Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
59
Vélemények
39
Képek
8
Videók

Érdekességek: Meg – Az őscápa (2018)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 530 243 742 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 253 844 906 forintot termelt. A hazai mozik összesen 172 735 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben számítógépes animáció kelti életre az őscápát. Nem készítették el az állat makettjét, viszont papírból felvázolták annak méreteit, hogy a színészek érzékelni tudják a monumentalitását.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Egyes hírek szerint Steve Alten (író) magának szerette volna a főszerepet a filmben, de a stúdió ebbe nem egyezett bele.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Steve Alten regénye valójában egy ötrészes sorozat, amely majd 20 évet várt arra, hogy megfilmesítsék. (A Disney már 1997-ben megszerezte a megfilmesítési jogokat, de amikor megjelent a Háborgó mélység, végül fiókba került a történet).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az őslénykutatók 18 méteresre saccolják a valaha élt legnagyobb húsevő gerinces, a megalodon méretét. A 2,6 millió éve kihalt állat maradványaira Magyarországon is ráleltek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmből kivágták a véresebb jeleneteket, mivel meg kellett felelni az alacsonyabb korhatár-besorolásnak.

(HE7EDIK)
 

Statham a film kedvéért valódi cápákkal is úszott védőfelszerelés nélkül.

(HE7EDIK)
 

A film költségvetése 150 millió dollár volt.

(HE7EDIK)
 

Ruby Rose számára kis híján tragikus fordulatot vett a forgatás, ugyanis majdnem megfulladt az egyik jelenet felvételekor.

(hp)
 

A New Line annyira magabiztos volt a projekttel kapcsolatban 2006-ban, hogy 80 milliós büdzsével elkezdték a film gyártását, a 2005-ös Cannes-i Filmfesztiválon pedig már a forgalmazási jogokat árulták. A forgatáshoz minden készen állt, beleértve a maketteket, a storyboardokat, azonban egyre világosabbá vált, hogy a költségvetést nem tudják tartani. Hiába próbálkozott a stúdió, a producerek és a kreatív stáb tagjai visszaléptek, ezzel pedig a fiókba került a produkció terve.

(hp)
 

Ezzel a filmmel tért vissza a legendás producer, Gerald R. Molen Hollywoodba.

(hp)
 

A film forgatása Kínában és Új-Zélandon zajlott.

(hp)
 

A film Steve Alten 1997-es Meg: A Novel of Deep Terror című sci-fi regényének az adaptációja.

(hp)
 

Az eredeti tervek szerint Eli Roth rendezte volna a filmet, de a direktori székbe végül Jon Turteltaub ülhetett be.

(hp)
 

A film alapjául szolgáló regény megfilmesítésének jogai eredetileg a Disney birtokolta 1997 óta, de a jogokat 2015-ben végül átengedték a Warner Bros.-nak.

(hp)
 

A film forgatása 2016. október 13-án kezdődött meg West Aucklandben, Új-Zélandon. A munkálatok 2017. január 11-én értek véget.

(hp)
 

A film első előzetesét 2018. április 9-én mutatták be.

(hp)
 

Az előzetes internetes hírek szerint lehet a nyárnak egy nagy meglepetése: egy őskorból itt maradt, mélytengeri cápa. A vérfagyasztó, mégis poénos Meg – Az őscápa (The Meg, hazai bemutató: augusztus 9.) tengeralatti gyönyörű és félelmetes világba vezet, ahol egyszer csak előbukkan egy rég kihaltnak hitt, hatalmas cápafaj utolsó példánya. És Jason Statham megküzd vele. Pedig a brit filmsztár igazából csendes, otthonülős fajta: főleg, amióta megszületett a fia, Jack, akinek három hét múlva ünneplik az első születésnapját. Statham felesége, Rosie Huntington-Whiteley fotómodell nemrég fogadott egy tévés stábot 13 millió dolláros Los Angeles-i házukban. Azt elárulta, hogy az utcai bűnözőből lett műugróbajnokból lett filmsztár nem egy bókolós fajta, hanem inkább a cokney szlenget tanítgatja esténként szép feleségének. De a gyereküket együtt imádják… és pár év múlva remélhetőleg együtt mennek majd búvárkodni. A Meg remélhetőleg bebizonyítja majd, hogy Jason Statham közelében nem kell cápáktól félniük. (IC-Press)

(hp)
 

A filmet Eli Roth készítette volna, sőt az egyik főszerepet is ő vállalta volna magára, de végül az egyre emelkedő költségvetés és a lehető legmagasabb korhatár-besorolásért a stúdióval folytatott harcok miatt inkább kiszállt a projektből. Így került a helyére Joh Turteltaub, aki A nemzet aranyát vagy a Last Vegast készítette.

(respect the movies)