Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
81%

[Rec] (2007)

[Rec]
Filmadatlap
 
27
Szereplők
36
Vélemények
10
Képek
3
Videók
[Rec]
 
jfruzsi97   2020. 10. 12.

legújabb vélemény

0

Játékkal már játszottam ami ilyen stílusú kézi kamerás horror volt és teljesen visszahozta azt az érzést ez a film. Kicsit várni kellett még beindultak a dolgok, de aztán elég izgalmas volt. Főleg a vége, amikor láthattuk azt a "lényt" elég durván nézett ki, az embernek beleégett az agyába is. Többi részt is megnézem.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 11. 11.

0

Első olyan film volt, ha jól tudom, ami kézi kamerás volt, de ettől csak jobb lett a film. Amint beindult a film egészen izgalmas, fordulatos jó kis horrort vágtak össze a spanyolok. Miután felmegy a riporter a tűzöltokkal és a rendőrökkel szépen bei... több»


 
dulkap   2015. 07. 02.

0

Egy remek, bár már ismert alapötlet újrafeldolgozása izgalmakkal és pörgős eseménnyel. A film készítői nem estek abba a hibába, amibe sokan, hogy minél hosszabb filmet csináljanak. Itt próbáltak a lényegre szorítkozni és nem elhúzni a dolgokat. Viszo... több»

 
Deku   2017. 07. 23.

0

Nagyon tud irritálni ez a fajta film nézet, értem ez alatt a kézi kamerás dolgot. Állatira nem tud bejönni nekem és most sem lett így. Viszont maga a történet az tetszett.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 15.

0

Egyáltalán nem nyűgözött le. Átlagos ijesztegetések és pocsék narratíva. Sajnos a színészek sem voltak a helyzet magaslatán. Az egyetlen pozitív pillére a filmnek az az ötletesség. Az egy kamerás megoldás nehéz műfaj mert így csak egy szemszögből mon... több»

 
puffancshercegnő   2016. 09. 11.

0

A legtöbb spanyol filmtől nem várok sokat, de ez rendkívül jó lett. Ijesztő volt, végig izgultam a cselekményt. Ezt a fajta kameramozgást pont jól lehetett ennél a stílusú filmnél alkalmazni, nagyon átjött a riporterkedős dolog.

 
harnas1207   2018. 11. 22.

0

Engem nagyon megérintett a film. Nem a kézi kamerás módszer miatt, mert az minden filmbe borzalmas. Inkább a kis költségvetésű "gagyi" hatás miatt vált a film nagyon életszerűvé. Eredeti hanggal igazán hátborzongató film. A helyszín kiválasztása szer... több»

Galéria (10)

Videók (3)

A film összbevétele 32 492 948 dollár volt (imdb.com).

 

Ez a film inspirálta a 2013-as Outlast című videojátékot.

(dailyfilmsan)
 

Látva a film sikerét, 2008-ban készült egy amerikai remake.

(harnas1207 )
 

A fiatal tűzoltó hirtelen lezuhanásáról a lépcsőnél egyik színészt sem tájékoztatták, így a filmben a hirtelen kitörő pánik és riadalom igazi reakció, nem színészi játék.

(dulkap)
 

A színészek soha nem kapták készhez a teljes szövegkönyvet, mindig csak az aznapi anyagot. Így senki nem tudta, hogy mi lesz a karaktere sorsa.

(ps)
 

A forgatás valós helyszíneken történt, egy jelenetet sem rögzítettek stúdióban.

(ps)
 

Manuela Velasco a valóságban is dolgozott riporterként.

(ps)
 

Az alkotók, hogy realisztikusabb hatást érjenek el, szándékosan olyan színészeket szerződtettek, akik nem ismertek a nagyközönség előtt.

(ps)
 

A jeleneteket időrendi sorrendben vették fel.

(ps)
 

Pablo, a kamerás egyszer sem látható a filmben, csak a hangját halljuk, és az árnyékát láthatjuk.

(ps)
 

Az alkotók eredetileg egyenesen DVD-re szánták a filmet, nem gondolták, hogy végül a mozikba kerül.

(ps)