Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
65%

Meg – Az őscápa (2018)

The Meg
Filmadatlap
 
31
Szereplők
55
Vélemények
39
Képek
8
Videók
 
Eastern79   2021. 03. 21.

legújabb vélemény

1
Cápás kaland

Az egykori sportolóból lett akciósztár jó hasznát vette hobbijának, a búvárkodásnak ebben a vizes kalandban. Statham ismét jó formában van, és hála a pörgős forgatókönyvnek, ezt több ízben prezentálja is. A történet nem túl bonyolult, de szerencsére az eredeti könyvhöz hűen próbál klisémentes maradni, ami többé-kevésbé sikerül is. Ennek köszönhetően ami elromolhat, el is romlik, ami felrobbanhat, fel is robban, és úgy általában mindig történik valami. A másik pozitívum, hogy a költségvetés minden centje látszik a high-tech díszleteken és a gyönyörű víz alatti világon, igaz, a cápa kissé furcsán néz ki egy-két jelenetben, de ez legyen a legnagyobb baj. Akciódús, látványos, izgalmas film lett, nem csak Jason Statham rajongóknak.

 
indingo   2018. 08. 17.

a nap véleménye

2
Kik voltak előbb a vízben? Persze, hogy a porcos halak!

Jason Statham a XXI. század Bruce Willise A biztonság záloga című film után ismét egy ázsiai kislánnyal az oldalán próbálja meghódítani a mozikat. Ez immár a harmadik év, amikor a mozitermekbe beúsznak a cápák. 2016-ban ott volt a Blake Lively főszer... teljes kritika»


 
HETEDIK   2018. 08. 11.

3

A film maximálisan hozza, amit ígér, sőt sokszor átmegy vígjátékba, ugyanis rengeteg humoros jelenet van benne. Ez tényleg egy laza nyári mozi, pazar látványvilággal, de 150 millió dollár mellett ez el is várható. Statham meg sosem lesz De Niro vagy ... több»

 
Shelby07   2020. 03. 26.

1

Ezen a filmen még az sem segített hogy belepakoltak pár ismert hollywoodi sztárt. Igazából az egy csillag a színészeknek jár, de maga a film nézhetetlen. Persze jobb, mint egy Zs kategóriás film, mert kicsit több pénzt adtak a számítógépes fickónak,... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 01. 10.

0
Túlméretezett Cápali kontra Jason Statham

Mit lehet várni egy olyan filmtől, amelyben összecsap Jason Statham és egy gigantikus méretekkel rendelkező őscápa? Nagyjából annyit, mint egy másik cápás filmtől, annyi különbséggel, hogy a címszereplő halacska a kelleténél nagyobbra nőtt, így annak... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 16.

0

Statham és a cápa... Nahát, ez nem sikerült. Unalmas, kissé bugyuta és kiszámítható cselekményű, ragadós, olvadós amerikai popcornmozi. Egyszernézős és felejthető.

 
Szilonka   2018. 08. 17.

0

Én a vélemények alapján kicsit komplettebb filmre számítottam. Egyszer meg lehetett nézni, de sok abszurd dolog volt benne.

Galéria (39)

Li Bingbing
Rainn Wilson
Li Bingbing
Li Bingbing
Winston Chao
Shuya Sophia Cai
Jason Statham
Winston Chao
Ólafur Darri Ólafsson
Jason Statham
Winston Chao
Li Bingbing
Ólafur Darri Ólafsson
Masi Oka
Jason Statham
Shuya Sophia Cai
Jason Statham
Jon Turteltaub
Jason Statham
Jon Turteltaub
Ruby Rose
Shuya Sophia Cai
Li Bingbing
Jason Statham
Jon Turteltaub
Shuya Sophia Cai
Cliff Curtis
Jason Statham
Ruby Rose
Li Bingbing
Jessica McNamee
Page Kennedy
Cliff Curtis
Ruby Rose
Li Bingbing
Jon Turteltaub
Jason Statham
Ruby Rose
Jessica McNamee
Shuya Sophia Cai
Li Bingbing
Shuya Sophia Cai
Jon Turteltaub
Rainn Wilson
Winston Chao
Page Kennedy
Jason Statham
Li Bingbing
Cliff Curtis

Videók (8)

A film összbevétele 530 243 742 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 253 844 906 forintot termelt. A hazai mozik összesen 172 735 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben számítógépes animáció kelti életre az őscápát. Nem készítették el az állat makettjét, viszont papírból felvázolták annak méreteit, hogy a színészek érzékelni tudják a monumentalitását.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Egyes hírek szerint Steve Alten (író) magának szerette volna a főszerepet a filmben, de a stúdió ebbe nem egyezett bele.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Steve Alten regénye valójában egy ötrészes sorozat, amely majd 20 évet várt arra, hogy megfilmesítsék. (A Disney már 1997-ben megszerezte a megfilmesítési jogokat, de amikor megjelent a Háborgó mélység, végül fiókba került a történet).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az őslénykutatók 18 méteresre saccolják a valaha élt legnagyobb húsevő gerinces, a megalodon méretét. A 2,6 millió éve kihalt állat maradványaira Magyarországon is ráleltek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmből kivágták a véresebb jeleneteket, mivel meg kellett felelni az alacsonyabb korhatár-besorolásnak.

(HETEDIK )
 

Statham a film kedvéért valódi cápákkal is úszott védőfelszerelés nélkül.

(HETEDIK )
 

A film költségvetése 150 millió dollár volt.

(HETEDIK )
 

Ruby Rose számára kis híján tragikus fordulatot vett a forgatás, ugyanis majdnem megfulladt az egyik jelenet felvételekor.

(hp )
 

A New Line annyira magabiztos volt a projekttel kapcsolatban 2006-ban, hogy 80 milliós büdzsével elkezdték a film gyártását, a 2005-ös Cannes-i Filmfesztiválon pedig már a forgalmazási jogokat árulták. A forgatáshoz minden készen állt, beleértve a maketteket, a storyboardokat, azonban egyre világosabbá vált, hogy a költségvetést nem tudják tartani. Hiába próbálkozott a stúdió, a producerek és a kreatív stáb tagjai visszaléptek, ezzel pedig a fiókba került a produkció terve.

(hp )
 

Ezzel a filmmel tért vissza a legendás producer, Gerald R. Molen Hollywoodba.

(hp )
 
A Meg – Az őscápa nem gourmet burger, inkább egy jobban sikerült speciális ajánlat valamelyik burgerlánctól. Van benne minden, ehető is, nem üli meg a gyomrot, elsőre talán érdekes, de három nap múlva már nem emlékszel az ízére. több»
 
Ami az összhatást illeti: a MEG egy gyors tempójú, izgalmas és látványos film, de a hangsúly a látványon van és csak másodsorban az izgalmakon. A többi cápás mozihoz képest ugyanis meglepően kevés a véres jelenet, ellenben több a logikátlanság és meseszerűség. Mégis élvezhető és szórakoztató, HA nem vagyunk túl szigorúak vele szemben és a székben hátradőlve élvezni AKARJUK, nem pedig gyengeségeit figyelni. több»
 
Ha egy direct to DVD-s B-filmre 130 millió dollárt költenek, és a mozik vásznaira küldik, azt nem szabad kihagyni! Kár, hogy végül nem lett annyira trash, mint vártuk. több»