Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Végső állomás (2000)

Final Destination
Filmadatlap
 
30
Szereplők
67
Vélemények
55
Képek
1
Videók

Galéria (55)

Videók (1)

 
Erik8csok   2023. 03. 22.

legújabb vélemény

1
Az egyik legkreatívabb ötlettel rendelkező film

Szerintem amikor ez a film kijött, újat tudott mutatni a horrorrajongóknak. Na, itt nem a félelemkeltésre gondolok, vagy a sok vérre, hanem az egészen kreatív történetre. Ugyan az effektek nem a legjobbak, és nagyon 90-es évekbeli a hangulat (ami szerintem csak jó), de mégis szórakoztató. Sajnos a további részek minősége egyre lejjebb ment, de szerintem azok is nézhetőek. Mégis, én valahogy nem tudom, melyik kategóriába soroljam. Szerintem horrornak túl gyenge, misztikus thrillernek pedig túl durva és véres. A hangulat, mint már írtam, nagyon adja, mégis, valahogy nem tudom horrornak tartani, csak egy nagyon jó alapötlettel rendelkező misztikus filmnek, ami próbálkozik horror elemekkel ijesztgetni, kisebb-nagyobb sikerrel. És ha túl negatívnak tűntem volna, én ezt egy jó filmnek tartom, és szeretem is, úgyhogy én ajánlom, viszont ne várjunk el semmi ilyen nagy borzongást! Valamint még egy kis mondanivalót is hordoz magában, ami konkrétan a szomorú igazság.

 
BRANTON   2022. 07. 05.

a nap véleménye

4
180

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Gondolkodtam az elmúlt napokban, hogy miről írjak. Sorozat, film, vagy esetleg egy komplett filmszériát vegyek sorra? Nemrégiben publikáltam a Die Hardról, amely ugye egy akciófilm-széria. Arra gondoltam, hogy evezzünk most egy kicsit más vizekre. Jö... teljes kritika»

5
 
indingo   2017. 04. 18.

0

Egy korszakalkotó film. 15 éve körülbelül tök véletlenül akadtam rá és ott ragadtam. Maga az alapötlet nagyon bejött. Ebben az első részben még nem annyira a paródia volt a cél, mint a következőkben.

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Nagyon tetszenek ezek a film darabok, igazán véres és darabolós volt. Bár a sorozat részei egyre inkább egy kaptafára készültek de itt még igazán új volt és szórakoztató.

 
JRD   2022. 03. 03.

0
Gyomorforgató...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Halál mindig arat...- akár ez is lehetne a sok részt megélt Végső állomás alcíme. Minden rész úgy kezdődik, hogy egy brutál balesetet túlélnek páran. Rengetegen meghalnak a legváltozatosabb, legabszurdabb vagy épp legvéresebb módon. És mindig van egy ember, aki ezt előre meglátja. A film nem nagy teljesítmény. A színészi játék sem. Viszont látványnak nem rossz. Vajon ki nyeri a játszmát? A Halál nem hagyja legyőzni magát? Vajon mekkora esélye van az életben maradt áldozatoknak? Ha tudni akarod, nézd meg minden részét... de addig is filmre fel, és jó szórakozást!

 
dailyfilmsan   2018. 10. 28.

0

Felvet néhány kérdést ez a film de mégis izgalmas volt. Igaz megkérdezném hogy miért pont 1 srác láthatta előre az összes borzalmat? A halál unalmas volt a napi rutin gondolta játszik egyet az emberekkel vagy miért? A mélypont a ravatalozóban ért eng... több»

 
Szilonka   2020. 01. 31.

0

Imádom az egész szériát. Maga az ötlet is érdekes és a háttérsztory is jó hozzá.

A film összbevétele 112 880 294 dollár volt (imdb.com).

 

112,9 millió dollár a film által hozott bevétel.

(LionelMessi10)
 

23 millió dollárból készítették a filmet.

(LionelMessi10)
 

A nyitó jelenetben Alexnek (Devon Sawa) úgy kellett tennie mintha aludna. A színésznő valójában elaludt a forgatás ideje alatt.

(SódóGA)
 

A temetésen Tod Marcel Prousttól idéz.

(SódóGA)
 

A film legtöbb karakterét fekete-fehér horror filmek sztárjai és rendezőik után nevezték el.

(SódóGA)