Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

Meg – Az őscápa (2018)

The Meg
Filmadatlap
 
31
Szereplők
60
Vélemények
39
Képek
8
Videók

Galéria (39)

Li Bingbing
Rainn Wilson
Li Bingbing
Li Bingbing
Winston Chao
Shuya Sophia Cai
Jason Statham
Winston Chao
Ólafur Darri Ólafsson
Jason Statham
Winston Chao
Li Bingbing
Ólafur Darri Ólafsson
Masi Oka
Jason Statham
Shuya Sophia Cai
Jason Statham
Jon Turteltaub
Jason Statham
Jon Turteltaub
Ruby Rose
Shuya Sophia Cai
Li Bingbing
Jason Statham
Jon Turteltaub
Shuya Sophia Cai
Cliff Curtis
Jason Statham
Ruby Rose
Li Bingbing
Jessica McNamee
Page Kennedy
Cliff Curtis
Ruby Rose
Li Bingbing
Jon Turteltaub
Jason Statham
Ruby Rose
Jessica McNamee
Shuya Sophia Cai
Li Bingbing
Shuya Sophia Cai
Jon Turteltaub
Rainn Wilson
Winston Chao
Page Kennedy
Jason Statham
Li Bingbing
Cliff Curtis

Videók (8)

 
JRD   2023. 01. 03.

legújabb vélemény

0

Látványos. Ennyi. Félelmetes a cápa. Félelmetes a még nagyobb cápa. Eredeti hangon nézve sokkal jobb, mint szinkronnal. Mondjuk így szembesülünk azzal a ténnyel is, hogy egy jó magyar szinkron mennyi mindent hozzá tud adni egy filmes alakításhoz. De ... több»

 
indingo   2018. 08. 17.

a nap véleménye

3
Kik voltak előbb a vízben? Persze, hogy a porcos halak!

Jason Statham a XXI. század Bruce Willise A biztonság záloga című film után ismét egy ázsiai kislánnyal az oldalán próbálja meghódítani a mozikat. Ez immár a harmadik év, amikor a mozitermekbe beúsznak a cápák. 2016-ban ott volt a Blake Lively főszer... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2018. 08. 11.

4

A film maximálisan hozza, amit ígér, sőt sokszor átmegy vígjátékba, ugyanis rengeteg humoros jelenet van benne. Ez tényleg egy laza nyári mozi, pazar látványvilággal, de 150 millió dollár mellett ez el is várható. Statham meg sosem lesz De Niro vagy ... több»

 
Shelby07   2020. 03. 26.

1

Ezen a filmen még az sem segített hogy belepakoltak pár ismert hollywoodi sztárt. Igazából az egy csillag a színészeknek jár, de maga a film nézhetetlen. Persze jobb, mint egy Zs kategóriás film, mert kicsit több pénzt adtak a számítógépes fickónak,... több»

 
Eastern79   2021. 03. 21.

2
Cápás kaland

Az egykori sportolóból lett akciósztár jó hasznát vette hobbijának, a búvárkodásnak ebben a vizes kalandban. Statham ismét jó formában van, és hála a pörgős forgatókönyvnek, ezt több ízben prezentálja is. A történet nem túl bonyolult, de szerencsére az eredeti könyvhöz hűen próbál klisémentes maradni, ami többé-kevésbé sikerül is. Ennek köszönhetően ami elromolhat, el is romlik, ami felrobbanhat, fel is robban, és úgy általában mindig történik valami. A másik pozitívum, hogy a költségvetés minden centje látszik a high-tech díszleteken és a gyönyörű víz alatti világon, igaz, a cápa kissé furcsán néz ki egy-két jelenetben, de ez legyen a legnagyobb baj. Akciódús, látványos, izgalmas film lett, nem csak Jason Statham rajongóknak.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 09. 03.

