Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb "nincs zene" filmek

#1

94 Tizenkét dühös ember  (1957)

(77) (18)

dráma

Mozikban

Kamaradarab egy döntés meghozataláról. A tizenkét esküdtnek egy egyszerűnek látszó gyilkosssági ügyben kell ítéletet hoznia. Az egyik esküdtben azonban felmerül a gyanú, hogy a... több»

Elbűvölően káprázatos. Kötelező egy darab ez a film és a sztorija úgy ahogy van hibátlan és elképesztő világot tár a néző elé amivel könnyedén eléri, hogy egyenesen imádja azt. Imádtam
#2

91 Ponyvaregény  (1994)

(184) (65)

dráma | krimi

Vincent és Jules, a két tökös behajtó és bérgyilkos feladata, hogy főnöküknek visszaszerezzenek egy fontos aktatáskát. Jules azonban, miután csodával határos módon túlél egy... több»

Csak jóindulattal 4 csillag, kb. 7,5/10. Valahogyan nem fogott meg a hangulat és nem vitt a sztori magával. Lehet, hogy valamikor újranézem majd, hátha változik a véleményem, de szerintem nincs benne a TOP3 Tarantino-filmben.
#3

90 Kutyaszorítóban  (1992)

(42) (26)

dráma | krimi | thriller

HBO Max

Quentin Tarantino első nagyjátékfilmje limitált vetítéssorozatban digitálisan felújítva visszatér a mozikba, a klasszikus 1992-es szinkronnal és feliratos változatban is.  A... több»

Ehhez a filmhez talán nem is kell sokat hozzáfűzni. A maga nemében zseniális darab, amiből rengeteg későbbi produkció merített. Az a generáció, aki ma látja, talán már nem fogja annyira izgalmasnak vagy újszerűnek érezni, mint amilyen annak idején volt, de ez nem von le az... több»
#4

90 Kánikulai délután  (1975)

(10) (23)

dráma | életrajzi | krimi | thriller

1972 augusztus 22-én New Yorkban három férfi parkol egy brooklyni bank előtt. A rövidre tervezett, jól kitalált rablás már az első akadálynál megbicsaklik, ugyanis az egyik társuknak... több»

A banki alkalmazottak félelme nekem nem hiteles, de bevallom, nem néztem utána, hogy ők színészek vagy statiszták. De az utcai jeleneteket imádom, a környezet minden szempontból jól van felépítve, és az egész teljesen hiteles. A két bankrabló pedig fantasztikusat alakít.
#5

85 A kötél  (1948)

(8) (10)

dráma | kísérleti film | krimi | misztikus | thriller

Brandon és Philip úgy érzik, bármire képesek, minden balhéból jól tudnak kijönni. Elhatározzák, hogy puszta kíváncsiságból megkísérlik végrehajtani a tökéletes gyilkosságot.... több»

Bár általában is szerettem Hitchcock alkotásait, ezt sokáig nem ismertem, de miután megnéztem, az egyik kedvencem lett. Kivételesen jónak találtam a forgatókönyvet és a színészeket, és valahogy az volt az érzésem, hogy H. ebben a típusú filmben van igazán elemében, ahol fel... több»
#6

95 Fonalak  (1984)

(8) (5)

dráma | háborús | sci-fi

Az iráni válsághelyzet miatt a NATO és a szovjet haderők atomrakétákat lőnek fel. A támadás következtében az angliai Sheffield teljesen megsemmisül, a kevés túlélőnek pedg szembe... több»

Nehéz "megszólalni" a film megnézése után, annyira nyomasztó, letaglózó, sokkoló és elkeserítő mindaz, ami ebben a két órában látható. Az első háromnegyed óra picit lassú, az alkotók bőven hagytak időt a főszereplőkkel való megismerkedésre (és talán a velük való... több»
#7

84 Nem vénnek való vidék  (2007)

(38) (15)

dráma | krimi | thriller

A maxikói határ közelében Llewelyn Moss (Josh Brolin) talál egy teherautót, néhány hullát, rengeteg kokaint és két millió dollárt. Vesztére Moss elteszi a pénzt, és ezzel a saját... több»

