Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
75
Vélemények
17
Képek
13
Videók
Érkezés
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 22.

legújabb vélemény

Kettősség jellemzi ezt a filmet.Néhol zseniális,néhol lagymatag.Nem is értem a koncepciót.Egy átlagosnál kicsit jobb sci-fi.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 17.

Jó alapsztori, rossz film

Hát, meg kell mondjam, óriásit csalódtam ebben a filmben. Oscar-jelölés, „A” kategóriás sztárok, érdekesnek tűnő történet ide vagy oda, ez a film ROSSZ. Az alap sztorival semmi problémám sincs, sőt. Egy érdekes témát boncolgat, nevezetesen két különböző kultúrájú és nyelvű fél (ebben az esetben teljesen mindegy, hogy éppen földönkívüliekről beszélünk) találhat-e olyan kommunikációs formát, amelyet mindketten megértenek. Na és még egy elgondolkodtató tézis: a nyelv határozza meg a gondolkodást vagy éppen fordítva történik. Azt azonban már a legeslegelején sejteni lehetetett (abból, ahogy felvillantják Louise kislányának múltbélinek tűnő képeit), hogy a sci-fi vonalba bele fognak erőltetni eg... több»


 
erare   2016. 11. 11.

Én nem vagyok egy sci-fi rajongó, de ez a film teljesen felkavart és beszippantott. Eddig minden idegszálam tiltakozott a műfaj írásos és filmre vitt elemei ellen, de most kedvet kaptam egy sci-fi elolvasásához. A történet egyszerű, csavarmentes, érthető levezetésű. Amy Adams kiválóan hozza a nyelvész karakterét. Főszereplőtársa kissé humoros és könnyed fazon, de ha nem lett volna az élvonalban, nem is hiányzott volna; nem adott hozzá az egészhez sokat. Forest Whitaker is hozta, amit a szerepe megkívánt. A zene csak hozzáadott a látvány okozta ámulathoz. És még a vége felé is meg tudott lepni és meg tudott hatni a film. Csak ültem a moziban ledöbbenve és wow. Ajánlom mindenkinek; szerintem látni kell. Elgondolkodtat az emberi létezéssel, s a világmindenség nagy miértjeivel kapcsolatban.

 
Orosz István   2017. 03. 12.

Én , nekem nem nagyon tetszett maga a sztori. Néhol, egy két érdekes jelenetre felfigyeltem, de semmi bravúr,semmi extra nem fedezhető fel benne. Talán a vége, de az is bugyuta számomra. Ennél jobbra számítottam.

 
indingo   2016. 11. 18.

Nem volt rossz, de én azért nem estem tőle hanyatt. Igazából az zavart a filmben, hogy az idegeneket csak felhasználták a nő történetének szempontjából.

Jeremy Renner
Amy Adams
Amy Adams
Amy Adams
Amy Adams
Forest Whitaker
Amy Adams
Amy Adams
Jeremy Renner
Forest Whitaker
Amy Adams
Jeremy Renner
Amy Adams
Jeremy Renner
Jeremy Renner
Amy Adams
Amy Adams
Amy Adams
Amy Adams
 
...nem lett egy rossz film az Érkezés, habár most egy kicsit jobban izgulok a Blade Runner 2049 miatt. A hangulata egészen különleges, az akciók teljes kizárásával is sikerült fenntartani szinte végig a feszültséget (ámbár egyetlen apró kis robbanást mégiscsak sikerült beletuszkolni a filmbe, gyanítom a stúdió e nélkül nem engedte volna kigördülni a filmet a gyárból), a lassú és következetes építkezése, valamint a néhol igencsak hátborzongató zenei aláfestése szintén dicséretet érdemel. 6/10 több»
 
Az Érkezés egy kellően hangulatos, realisztikus és élvezetes sci-fi, amely lassabb tempója ellenére végig leköti a néző figyelmét. 8/10 több»
 
A kanadai Dennis Villeneuve a Blade Runner 2049 feldolgozása előtt összedobott egy fantasztikus űrlényfilmet. Kijelenthetjük, hogy nem fogtok csalódni!

A film összbevétele 203 388 186 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 204 668 421 forintot termelt. A hazai mozik összesen 142 013 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Jeremy Renner vezetékneve (hasonlóan a filmbéli Hannah nevéhez) palindrom, vagyis mindkét végéről olvasva ugyanazt kapjuk.

(magyaristvan)
 

9 kategóriában kapott BAFTA- jelölést, mégpedig : Legjobb film, Legjobb női főszereplő – Amy Adams, Legjobb rendező – Denis Villeneuve, Legjobb adaptál forgatókönyv, Legjobb fényképezés, Legjobb vágás, Legjobb zene, Legjobb hang, Legjobb vizuális effektusok

(BéBé)
 

Golden Globe jelölést kapott két kategóriában: legjobb női főszereplő jelölés(Amy Adams), legjobb filmzene jelölés(Jóhann Jóhannsson)

(BéBé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.