Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
8
Vélemények
13
Képek
4
Videók
 
Diesel   2018. 02. 14.

Volt szerencsém látni a korábbi Cloverfield részeket is. Mondhatni vártam is már hogy a következő részt lássam. Sok negatív dolgot olvastam a filmmel kapcsolatban ennek ellenére megnéztem és pozitívan csalódtam. Maga a kezdet kicsit keszekusza, de igyekszik végig vezetni minket nézőket. A Cloverfield filmekre jellemzően itt is kiragadnak egy főszereplőt a "hőst" esetünkben Hamiltont. Lényegében ő köré épül fel a történet, a többi szereplő azért kevesebb teret kap. Én a látványra hanghatásokra mindenképpen adnék egy 10/10-et. A történet is tetszett jól felépített. A korábbi Cloverfield részek után mindig éreztem egy kis űrt a film végén. Pl.: Mi okozta ezt az egészet? - rendesen bosszantott is hogy erre miért nem tértek ki. Na hát így a 3. rész azért megválaszolja ezeket a kérdéseket. Emellett természetesen ennek a résznek a végén is marad bennünk kérdés bőven, de ezzel is teret adnak egy esetleges folytatásnak. Nekem személy szerint a vége nem tetszett, jobban kidolgozhatták volna. Ha láttátok az előző részeket akkor szánjatok erre is időt, szerintem érdemes egyszer mindenképpen.

 
Hetedik   2018. 02. 08.

Az előző rész parádésra sikeredett, így kíváncsi voltam erre is. Hát, vegyes érzéseim vannak....már az gyanús volt, hogy a mozik helyett maga a Netflix mutatta be a filmet, lehet sejtettek valamit... Jól kezdődik, egy nagyon jó felütéssel: mi van, ha egy űrállomás kísérlet közben eltűnik szemük elől a Föld a semmibe, ők pedig csak a sodródnak a végtelen világűrbe. A rendező nagyon jól érezteti az egyik jelenetben, milyen magányos az űrállomás a Föld nélkül a Nap árnyékában. Főhőseink, akik mellesleg jól játszanak pedig keresik szeretett szülőbolygójukat, de hiába rohangálnak és várják a visszajelzéseket, csak a világűr végtelen csendje fogadja őket. Eddig nincs is semmi baj a filmmel, aztán utána....kliséhalmazok tömkelege, Onah pedig az összezártságot nem tudja kihasználni és feszültséget teremteni. Innentől semmi olyat nem látunk, amivel már más scifiben ne találkoztunk volna. Átlagos film, a széria eddigi leggyengébb része.


 
Zsceeeka   2018. 03. 31.

Az előző két Cloverfield film után már nagyon vártam ezt a harmadikat is, de valahogy ez most nem az igazi. A történet maga nem rossz, de hiányzik a "varázs", ez a színészi alakításoknál ugyanúgy.

 
BoBamburg   2018. 04. 30.

Egy gyenge, közepes ez a film sajnos. Sokszor kusza a történet, sok minden nem derül ki (ami azért fontos lenne pedig) és a feszültséget se tudta fenntartani. Habár a levágott kezes rész, meg a boncolás bejött. Kicsit olyan volt mint egy b kategóriás Élet film remake.

 
Annuska   2018. 07. 15.

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::
A Cloverfield Lane 10 egy hangulatában elég erős thriller, bár a műfaji besorolása nem túl egyszerű. Nagyon érdekesen indul abból a szempontból, hogy az elején körülbelül 10 percig meg se szólal senki, csak a zene megy a háttérben. Hamar felgyorsulnak az események és a főszereplő hölggyel együtt a néző se tudja, hogy a baleset után mi is történt pontosan. Ezt a bizonytalanságot sokáig meg tudja tartani a film és folyamatosan két véglet közt ingázunk. Az egészet csak megjátssza a pali és egyszerűen elrabolta a csajt és fogva tartja és minden csak mese, amit előad. Vagy ott van a másik oldal, hogy igazat mond a földönkívülis sztorival, de képzeljük csak magunkat a csaj helyzetébe, hogy felébredünk és azt mondja valaki, hogy UFO-k támadták meg a bolygót, minden elpusztult, kint sugárzás van. Első körben jót nevetne az ember az egészen és csak után kezdene el gondolkodni. Itt hibázott szerintem a fogva tartó, hogy nem tudta magát hitelesen előadni. A csaj folyamatosan bizonytalan volt az ügyben. Ha az elejétől fogva nem rabnak érzi magát a lány, ha nem zárja rá az ajtót, akkor lehet hogy bele is törődött volna a sorsába, jó persze az filmszempontjából elég unalmas lett volna. Furcsa volt ez a hatalmas bunker, ami persze szokás Amerikában na de nem ekkora, meg nem 100 évre elegendő élelmiszerrel. Meg ha egy bunkerbe kell élnem jó pár évig, leviszek oda még néhány embert, aki eszi az élelmiszeremet issza a vizemet vagy annyira félek a magánytól? Bár az senkinek se jutott az eszébe, hogy a levegőztetést csak a felszínről lehet megoldani, ergo ha ott sugárzás van, akkor azt a bunker levegőjébe is bekeringeti a rendszer? Milyen érdekes, hogy mindössze három szereplővel is lehet izgalmas filmet készíteni. A földönkívüliek jelenlétét csak percekig mutatják, holott ők minden galiba forrásai ezzel kicsit ellene megy a korábbi hasonló témájú filmeknek, ahol szeretik hosszasan mutatni a lényeket. Nekem tetszett ez a megoldás. A történet folyamán hiányoltam az idő jelenlétének teljes hiányát vagyis nem tudtuk meg, hogy mennyi időt voltak a bunkerben. Sokáig teljesen más irányba visz a történet, majd jön a csavar és ezzel borul minden. A lány lába meggyógyult, de egy törött kar még nem forrt be. A történetet se nyomta össze, hogy egy zárt térben játszódik a film 95 %-a. Tipikus amerikai végkifejlet, hogy a törékeny lány percek alatt elintéz egy egész földönkívüli hajót. A befejezését értem olyan szempontból, hogy még hagytak kiskapukat egy esetleges folytatásnak, ami akár még érdekes is lehetne. A hibái ellenére – ami volt szép számmal – egy egész érdekes történet, ahol maga a hangulat erősít rajta és az, hogy a néző is bizonytalanságban van. Nem történik semmi a főszereplő háta mögött, vele együtt bontakozik ki a néző számára is a film.

 
A The Cloverfield Paradox felvonultatja a műfajra jellemző összes klisét, de közel sem sikerült olyan vállalhatatlanra, mint azt állítják. Engem az elejétől a végéig tökéletesen elszórakoztatott. 70/100 több»
 
Mindent összevetve a The Cloverfield Paradox rettenetes csalódásnak minősült, a film legjobb momentumai közé tartoznak a Földön játszódó jelenetek, valamint az utolsó pár képkocka, azonban ez vajmi kevés azon, hogy a művet egy álmosító, átlagnál is gyengébb film szintje fölé emelje.
Értékelés: 4,5/10 több»
 

A film egyik szereplője Daniel Brühl, aki a Hajsza a győzelemért-ben játszotta Nicky Laudát.

(Hetedik )
 

A film producere ezúttal is J.J. Abrams.

(Hetedik )
 

A filmsorozat harmadik része, egyben az első olyan film, amit nem moziban, hanem az interneten mutattak be.

(Hetedik )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.