Badman – A nagyon sötét lovag (2021)

Super-héros malgré lui

Philippe Lacheau

stewie_griffin_2005   2022. 09. 07.

Vártam ezt a filmet, mert francia és már sokszor unom az amerikai filmeket, de végül moziban nem tudtam megnézni, így csak most néztem meg. Jobbra számítottam, a története kb. semmi, azonban a poénokból is kevés volt, ami tetszett (pl. a fáról leesés... több»

Eastern79   2022. 06. 04.

Netto agymenés

Ha szereted a francia vígjátékokat, akkor ez a könnyed mozi biztosan ki fog kapcsolni. Merész, vicces, szexi, pofátlanul kifigurázza a szuperhős filmeket miközben mégis képes elmesélni egy épkézláb sztorit, ráadásul az újragondolt pókemberes csókjelenetet garantáltan nem fogod egy ideig elfelejteni! :) Kimondottan szórakoztató, könnyed akció-vígjáték.

Candy   2022. 06. 20.

Éljenek a franciák

Ha Philippe Lacheau játszik egy francia vígjátékban, akkor számomra az már teljes siker. Nagyon szeretem a francia vígjátékokat, mert a mély, emberi mondanivalót humorba csomagolva mesélik el. Két szanaszét röhögés mellett azért ott vannak a mélyre szántó gondolatok, pl., hogy megfelelek-e a társadalomnak, helyem van-e abban, amit szeretnék csinálni vagy amit csinálok, bízzak-e önmagam képességeiben, vagy ha a szülő kívételezik egyik gyerekével, az milyen hatással van a másikra stb. Betegre lehet röhögni magunkat másfél óra alatt, miközben van benne egy csepp fricska az amerikai szuperhősök felé. Nagyon megéri megnézni.

piZZola   2022. 06. 03.

Fuh, nekem ez egyszerűen pusztító volt. Néhány poén egészen ügyesen meg van írva, de a teljes filmet nem tudtam élvezni.

necum   2022. 06. 02.

Nekem alapból nem jönnek be a francia filmek, de ez valahogy olyan volt, hogy egynek elment.

issue   2022. 04. 22.

Ha egy szórakoztató vígjátékra vágysz, akkor a Badman – A nagyon sötét lovag remek választás lehet. Megvan benne minden szükséges elem ahhoz, hogy a szuperhős műfaj paródiája legyen (a Pókember fejjel lefelé csókjelenete örökre megmarad benned), telj... több»

A film összbevétele 14 768 770 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 19 869 250 forintot termelt. A hazai mozik összesen 11 316 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A filmben utalás történik a Pókember ikonikus csókjelenetére.

(csd)

A film Philippe Lacheau ötödik filmes rendezése.

(csd)

Philippe Lacheau az utóbbi években nem csupán maga írja és rendezi vígjátékait, hanem szerepel is bennük.

(csd)

Amikor már az összes csapból is a szuperhősök, és azok paródiái ömlenek, csak idő kérdése volt, hogy az európai filmgyártás is beszálljon a fricskázásba. A francia filmipar legújabb gyöngyszeme pedig a legolcsóbb humorsörétekkel céloz közönségére. Egyszerre akar élces zsánerparódia, a filmezésről szóló metadarab, és saját lábon álló vígjáték lenni. Mindebből pedig az kerekedik, hogy végül egyikben sem jeleskedik igazán. Övön alulról támadó, alpári humorába viszont bekúsznak valóban szórakoztató poénok is. De sajnos ennyi nem elég. Badman - A nagyon sötét lovag kritika. több»