Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
48

Volt egyszer egy Venice (2017)

Once Upon a Time in Venice
Filmadatlap
 
27
Szereplők
14
Vélemények
38
Képek
5
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 06. 17.

Az előzetese és a szinopszisa alapján úgy tűnt, hogy a Volt egyszer egy Venice a John Wick alapötletét lovagolja meg, csak ezúttal Keanu Reeves helyett Bruce Willist láthatjuk a főszerepben. Magyarán: jelen esetünkben az egykori John McClane lesz az, aki bepöccen, miután a gazfickók ellopják imádott kutyáját. Azt pedig már az elején leszögezhetjük, hogy amíg a John Wick-filmek nem finomkodtak az akcióval és az erőszakkal, addig a Volt egyszer egy Venice inkább egy krimi-vígjáték, ahol bár van akciózás, nyomoz(ásgat)ás és valamiféle humor is, de végeredményben azt mondhatjuk a filmről: ahogy jött, úgy ment. Azért ne legyünk igazságtalanok, merthogy a film egy bizonyos szintet tud hozni: egyfajta guilty pleasure-ként nézhető, ahogyan Willis meztelenül gördeszkázik, később pedig transzvesztitának öltözve menekül más transzvesztiták elől. Ezek ugyan nem tekinthetőek a film legfőbb erényeinek, de igazság szerint nem is bővelkedik erős pillanatokban. Az összképre azt mondhatjuk, hogy amolyan film noir szeretne lenne, sok szereplővel (a főszereplőnk persze valamennyi jelenetben ott is van) és egy krimi szállal, csak jelen esetben nem egy nagy leleplezés adja a cselekmény célját, hanem több pitiáner ügy együttese. Itt hozzátehetjük, hogy Willis fő célja ugyan a kutyája visszaszerzése, de közben szépen belekeveredik más ügyekbe is. A Volt egyszer egy Venice fő problémája pedig épp itt lesz: több cselekményszálat próbál mozgatni, de nem tudja őket egy mederbe terelni, ezáltal az egész szétesik, s érdektelenné válik. A karakterek sem lettek túlbonyolítva, többségük egydimenziós (némelyik pedig kimondottan felesleges is, ennek legfájóbb áldozata John Goodman lett). A krimis jelleg mellett a humoros vonal sem lett túl erős, kevés értékelhető poén van benne, amely valljuk be, egy vígjáték esetében nem jelent sok jót. Willis ugyan próbálkozik, s érezhető, hogy mintha ehhez a filmjéhez az elmúlt produkcióihoz képest több lelkesedéssel állna (mással nehéz lenne magyarázni a fent említett momentumait), s Jason Momoa is jól hozza a helyi gengsztert, de ettől még az eredmény változatlan: egyszer nézős filmet kaptunk, amely ráadásként hiába csak 93 perces, de üresjáratok is bekerülnek. A Volt egyszer egy Venice-től nem érdemes sokat várni: ha csak egy eszetlen, agykikapcs, bűnös élvezet filmre vágysz, akkor arra jó lesz, másra nem igazán. Amolyan a „Film+ éjszakai műsorsávjában jó lesz” alkotás lett.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

Elég sajátságos hangulatú akciófilm. Én Bruce Willis miatt néztem meg leginkább, aki teljesen új arcát mutatta meg.


 
HETEDIK   2017. 07. 07.

Nem tudom mi szánalmasabb, ez a film vagy Willis kisnyugdíjas feje, ahogy még mindig próbál kömény lenni. Nem kéne ezt már erőltetni, szép karriert futott be, de már régóta csak saját nimbuszát köpködi arcba. Nem hiszem hogy anyagi gondjai lennének...

 
HercegPeter   2018. 06. 04.

Először csak a szereplőgárdát néztem és mondtam magamban ez egész ígéretes. Végig jól is szórakoztam rajta. Tele van jó poénokkal. Én egyszerűen nem értem, hogy miért van ennyi negatív kritika ez alatt a film alatt. Lehet, hogy én néztem túl jó hangulatban? Csak nekem jött volna be a film humora? Úgy tűnik. De akkor se mondanám annyira rossznak mint amilyennek a többiek leírják. Azt aláírom, hogy Bruce Willis mostanában játszott több elég rossz filmben is, de nálam ez pont nem azok közé tartozik. Bár valamiért itt nekem is úgy tűnt, mintha Willis utálná ezt a szerepet. Szerintem ebből a filmből sorozatot kellene csinálni. Az mondjuk igaz, hogy van egy-két poén, ami szerintem is nagyon rossz volt (dupla alsógatya, miért??). De ezektől eltekintve a történet elég tekervényes. Az biztos, ha az én életem csak fele ilyen mozgalmas lenne akkor soha nem unatkoznék.

 
GedyPapa   2017. 06. 24.

Agyradírt szerettem volna és azt kaptam. Ez a legnagyobb pozitívum benne :) De alapvetően nem ajánlanám senkinek, hiszen nem lett vicces és még a sztori se volt valami frappáns..

Bruce Willis
Bruce Willis
Wood Harris
Wood Harris
Wood Harris
John Goodman
John Goodman
Bruce Willis
Bruce Willis
Bruce Willis
Wood Harris
John Goodman
John Goodman
Bruce Willis
Bruce Willis
Adam Goldberg
Adam Goldberg
Bruce Willis
Bruce Willis
Bruce Willis
Bruce Willis
Emily Robinson
Emily Robinson
Bruce Willis
Bruce Willis
John Goodman
John Goodman
Bruce Willis
Jason Momoa
John Goodman
Bruce Willis
Jason Momoa
Adam Goldberg
Bruce Willis
Bruce Willis
Bruce Willis
Bruce Willis
Wood Harris
Famke Janssen
Wood Harris
Jason Momoa
John Goodman
Bruce Willis
Jason Momoa
Bruce Willis
 
Bruce Willis megöregedett, és most már el is fogadja, de azért ennyi nem elég. Hiába a néhol jó poénok, forgatókönyv is kell, legalább közepes. Talán legközelebb jobba választ. Volt benne potenciál, de végül egy guilty pleasure lett belőle. 5/10 több»
 
Abban sem vagyok biztos, hogy a mozifilm a legjobb formátum Steve Ford magánnyomozó szórakoztatóan pitiáner kalandjaihoz, mert szinte kiált azért, hogy sorozatot készítsenek belőle, de ha úgy tekintünk rá, mint egy szuperlaza, vicces és szórakoztató pilotra, aminek soha nem lesz folytatása, nagyot nem csalódhatunk. 75/100 több»
 
Tipikusan olyan film, amit rövid időn belül mindenki el fog felejteni, aztán majd a kereskedelmi tévécsatornák fogják műsorra tűzni a szerda esti műsorsávban. Hogy ez jó vagy rossz dolog, azt döntse el mindenki maga...

5/10 több»
 

A filmben Ralph Garman is feltűnt volna eredetileg, azonban Bruce Willis nem volt hajlandó a kamerák elé állni Garmannal együtt. Willis korábban már eljátszotta ezt a Két kopper forgatásán egy másik kollégájával.

(hp )
 

A filmet Mark Cullen és fivére, Robb Cullen rendezte és írta. Bár producerként rengeteg filmben és televíziós sorozaton dolgoztak, a Volt egyszer egy Venice a rendezői debütálásuk.

(hp )
 

A Volt egyszer egy Venice munkacíme "Going Under volt".

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.