66% 73 szavazat
Dzsungelhajsza

Dzsungelhajsza

Freelance
Filmadatlap
10
Vélemények (10)
17
Szereplők (17)
15
Képek (15)
3
Videók (3)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
5
Cikkek (5)
Fórum

Hol nézheted

John Cena
Alison Brie
John Cena
Juan Pablo Raba
Alison Brie
Christian Slater
John Cena
Juan Pablo Raba
John Cena
Juan Pablo Raba
Alison Brie

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2
Hivatalos tartalom

Hogy végre családjával élhessen, Mason Petit (John Cena) feladta karrierjét az amerikai hadseregnél. Most ügyvédként keresi a kenyerét, ez viszont nem tesz jót neki. A házassága is jobb napokat látott már. Végül azonban újra kísértésbe esik: Egy régi bajtárs érdekes munkát ajánl neki.
Mason persze… Több


Rendező: Pierre Morel
Forgatókönyvíró: Jacob Lentz
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2023.10.12. | Telekom TVGO (2024.03.01.)
Forgalmazó: Prorom
 
2024.03.26 Roland Altner

legújabb vélemény

Végre egy film, amiben nem jön be a Több mint testőr klisé, hanem a főhős felelősséget vállal a hétköznapi életében is. Nem egy A kategóriás film, de legalább egy üde színfolt.

0
 
2023.10.24 Harper

Nagyon ritka mostanában, hogy felnevetek egy filmen, de most ennél a John Cena-vígjátéknál kétszer is megtörtént. Pierre Morel jópofa kis akciósztorit rakott össze, bár tény, hogy nem az évszázad filmje. Alison Brie aranyos benne, Alice Eve pedig mos... Több

1
 
2024.01.05 Lone Wolf

Közepeske John Cena dacára is

Magam lepődtem meg a legjobban azon, hogy Pierre Morel mennyire élvezetes kis dzsungel-akciót rakott össze, noha az egész valahogy B kategóriát idézett előzetesen. Persze a húzó név John Cena, a show-t valójában Juan Pablo Raba viszi el, a simlis és ravasz dél-amerikai diktátor szerepében. Alison Brie is elővezet egy erotikus vetkőzős jelenetet, amely feldobja kicsit a filmet (a férfi nézőknél elsősorban). Az összhatás egy izgalmas, de inkább vicces akció-vígjáték, mely egyszer nézős, de akkor elszórakoztat bennünket. A 109 perc jól megválasztott játékidő, ha jobban elhúzzák, nagyon unalmas lenne. Ami az értékelést illeti: John Cena közepeske, Juan Pablo Raba emlékezeteset nyújt, a forgatókönyv jó volna, a rendezés viszont gyengécske. Az összesítés azonban így is csak maximum három csillagra elég sajnos, bár igazából vevő lennék hasonló (de jobban elkészített) filmekre. Alice Eve viszont méltatlanul kevés szerepet kap, pedig még mindig nagyon dekoratív és tehetséges színésznőnek tartom. A végső 60%-ban ő is benne van.

1
 
2023.12.06 Scriptor

John Cena hülyéskedik egyet a dzsungelben

Pierre Morel 2023-as akció-vígjátéka egy könnyed hülyéskedés a dzsungelben John Cena poénjaival. Meglepő picit, hogy a másik főszereplő, a kevéssé ismert Juan Pablo Raba túlszárnyalja Cenát (az elfuserált dél-amerikai diktátor bőrében), noha ez a fajta lazulós poénkodás kimondottan a pankrátor-színész terepe. A női szereplők nagyon szimpatikus alakítást nyújtanak: Alison Brie és Alice Eve. (Még hogy a 40-es nők kevéssé szexik.) A cselekmény picit bugyuta, de az se százas, aki puskini mélységeket vár egy B kategóriás akció-vígjátéktól. A végét elszúrják, lehetett volna egy frappáns zárás, de sajnos elmarad a katarzis. Egyszer elmegy szódával az egész Cena miatt és mert Brie kisasszony jól mutat a dzsungelben, de sokkal több jót nagyon nehéz lenne mondani a filmről. Nálam közepes, bár az figyelemreméltó, hogy a rendezés és a forgatókönyv nem klisé-hősöket alkalmaz, sőt inkább antihősöket láthatunk. Emiatt kaphat még egy fél csillagot produkció a háromhoz. Nálam 65% lenne így, itt most három csillagot adok.

1
 
2023.10.22 Filmworlds blog

Antihősök, anti-akciófilm, rendhagyó sztori

A dzsungelhajsza olyan akciófilm, amiben semmi nem az aminek látszik. A diktátor nem gonosz (és nem is igazi diktátor), a kommandós nem igazi kommandós, hanem egy ügyvéd, aki ugyan korábban szolgált egy különleges egységben, de nem túl profin harcol éles körülmények között. A jók nem tűnnek túl jónak, a rosszak meg nem látszanak túl rossznak. John Cena jópofa, de néha már idegesítő az antihős amatőrködése, Alison Brie bombázónak van beállítva, de inkább egy totál átlag-nő, Csókás Márton pedig a legkevésbé sem vehető félelmetesnek a gonosz zsoldosvezér szerepében (inkább tűnik egy lecsúszott alkoholistának). Ugyanakkor a jórészt ismeretlen Juan Pablo Raba tényleg vicces és sziporkázó alakítást nyújt, a feleség szerepében pedig a Alice Eve észvesztő még 41 évesen is. Tisztára érthetetlen, hogy miért nem ő a főszereplő mert hogy kb hatszor jobb nő mint Alison Brie (és mellesleg egy kategóriával jobb színésznő is). De a film közepétől kifejezetten jól szórakoztam, mert megnyert a simlis diktátor. Összességében nálam 4 csillagos.

1

A film 101 746 264 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 52 649 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 

Crystal Bourbeau, az AGC világméretű értékesítésért és forgalmazásért felelős elnöke jelentette be a forgalmazási szerződéseket a Dzsungelhajszával kapcsolatban.Szerző: csd

#2
Valami Amerika
2023
Hol nézheted: RTL+
A Sun-fivérek
2024
Hol nézheted: Netflix
Twisted Metal
2023
Hol nézheted: HBO Max
Úriemberek
2024
Hol nézheted: Netflix
Gen V
2023
Hol nézheted: Amazon Prime
Totál KO
2023
Hol nézheted: Netflix
One Piece
2023
Hol nézheted: Netflix
Az újonc
2018
Hol nézheted: Netflix,RTL+
Űrhadosztály
2020
Hol nézheted: Netflix
Gólkirályság
2023
Hol nézheted: TV
Fapad
2014
Én még sosem...
2020
Hol nézheted: Netflix
Mrs. Fletcher
2019
Hol nézheted: HBO Max