Egy igazi gyöngyszem, persze nem mindenkinek való lassúsága és gondolkodásra késztetése okán. Itt semmit nem rágnak a szánkba, de persze nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy az apróbb utalásokat kitaláljuk. Így például mikor Bardem kisétál a nő házából és megnézi mindkét... több»
#8

83 Hálózat  (1976)

(11) (52)

dráma | szatíra

Howard Baele (Peter Finch) egy korosodó tévériporter, aki hajdanán szebb napokat is látott. Miután a népszerűsége tovább zuhan, elbocsájtják a munkahelyéről. A rossz hírre Howard... több»

Ugyanolyan elven működik, mint egy hadsereg vagy egy szolgálat, de annál még körmönfontabb. Ha bepillant egy kívülálló – fogalma sincs, mi folyik, mik a szabályok, a célok, sajátos belső nyelvezete van. Végeredményben nem egyetlen hírcsatorna, hanem az egész médiagépezet... több»
#9

82 A leghosszabb nap  (1962)

(6) (3)

akció | dráma | háborús | történelmi

1944 júniusában a nyugati fronton pattanásig feszült a helyzet: a szövetségesek már felkészültek a partraszállásra, de az idõjárás egyre rosszabbra fordul. A németek úgy hiszik,... több»

Te jó ég, mennyire jó ez a film. Ma már nem készülnek ilyenek, az biztos. Egyszerűen monumentális, a legapróbb részletekig kidolgozott. Henry Fonda alakítása megismételhetetlen, a díszlet lélegzetállító. Soroljam még? Egyszerűen ezt a filmet látni kell!
#10

80 [Rec]  (2007)

(38) (10)

horror | katasztrófafilm | misztikus | thriller

Egy merész riporter (Manuela Velasco), és hasonlóan bátor operatőre a legújabb valóságshow elkészítésén dolgozik. Feladatuk, hogy kövessék a tűzoltókat, és filmre vegyék... több»

Először is, nem állnak a szívemhez túl közel a horror műfaján belül a found footage stílusú filmek, de van egy-két igazán kiemelkedő darabja és biztosan ki merem jelenteni, hogy az egyik ilyen kiemelkedő filmje, a 2007-ben bemutatott spanyol földről származó Rec lenne! Párszor... több»
#11

79 Madarak  (1963)

(17) (17)

dráma | horror | misztikus | romantikus

A természet erőit nem lehet visszafogni. Ezt a gazdag, fiatal lány, Melanie (Tippi Hedren) is megtapasztalja, mikor egy ismerőse, Mitch Brenner (Rod Taylor) után kutatva ellátogat Bodega... több»

Nekem nem volt egy átlagos film. A sztori sem ilyen tingli-tangli, szóval mindenkit leköt szerintem, vagyis 12 éven felül. Sokáig emlékezni fogok erre. Egy kicsit hasonlít az elég borzalmas zombis filmre, azaz Brad Pittre, a Z világháborúra is. Csak itt nem zombik támadták meg az... több»
#12

76 Parajelenségek  (2007)

(20) (23)

horror | misztikus | thriller

Netflix

A fiatal pár, Katie és Micah beköltöznek új San Diegó-i otthonukba. Katie, aki hisz a természetfeletti jelenségekben, szokatlan eseményekre lesz figyelmes, de Micah ostobaságnak tartja a... több»

Tipikusan az a film, ami felett eljárt az idő. Az Ideglelés óta ciki előjönni ezzel az igaz felvételt nézel stílussal. A paráztatás pedig egy bizonyos korhatár felett nem jön át. A szereplők eléggé életszerűtlenül viselkednek, és túlságosan vontatott a cselekmény. Minden... több»
#13

85 Frankenstein  (1931)

(5) (11)

dráma | horror | sci-fi

Az orvosként dolgozó Henry Frankenstein veszélyes kísérletben vesz részt, amikor egy halott férfi testét 'megjavítja' egyéb testrészekkel és életre kelti szörnyét. Teremtménye... több»

