Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
74%

Cloverfield (2008)

Cloverfield
Filmadatlap
 
26
Szereplők
31
Vélemények
14
Képek
1
Videók

Galéria (14)

Videók (1)

 
jfruzsi97   2021. 07. 01.

legújabb vélemény

0

Az elején elég nehézkesen indult be a film, de olyan 40 perc után egész izgalmasra sikeredett. Sajnálom, hogy kb. nem tudtunk meg semmit a szörnyről, mi az, honnan jött stb... Sajnos a vége is olyan semmilyen lett, lezáratlan számomra.

 
Syracuse   2016. 04. 16.

2

Ilyen túlértékelt hulladékot is ritkán látni, remélem a folytatás még ezt is alulmúlja és lezárják az egészet örökre.

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

Jó kis horror. Élvezetes, és kikapcsol. Nem félelmetes, legalábbis nem annyira, de igenis érdemes megnézni. A kézi kamerázást van aki szereti, van aki nem.

 
harnas1207   2018. 11. 29.

0

Az idegesítő kézi kamerás megoldástól eltekintve nagyon ütős kis film. Nem magyarázza túl a dolgokat, bedob a mély vízbe. egy egy jelenet igencsak látványos. Nem a katasztrófa megoldására összpontosít, hanem csak a szereplőket követi nyomon.

 
Bazzzsi   2017. 10. 22.

0

Ravasz a film, mert az a bizonytalanság, ami a képrenyőről, a szereplőkről árad, ott van a nézőkben is, mert mi sem tudunk többet a történésekről. Nem is kell sok mindent mutatni mégis megvan a bizonytalanság.

 
JokerOmen   2018. 05. 10.

0

Gyomorfordulásig rezgő kamera, kevés, tiszta kép és végletekig sikítozó fiatal-felnőttek. Elsőre egy egyetemi film-klub félrészeg horror-projektjének hangozhat, de valójában annál sokkal több. A Cloverfield ott teljesít a legjobban, ahol egy kézikame... több»

 
hell.l   2016. 09. 30.

0

Szerintem nagyon jó lett. Ezt láttam először az ilyen jellegű filmek közül, és nagy hatást gyakorolt rám. Nagyon jók lettek a szörnyes jelenetek, a színészek jól alakítanak benne.

A film összbevétele 170 764 026 dollár volt (imdb.com).

 

A zárójelentben, mikor a kamera a tengert veszi a Coney Island-i óriáskerékről, látható a meghibásodott műhold, amely a tengerbe zuhanva felébreszti az évezredek óta szunnyadó szörnyeteget.

(kázsé)
 

A film április 27-én 6:42-kor kezdődik és Május 23-án 6:42-kor fejeződik be.

(kázsé)
 

Az egyik lövöldözős jelenetben, amelyet egy New York-i utcán forgattak éjjel, a katonákat játszó statiszták először vaktöltényeket lőttek, azonban az este 10 után – a csendháborítást elkerülendő – felvett jelenetekhez már utólag vették fel a fegyverropogást.

(kázsé)
 

A film elején feltűnik a Pokoli éden című sorozatból ismert Dharma-logó.

(kázsé)
 

A jelenetben, mikor a Szabadság Szobor feje az utcára zuhan, az egyik producer, Bryan Burk hangja hallható, amint azt kiabálja, "Úristen! Úristen!".

(kázsé)
 
Összességében véve, úgy gondolom, a Cloverfield az egyik legerősebb darabnak számít a found footage filmek területén, többszöri újranézés után is biztos szórakozást nyújtva. Jó hír azoknak, akinek a film elnyerte a tetszését, hiszen márciusban érkezik a “folytatás”, amely a 10 Cloverfield Lane nevet viseli. Értékelés: 8/10 több»