Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

A tébolyultak (2010)

The Crazies
Filmadatlap
 
29
Szereplők
13
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Videók (1)

 
Hámori Balázs   2020. 09. 14.

legújabb vélemény

2
Egynek elment

Tisztázzuk mindjárt az elején: ez nem egy zombis film, az emberek ugyan agresszív idióták lesznek de nem megzabálni akarják az egészségeseket hanem pusztán megölni, és habár van némi fizikai elváltozás nem kezdenek szét rohadni. Szóval a film röviden annyi hogy adott egy kis város amin szép lassan eluralkodik a téboly ismeretlen okból (ami természetesen a végére kiderül). A színészek többsége nem vitte túlzásba de voltak néhányan akik azért nem elégedtek meg az átlaggal: Timothy Olyphant, Radha Mitchell (a két főszereplőnk) és az egyik mellékszerepő Danielle Panabaker. A többiek vagy átlagosan vagy az alatt teljesítettek. Mivel zene nem igazán volt a filmben így arról nem is nagyon tudnék mit mondani szóval azt most hagyjuk is. A történet amúgy nem volt rossz bár ahhoz hogy az embert érdekelje a film, ha nem is szeretni de érdeklődéssel kell tekinteni az összeesküvés-elméletekre ugyanis a film erre epít. Viszont ez miatt belefutottak a sablon eseményekbe is sajnos ami kicsit zavart de egyébként nézhető a film mivel a maga durva másfél órájával könnyű elfogyasztani. Ha az ember szereti az összeesküvés-elméleteket azthiszem nem fog csalódni, bár ahogy említettem sablonos szóval kitudja, egybként pedig egy unalmas vasárnap délutánra könnyed szórakozás lehet, mivel elsősorban ez egy egyszerű akció film.

 
Kóborló   2020. 01. 15.

1
Egy régi Romero film új köntösben

Amíg világ a világ, addig fogja ontani magából Hollywood a remake-eket. Ez ellen nem igazán lehet tenni semmit, ezért a nézőnek csupán a remény marad meg, hogy az épp aktuális újrafeldolgozás merít eleget az eredeti változatból (főleg, ha az még jó i... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 12.

0

Romero 1973-as, Az Őrültek című film remake-je, ami más szemszögből láttat egy ilyen katasztrófát, ami bármikor bekövetkezhet. Pörgős és brutális, kifejezetten izgalmas horror, a Romero film az emberi érzelmeket helyezi előtérbe, ez a mozi pedig a látványra hajaz.

 
respect the movies   2018. 01. 11.

1

Szerintem nagyon jó film volt! A film egy 1973-as George A. Romero újrafeldolgozása (az eredetit még nem láttam, de ezek után mindenképp sort kerítek majd rá), mert ez tényleg rendben volt! Bár azért nem gondolom hogy össze kéne hasonlítani a két fil... több»

 
Di Canio   2020. 07. 08.

1

Zombik helyett tébolyult emberek, több fantázia van ebben mint a zombis filmekben. Végig pörög a film nem unalmas, igényesen van elkészítve nem gagyi.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

0

Izgalmas, jó film, de többet is ki lehetett volna hozni a történetből.

 
harnas1207   2018. 11. 30.

0

tetszett, mert a zombis filmek unalmas és egyhangú sablonjait nem követte. Volt benne látvány és pár csavar is. A vasvillás jelenet nagyon beteg volt.

A film összbevétele 56 445 534 dollár volt (imdb.com).

 

A film eredetijéül szolgáló filmet George A. Romero rendezte, aki az új változatnál a produceri munkálatokat vállalta magára.

(Kóborló )
 

A filmben feltűnik egy rövid cameo erejéig Lynn Lowry színésznő, aki az 1973-as változatban is szerepelt, igaz, ott azért nagyobb szerep jutott neki, mint itt.

(Kóborló )
 

A film 20 millió dollárból készült el, és csak Amerikában már a költségvetésének a dupláját termelte vissza, világszerte pedig összesen 56,5 millió dollárt hozott!

(respect the movies)
 

Sokszor zombis filmként kezelik a Tébolyultakat, pedig valójában sokkal inkább egy "vírusfilm", mert sem a zombi szó nem hangzik el, sem a fertőzöttek nem vágynak emberi húsra.

(respect the movies)
 

A katonai repülőgép koordinátái (40.851216 és -94.548340) valójában egy farmra mutatnak, és nem mocsárra.

(ps)