Akárcsak a régi Universal szörnyfilmek túlnyomó része, ez is egy nagyszerű horror. Viszont mindenképp ajánlom mindenkinek a film alapjául szolgáló Mary Shelley regényt. Sokkal kidolgozottabb, drámaibb és emberibb az egész történet.
#14

85 A domb  (1965)

(2) (3)

dráma | háborús

A film a második világháború idején a egy katonai táborban játszódik, valahol az észak-afrikai sivatagban. Lakói olyan brit katonák, akik bűncselekmények miatt kerültek ide. A... több»

Zseniális egy darab a kitartásról és az összefogásról, Conneryt én sosem tartottam igazából egy kiváló színésznek, de ebben a filmben elképesztően jól alakít. Ajánlom mindenkinek!
#15

74 Cloverfield  (2008)

(32) (7)

akció | horror | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

A Japánba készülő Rob (Michael Stahl-David) búcsúbuliját váratlan események szakítják félbe. A történeteket megörökítő kézikamera felvételei arról tanúskodnak, hogy a New... több»

Az elején elég nehézkesen indult be a film, de olyan 40 perc után egész izgalmasra sikeredett. Sajnálom, hogy kb. nem tudtunk meg semmit a szörnyről, mi az, honnan jött stb... Sajnos a vége is olyan semmilyen lett, lezáratlan számomra.
#16

71 Ideglelés  (1999)

(40) (23)

horror | misztikus

1994-ben egy októberi napon három egyetemista elhatározza, hogy filmet készítenek a hírhedt Blair-i boszrokányról, azonban nyom nélkül eltűnnek az erdőben. A kézkikamerájuk egy... több»

Ez egy műfajteremtő klasszikus! :) izgalmas, nem eltúlzott. Horrorok horrorja, aki ezt nem látta, de szereti a horrorokat, nem látott semmit!
#17

70 A látogatás  (2015)

(34) (7)

horror | misztikus | thriller

Netflix

A látogatás című horrorban két tinédzser meglátogatja sosem látott nagyszüleit. Az idős házaspárnak édesanyjuk 19 évesen fordított hátat. Már első éjszaka fura eseményeknek... több»

A kisfiú rappelése számomra nagyon idegesítő, nyugodtan kihagyhatták volna a filmből. Nem horror kategóriába sorolnám, a sztori nem rossz. Az öregasszony színészi karaktere jó választás volt, lehet vele ijesztgetni. Őrülten beteg dolgokat csinál, a viselkedése egyszerűen... több»
#18

dráma | háborús

Az ifjú Paul Bäumer lelkesen vonul be katonának, végigszenvedi egy szadista altiszt kiképzését és végül elesik, mégpedig egy olyan napon, amikor a hivatalos hadijelentés szerint... több»

Érdekes feldolgozás, nekem a későbbi változat sokkal jobban tetszik, a könyv pedig verhetetlen. Ajánlott először elolvasni azután megtekinteni a filmeket. Ajánlom az eredeti szinkront, felirattal, felülmúlhatatlan!
#19

dráma

Otilia és Gabita szobatársak egy kollégiumban. Munkatársak az egyetemen. Egy romániai kisvárosban járunk, a kommunizmus utolsó éveiben. Otilia kivesz egy szobát egy olcsó szállodában.... több»

Nagyon kemény és realista dráma a romániai kommunizmusról és az akkori rezsim abortuszhoz való viszonyáról. Engem a terhes lány (Gabita) karaktere kimondottan idegesített az irracionális döntéseivel, viszont nem egy olyan jelenet volt a filmben, ami hosszú időre velem marad (pl. a... több»
#20

horror

Az első film eseményei előtt járunk. A fiatal házaspár egy kaliforniai kisvárosba költözik két gyermekükkel. Egy nap arra érnek haza, hogy a lakásukban valami nagy pusztítást vitt... több»

A 2010-es második epizód a 2007-es film előzményfilmjeként lett legyártva. Magyarázatot ad, hogy Katie és Micah otthona hogyan is lett a fura események színhelye. Bár olvasmányaim alapján a démonok nemigen passzolhatók át... Gyerekek, ezek nem focilabdák! Hogy ezt egy mexikói dada... több»