1
A mindig szigorú Jason és a vízi Tyrannosaurus csatája

Jason Statham újra akcióban, ezúttal egy túlméretezett cápával, "megalodonnal" karöltve. Mostanság jó pár cápás filmmel próbálkoztak kisebb-nagyobb sikerrel. Szerintem Steven Spielberg 1975-ben elkészített remekművét még senki nem tudta felülmúlni. Most adott volt egy régi faj, amely a tenger fenekén a Mariana-árok környékén felbukkant, és főhősünk Jason Statham, akinek a feladata volt elkapni eme őscápát. Ha nem keresünk logikát, és teljesen kikapcsolunk, akkor egy igazán élvezhető, látványosan jól megrendezett filmet kaptunk Jon Turteltaub rendezőtől és csapatától. Stathamet egy átlagos színésznek tartom, aki minden filmben magával hozza a szigorú tekintetét és kidolgozott felsőtestét. Kedvelem színészként, és a magyar hangját, Epres Attillát imádom, de nem sokszor tudott kimagaslót nyújtani. Nem szeretném lebecsülni, hiszen imádtam A szállítóban, Halálos iramban: Hobbs & Shaw spin-offban, Kolibri-kódban vagy a Feláldozhatókban, neki ez az imidzse. Visszatérve a filmhez, hát persze, az ember első kérdése, hogyan létezhetett ekkora méretű óriásfogú cápa, és mi a bizonyíték, hogy tényleg ekkora volt. Lehet latolgatni, de ha ezen nem morfondírozunk, akkor igencsak élvezetes és látványos filmről van szó. A cselekmény nincs túlgondolva, a szereplők túl akarnak élni, a megalodon pedig enni szeretne. Van benne egy-két jó poén, ami feldobja a filmet, sokat nem kell tőle várni, de igazán élvezetes és izgalmas akciófilm.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 16.

0

Statham és a cápa... Nahát, ez nem sikerült. Unalmas, kissé bugyuta és kiszámítható cselekményű, ragadós, olvadós amerikai popcornmozi. Egyszernézős és felejthető.

A film összbevétele 530 243 742 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 253 844 906 forintot termelt. A hazai mozik összesen 172 735 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben számítógépes animáció kelti életre az őscápát. Nem készítették el az állat makettjét, viszont papírból felvázolták annak méreteit, hogy a színészek érzékelni tudják a monumentalitását.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Egyes hírek szerint Steve Alten (író) magának szerette volna a főszerepet a filmben, de a stúdió ebbe nem egyezett bele.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Steve Alten regénye valójában egy ötrészes sorozat, amely majd 20 évet várt arra, hogy megfilmesítsék. (A Disney már 1997-ben megszerezte a megfilmesítési jogokat, de amikor megjelent a Háborgó mélység, végül fiókba került a történet).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az őslénykutatók 18 méteresre saccolják a valaha élt legnagyobb húsevő gerinces, a megalodon méretét. A 2,6 millió éve kihalt állat maradványaira Magyarországon is ráleltek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmből kivágták a véresebb jeleneteket, mivel meg kellett felelni az alacsonyabb korhatár-besorolásnak.

(HE7EDIK)
 
A Meg – Az őscápa nem gourmet burger, inkább egy jobban sikerült speciális ajánlat valamelyik burgerlánctól. Van benne minden, ehető is, nem üli meg a gyomrot, elsőre talán érdekes, de három nap múlva már nem emlékszel az ízére. több»
 
Ha egy direct to DVD-s B-filmre 130 millió dollárt költenek, és a mozik vásznaira küldik, azt nem szabad kihagyni! Kár, hogy végül nem lett annyira trash, mint vártuk. több»
 
A Meg - Az őscápa képében egy teljesen korrekt nyári cápás blockbuster-t kaptam. Néha izgultam, néha pedig tátott szájjal bámultam, és volt, hogy hangosan nevettem az adott párbeszédeken, beszólásokon. Jason Statham jó kondiban van, és még mindig azt a fajta humort képviseli, amit én imádok. több»