több»

 
kota   2019. 09. 29.

0

túlságosan is tele van giccsel ,Aladdin-Jasmen jó,Dzsini közepes,többi nem...valahol adta a fillinget...akár jobban is sikerülhetet volna,de az eredetit nem tudta volna megverni...