2022.07.31 10:44 fankbringa Olvasottság: 308x
0

A titkok útvesztője

Ez egy olyan film volt, amit nagyon vártunk. A Harry Potter világ ráadás filmje. A helyzet az, hogy sok csalódást hozott. Ami pozitív, hogy a látványvilág, a grafika, a jelmez, díszlet mind kiváló. A gyerekeknek viszonylag tetszett, ezért kapott 3 csillagot.

A történet rendkívül zavaros. A történet szörnyen lapos és unalmas. Amit szerettünk a Harry Potterben, az a szereplők dinamikája, az, hogy a cselekményt a kapcsolatuk húzza előre. Itt a cselekményt a grafika rángatta a gallérjánál fogva. Kevés olyan jelenet van, ahol érezni lehetett, hogy haladunk a végkifejlet felé. Mikor végre eljön a végkifejlet, akkor pedig jön a megkönnyebbülés, hogy végre a végéhez értünk.

A titkok útvesztője

Nehezen érthető, hogy miért kellett ennyire hosszúra húzni a filmet, hogy kapjunk cserébe egy rendkívül unalmas és semmitmondó történetet. Sokszor megfordult a fejemben, hogy érdemes lenne simán leállítani és annyiban hagyni. A magyar filmekre jellemző általában, de itt is találkoztam vele, hogy a hang amplitúdója borzasztó nagy. Ezt úgy kell érteni, hogy a film közben a hangerőt 20% és 90% között kellett állítani folyamatosan, mert a beszéd olyan halk, hogy nem érthető, a harci jelenet pedig olyan hangos, hogy a szomszéd is hallja. Fejhallgatósok előnyben. Amit anno szerettem a HP filmekben, hogy vicces, lendületes és bizonyos jeleneteket sokszor újra lehet nézni, mert mindig szórakoztató. Nem tudom a főhőseink, például Göthe egyetlen jelenetét sem felidézni. Semmi maradandót nem láttam. Egyszer nézős film.

családi | fantasy | kaland

Történetünk immár harmadik fejezetéhez érkezett, amelyben a varázslóvilág két részre szakadt. Gellert Grindelwald összegyűjtötte követőit, sötét terve pedig megvalósulni... több»

0