Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75
Filmadatlap
 
26
Szereplők
28
Vélemények
14
Képek
1
Videók
Cloverfield
 
Bazzzsi   2017. 10. 22.

Ravasz a film, mert az a bizonytalanság, ami a képrenyőről, a szereplőkről árad, ott van a nézőkben is, mert mi sem tudunk többet a történésekről. Nem is kell sok mindent mutatni mégis megvan a bizonytalanság.

 
Syracuse   2016. 04. 16.

Ilyen túlértékelt hulladékot is ritkán látni, remélem a folytatás még ezt is alulmúlja és lezárják az egészet örökre.


 
harnas1207   2018. 11. 29.

Az idegesítő kézi kamerás megoldástól eltekintve nagyon ütős kis film. Nem magyarázza túl a dolgokat, bedob a mély vízbe. egy egy jelenet igencsak látványos. Nem a katasztrófa megoldására összpontosít, hanem csak a szereplőket követi nyomon.

 
JokerOmen   2018. 05. 10.

Gyomorfordulásig rezgő kamera, kevés, tiszta kép és végletekig sikítozó fiatal-felnőttek. Elsőre egy egyetemi film-klub félrészeg horror-projektjének hangozhat, de valójában annál sokkal több. A Cloverfield ott teljesít a legjobban, ahol egy kézikamerás horrortól elvárnánk: a hitelességben. Nem egy sötét erdő mélyén, hanem az USA egyik legnagyobb metropoliszának szívében járunk, New Yorkban, ahol egy rejtélyes eseménysorozat menekülésre kényszeríti az ott élőket. Először terrortámadásnak gondolják, azonban hamar rá kell jönniük, hogy egy óra alatt az emberiség körülbelül nyolc helyet esett a táplálékláncon. A karakterek sabolonosak, mégis emberközelinek hat a reakciójuk - motiváció nélkül, a legfontosabb számukra, hogy minél hamarabb eljussanak az evakuációs zónákba, és maguk mögött hagyják az egy éjszaka alatt romba döntött várost. Utazásuk során természetesen nem kevés attrocitásba ütköznek és igen gyakran kell az életükért futniuk - ezek a jelenetek pont megfelelő mennyiségben adagolják a félelem-faktorba a pontokat. Nyomasztó, rideg és valósnak tűnik az egész. Természetesen ráfoghatjuk, hogy az animációs költségeken próbáltak spórolni azáltal, hogy nagyon kevés alkalommal látunk tiszta képek a szereplőkre leselkedő veszélyről, de ez jelen esetben egyáltalán nem zavaró. Ami sokkal inkább az, hogy a kerek-egész történet ellenére az írók ráerőltették a karakterekre a hősködő szerepet, ami jelen esetben kirángatja a nézőt a realisztikus élményből, hiszen nem a legésszerűbb visszamenni a város közepére, megmenteni egy embert, úgy hogy közben vagy három másik életét kockáztatjuk. Szerintem a valóságban nagyon kevés ember merné ezt megcselekedni, ami nem is szégyenletes, hisz ember legyen a talpán, aki egy óriásszörnytől és sok kis fura idegentől hemzsegő városba visszatér. A hanghatások és a vágás tökéletesre sikerült - azt az érzetet adja, mint ha mi nézők is ott lennénk, sőt a mi kezünkbe lenne a kamera. J. J. Abrams akkoriban még nem tolta túl, amit nem kellene így egy egész hangulatos és izgalmas horror-thrillert kapunk, ami után csak kevés keserűséget érzünk majd a szánkban.

 
sabnock666   2018. 03. 15.

Jó kis horror. Élvezetes, és kikapcsol. Nem félelmetes, legalábbis nem annyira, de igenis érdemes megnézni. A kézi kamerázást van aki szereti, van aki nem.

 
A Cloverfield ha nem is emelte új szintre a szörnyhorrorokat, egy új szemszögből mutatta meg őket, egy pazar és (egyelőre) utánozhatatlan filmélményt hozva létre ezzel. 8,5/10 több»
 
Néhány szerencsétlen fiatal, rosszkor van rossz helyen, és egy földönkívüli (?) támadás közepébe csöppen, amit egészen az utolsó leheletükig rögzítenek. Semmi másról nem szól ez a film, és szerintem jól is van ez így. 7/10 több»
 
Összességében véve, úgy gondolom, a Cloverfield az egyik legerősebb darabnak számít a found footage filmek területén, többszöri újranézés után is biztos szórakozást nyújtva. Jó hír azoknak, akinek a film elnyerte a tetszését, hiszen márciusban érkezik a “folytatás”, amely a 10 Cloverfield Lane nevet viseli. Értékelés: 8/10 több»

A film összbevétele 170 764 026 dollár volt (imdb.com).

 

A zárójelentben, mikor a kamera a tengert veszi a Coney Island-i óriáskerékről, látható a meghibásodott műhold, amely a tengerbe zuhanva felébreszti az évezredek óta szunnyadó szörnyeteget.

(kázsé)
 

A film április 27-én 6:42-kor kezdődik és Május 23-án 6:42-kor fejeződik be.

(kázsé)
 

Az egyik lövöldözős jelenetben, amelyet egy New York-i utcán forgattak éjjel, a katonákat játszó statiszták először vaktöltényeket lőttek, azonban az este 10 után – a csendháborítást elkerülendő – felvett jelenetekhez már utólag vették fel a fegyverropogást.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.