2018.08.17 22:36 indingo Olvasottság: 251x
4

Kik voltak előbb a vízben? Persze, hogy a porcos halak!

Jason Statham a XXI. század Bruce Willise A biztonság záloga című film után ismét egy ázsiai kislánnyal az oldalán próbálja meghódítani a mozikat. Ez immár a harmadik év, amikor a mozitermekbe beúsznak a cápák. 2016-ban ott volt a Blake Lively főszereplésével készült A zátony című film, tavaly pedig a 47 méter mélyen című film próbálta ijesztegenti a nézőket. Jason Statham csupasz felsőtestére nem kellett sokat várni, az ő filmjeiben ez már visszatérő elem, így itt sem lehetett kihagyni. Azért a hölgy nézők nem sikítottak fel a teremben. A történet maga nem rossz, bár erősen a látványra és a giga-mega cápán van a hangsúly. A karakterek olyan kis ügyetlenek, hogy folyamatosan a megacápával felturbózott tengerbe pottyannak. Mozgó járművön általában kapaszkodni szoktak. A helikopteresek is olyan ügyetlenek, hogy már a levegőben összeütköznek.

Ez egy kicsit gagyivá és nevetségesé tette a sztorit és kicsit szurkolt is a néző, hogy egyik-másik karakter egye már meg a cápa, ha ilyen béna. Helyenként humoros jelenetek is szerephez jutottak és persze egy kis romantikus szál is elindult, de szerencsére nem vitték túlzásba. Meg szegény cápa mit evett ott a mélyben? Egy ekkora test hatalmas mennyiségű táplálékra szorul, a eredeti lakhely meg nem bővelkedett a jó falatokban. Továbbá egy hőtartó réteg sem hiszem, hogy túlontúl visszatartana egy ekkora állatot. Magyar népmesékre emlékeztető jelenet volt, hogy a dúsgazdag, „főgonosz” – bár kicsit erős rá ez a jelző – megbűnhődik.

Kik voltak előbb a vízben? Persze, hogy a porcos halak!

Jason Statham persze mindenhol ott volt és ha kellett puszta kézzel esett neki a cápának. A cápa extra vastag és valószínűleg elszarusodott bőrét csak úgy felhasította a szuper vízijárgányával, no meg ha ott járt akkor már a szemét is kiszúrta. Bár a vizes múltja megvan hozzá. Műugróként kezdte pályafutását, még világbajnokságokat is megjárt. Ruby Rose-nál túltolták a hajzselét, mintha egy számítógépes játékból lépett volna ki. A kínai kislány és a duci kisfiú helyes volt. De visszakanyarodva a filmre az sem nyerte el a tetszésemet, ami miatt az egész balhé kirobbant. Az emberi kíváncsiság eredményezte, hogy a gigantikus cápák feljöttek a mélyről. Kik voltak előbb a vízben? Persze, hogy a porcos halak.

Gondoltam, hogy az lesz a megoldás az egészre, hogy valamilyen trükk folytán visszacsalogatják őket embereink a mélybe - ahol eredetileg is éltek-, de ehelyett meggyilkolták őket. Ez nálam nem egy erős befejezés. A végén már csak azt vártam, hogy a hullámzó vizet mutatva elúszik még egy óriás cápa, de ez a közhelyes lépés elmaradt.

akció | horror | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

A valóság minden képzeletet felülír. Amikor az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, Jonas Taylor (Jason Statham) egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a... több»

4