Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
61%

Árok (2020)

Underwater
Filmadatlap
 
18
Szereplők
39
Vélemények
9
Képek
5
Videók
Árok

Galéria (9)

Kristen Stewart

Videók (5)

 
Kóborló   2023. 05. 03.

legújabb vélemény a nap véleménye

3
A mélység árnyai

Árok. Mielőtt még a mozikba került volna eme alkotás, volt szerencsém egyszer-kétszer belefutni az előzetesébe, ami finoman szólva, nem is kicsit keltette fel az érdeklődésemet. Jelen produkcióval szemben, ugyanis kimondottan közel áll a szívemhez, a... teljes kritika»

 
JRD   2022. 03. 15.

3
Átadom az Arany Málna-díjat...

Számomra ez volt az elmúlt évek egyik legrosszabb filmje. Egy sötétben játszódó film (ahol gyakorta a néző maga találja ki, hogy mi is történhet a filmvásznon, mert annyira semmit sem lehet látni). Egy rohadtul rossz színésznővel a főszerepben. (K. Stewart már nem először bizonyította be, hogy teljesen alkalmatlan a színészi pályára. Elég csak megnéznünk a Zaturában, az Alkonyatban, a Charlie angyalaiban nyújtott alakításait. ) (Gondolatban minden alkalommal átadtam neki az Arany Málna-díjat.) Egy gyenge történettel, ami csak az első néhány percben érdekes, aztán sablonossá válik. A film akcióhorrornak van aposztrofálva, de igazából nem horror és nem akciófilm. Csak egy 80 millió dolláros ámokfutás az óceán mélyén. De ne hallgass rám, dönts magad! Nézd meg! Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

1
 
HE7EDIK   2020. 01. 09.

1

Rég láttam ennyire [email protected] filmet moziban utoljára. Már megint rászedik az embert az előzetessel, amit meg kapunk, majdnem egyenlő a nullával. Bár nem volt jó előjel Eubank neve, meg, hogy már 3 éve dobozban volt a film, de tettem vele egy próbát. Krist... több»

 
indingo   2020. 01. 11.

2

Vincent Cassel neve általában egyenlő a minőséggel. Na itt nagyon mellé nyúlt. Értelmetlen történet, végig sötétben játszódik, néhol az sem látszódott, hogy mi történik.

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 04.

1

Sajnos sablon, vagy más néven kifejezetten tucat katasztrófafilm, megspékelve vízalatti szörnyekkel. Nem indult be igazán, és nem is volt sok értelme. Sötét, szinte nem látható képsorok és igen gyenge alakítások. Gyenge minden szempontból. Horror? Nyomokban tartalmazott.

 
BoBamburg   2020. 08. 24.

2

Nagyjából olyan volt, mint amire számítottam. Illetve bizonyos szemszögből jobb, bizonyos szemszögből gyengébb. Hangulata és a szörnyek tényleg egész jók voltak, de valahogy nem tudott úgy lekötni, mint amennyire szerettem volna.

 
Szilonka   2020. 01. 27.

1

Kristen Stewartot megértem miért akar inkább a kamera másik oldalára állni. A film elég butácska volt a tengerfenéken való sétálgatással.

A film összbevétele 40 866 619 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 78 914 565 forintot termelt. A hazai mozik összesen 50 666 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben van egy érdekes utalás, a 2012-es Prometheus című filmre. Méghozzá akkor, amikor Lucien kapitány (Vincent Cassel) sérült karját tartó pánto a Weyland Corp cég logóját láthatjuk.

(Kóborló )
 

A rendező William Eubank egy interjú során megerősítette azt a feltevést, hogy a filmjében látható lények kinézetét H.P. Lovecraft Cthulhu mítoszából merítette.

(Kóborló )
 

A filmben látható egyik újságcikkből kiderül, hogy a történet 2050-ben játszódik.

(Kóborló )
 

A rendező William Eubank, az 1979-es A nyolcadik utas: a Halál című filmből merített inspirációt a filmje elkészítéséhez.

(Kóborló )
 

Andy Muschietti többször is meglátogatta a film rendezőjét, William Eubankot a forgatás alatt, hogy tanácsokkal lássa el.

(Kóborló )
 
Az Árok garantálja azt, hogy az akció-thiller-horror-sci-fi filmes műfajok keverékét szerető nézőt kikapcsolja. több»
 
Ha legalább nem ráznák a kamerát annyira az óceánfenéken, hogy ne lehessen semmit látni, plusz nem felejtenek el átélhető drámát fecskendezni bele, egy rossz szavunk sem lenne az Árokra. Így viszont értjük, miért tologatták három évig a premierjét. több»