A  héten a mozikban: Az év legjobban várt horrorja és még 5 új film, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (41. hét, 2023)

Mozgalmas és változatos hét elébe nézünk, ha nem hiszitek, vessetek egy pillantást a mozik eheti premierlistájára. Hat filmet találtok majd rajta, amelyek közt van francia történelmi-életrajzi film, spanyol dráma, amerikai akció-vígjáték, de még gyerekek kedvence animációs film és kultikus horror sokadik folytatása is szerepel rajta.

A hét leglátványosabb filmjének John Cena újdonsága, a Dzsungelhajsza ígérkezik, egy könnyed akció-vígjáték. Aki viszont komolyabb tartalomra vágyik, az választhatja a francia Jeanne du Barry - A szeretőt vagy a spanyol Idegen a szekrénybent. Sőt, a japán-francia Az Adamanton dokumentumfilm is felcsigázhatja a mentális betegségek gyógyítása iránt érdeklődő nézőket. A kicsiknek azért könnyedebb szórakozást ígér a Mancs őrjárat: A szuperfilm. A szülők pedig egy kis borzongás reményében dönthetnek Az ördögűző: A hívő mellett is.

#6

horror

Telekom TVGO | SkyShowtime (2024.05.17.)

Ez év őszén lesz 50 éve, hogy bemutatták a filmtörténet egyik legijesztőbb horrorfilmjét, amely világszerte sokkolta a közönséget. Idén októberben egy új rész történet... több»

A történet Victor Fieldinget követi, aki egyedül neveli lányát, Angelát, miután várandós felesége tragikusan életét vesztette egy fölrdengés folyamán. Életük azonban újabb hátborzonható fordulatot vesz, amikor Angela és barátnője, Katherine eltűnnek az erdőben, majd három nappal később rájuk találnak, és nem emlékeznek arra, hogy mi történt velük. Ez az eset olyan eseménysorozatot indít el, amely arra kényszeríti Victort, hogy szembenézzen a gonosszal, és arra készteti, hogy segítséget kérjen az egyetlen élő embertől, aki korábban már volt tanúja hasonlónak: Chris MacNeil.
#5

akció | animáció | kaland | vígjáték

Egy rejtélyes meteorit zuhan Kalandvárosra, és rendkívüli képességekkel ruházza fel a Mancsőrjárat csapatának kutyáit. Köztük van Skye is, aki ezt régóta dédelgetett... több»

A Mancs őrjárat bevetésre kész! Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder, és mindenki kedvenc hős kutyijai nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással. Miközben az egyik kutyusnak zűrös múltja van Kalandvárossal, a csapat segítséget kap egy új szövetségestől, Libertytől, a dörzsölt tacskótól. Együtt, a legújabb kütyükkel, szerkókkal és járgányokkal felszerelkezve a Mancs őrjárat beveti magát, hogy megmentse Kalandváros lakóit, mert a Mancs őrjárat sosem fáradt!
#4

66 Az Adamanton  (2023)

(2) (3)

dokumentum

Az Adamanton című díjnyertes francia dokumentumfilm középpontjában az Adamanton nevű különleges, lebegő pszichiátriai központ betegei és gondozói állnak. Ez a párizsi... több»

Az Adamanton című díjnyertes francia dokumentumfilm középpontjában az Adamanton nevű különleges, lebegő pszichiátriai központ betegei és gondozói állnak. Ez a párizsi Szajnán található egyedülálló nappali ellátó intézmény mentális zavarokkal küzdő felnőtteket lát el, akiknek speciális ellátást nyújt, hogy segítse a felépülésüket és általános mentális jólétüket. Az elkötelezett gondozók igyekeznek felvenni a harcot a pszichiátria területéhez gyakran társuló romlás és dehumanizáció ellen. Az „Adamant” mély és bensőséges feltárást nyújt erről a rendkívüli útról, kiemelve a létrehozás mögött álló emberi és érzékeny megközelítést.
#3

dráma

HBO Max

Damián (Paco León) hirtelen elveszíti két évtizedes munkáját. Az elbocsátás hírére dühében kiviharzik, és az első eldugott helyen, ahová eljut, a világ elől elvonulva keres... több»

Damián hirtelen elveszíti két évtizedes munkáját. Az elbocsátás hírére dühében kiviharzik, és az első eldugott helyen, ahová eljut, a világ elől elvonulva keres vigaszt. Tekintete egy furgonban lévő szekrényre esik, amely szerinte ideális búvóhelyet kínál. A furgon azonban már mozgásban van. A szekrény végül megérkezik Lucía és Fede otthonába, ahol Damián titokban elrejtőzik, és szorongva várja, hogy a bútorokat kipakolják. Főhősünk akaratlanul is belekeveredik ennek a párnak és a vele nagyjából egyidős tizenéves lányuknak, Maríának az életébe. Még aznap éjjel megfogan benne a gondolat, hogy velük marad, titokzatosságba burkolózva, rejtélyes erőként leselkedik az árnyékban. Ám csak az idő fogja felfedni valódi szándékait: őrangyallá fejlődik-e, vagy ijesztő, démoni jelenlétté változik, miközben megőrzi a rejtélyt?
#2

dráma | életrajzi | történelmi

Cinego | Telekom TVGO

Jeanne, a kultúra és az élvezetek megszállottja. A munkásosztálybeli nő ügyesen használja intelligenciáját és báját, hogy fokozatosan feljebb lépjen a társadalmi... több»

Jeanne, a fiatal munkásosztálybeli nő, aki a kultúra és az élvezetek megszállottja, intelligenciáját és vonzerejét használja fel arra, hogy a társadalmi ranglétra lépcsőfokait egyenként megmássza. XV. Lajos király figyelmét is felkelti és hamar a kedvencévé válik, aki - kurtizán státuszáról mit sem sejtve - rajta keresztül nyeri vissza életkedvét. Miután őrülten egymásba szeretnek és minden illem és etikett ellenére Jeanne Versailles-ba költöznek, a nő érkezése komoly botrányt okoz az udvarban.
#1

66 Dzsungelhajsza  (2023)

(10) (1)

akció | vígjáték

Telekom TVGO

Hogy végre családjával élhessen, Mason Petit (John Cena) feladta karrierjét az amerikai hadseregnél. Most ügyvédként keresi a kenyerét, ez viszont nem tesz jót neki. A házassága... több»

Hogy végre családjával élhessen, Mason Petit feladta karrierjét az amerikai hadseregnél. Most ügyvédként keresi a kenyerét, ez viszont nem tesz jót neki. A házassága is jobb napokat látott már. Végül azonban újra kísértésbe esik: Egy régi bajtárs érdekes munkát ajánl neki. Mason persze él a lehetőséggel, így mostantól testőrként dolgozik az oknyomozó újságíró, Claire Wellington mellett. Úgy tűnik, ez az intézkedés azután vált szükségessé, hogy egy interjúban kifaggatta a dél-amerikai Venegast nevű diktátort. Ám Petit alig száll le a gépről, amikor a hadsereg brutális puccsot hajt végre. Így hirtelen élet-halál kérdéssé válik a helyzet, és Petit, Wellington és Venegas számára úgy tűnik, az egyetlen lehetőség a dzsungelbe menekülés. Hármuknak meg kell küzdeniük a természettel, a hadsereggel és önmagukkal, hogy túléljenek ebben az ellenséges környezetben.