Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
81%
Filmadatlap
 
29
Szereplők
76
Vélemények
17
Képek
13
Videók
Érkezés
 
Patya94   2020. 11. 29.

legújabb vélemény

0

Ha valamivel el tudnak baszni egy sci-fit az egy ilyen sulytalan folosleges szal mint a ennek a filmnek a vege. Ilyen filmet bevallalni azert buncselekmeny, mert ha valaki egy szemelyes dramat akar megcsinalni akkor legyen pofaja egy foldhoz ragadt c... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 17.

1
Jó alapsztori, rossz film

Hát, meg kell mondjam, óriásit csalódtam ebben a filmben. Oscar-jelölés, „A” kategóriás sztárok, érdekesnek tűnő történet ide vagy oda, ez a film ROSSZ. Az alap sztorival semmi problémám sincs, sőt. Egy érdekes témát boncolgat, nevezetesen két külön... teljes kritika»


 
erare   2016. 11. 11.

3

Én nem vagyok egy sci-fi rajongó, de ez a film teljesen felkavart és beszippantott. Eddig minden idegszálam tiltakozott a műfaj írásos és filmre vitt elemei ellen, de most kedvet kaptam egy sci-fi elolvasásához. A történet egyszerű, csavarmentes, ért... több»

 
Orosz István   2017. 03. 12.

2

Én , nekem nem nagyon tetszett maga a sztori. Néhol, egy két érdekes jelenetre felfigyeltem, de semmi bravúr,semmi extra nem fedezhető fel benne. Talán a vége, de az is bugyuta számomra. Ennél jobbra számítottam.

 
indingo   2016. 11. 18.

1

Nem volt rossz, de én azért nem estem tőle hanyatt. Igazából az zavart a filmben, hogy az idegeneket csak felhasználták a nő történetének szempontjából.

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Veszettül jól sikerült ez a film, nem voltam felkészülve rá, hogy ennyire jó legyen. De szerencsére meglepetés volt a javából ez az alkotás. A színészi gárda meg egyenesen tökéletes.

 
HercegPeter   2018. 05. 13.

0

Nekem nagyon bejött. A történet ötletes, a karakterek nincsenek túltolva. A zenét is külön ki kell emelni, mert nagyon hatásos. A sztori nem pörög túlságosan, kicsit lassan folyik, de sehol sem unalmas. Nem tudom mennyire reális ez, hogy ilyen gyorsa... több»

Galéria (17)

Jeremy Renner
Amy Adams
Amy Adams
Amy Adams
Amy Adams
Forest Whitaker
Amy Adams
Amy Adams
Jeremy Renner
Forest Whitaker
Amy Adams
Jeremy Renner
Amy Adams
Jeremy Renner
Jeremy Renner
Amy Adams
Amy Adams
Amy Adams
Amy Adams

Videók (13)

A film összbevétele 203 388 186 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 204 668 421 forintot termelt. A hazai mozik összesen 142 013 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Jeremy Renner vezetékneve (hasonlóan a filmbéli Hannah nevéhez) palindrom, vagyis mindkét végéről olvasva ugyanazt kapjuk.

(magyaristvan)
 

9 kategóriában kapott BAFTA- jelölést, mégpedig : Legjobb film, Legjobb női főszereplő – Amy Adams, Legjobb rendező – Denis Villeneuve, Legjobb adaptál forgatókönyv, Legjobb fényképezés, Legjobb vágás, Legjobb zene, Legjobb hang, Legjobb vizuális effektusok

(BéBé)
 

Golden Globe jelölést kapott két kategóriában: legjobb női főszereplő jelölés(Amy Adams), legjobb filmzene jelölés(Jóhann Jóhannsson)

(BéBé)
 

A Rotten Tomatoes weboldalon 227 kritika alapján 93%-on áll.

(Borga)
 

47 millió dolláros költségvetésből készült el a produkció.

(Borga)
 

A világpremier 2016. szeptember 1-jén volt a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

(Borga)
 

Ted Chiang művén, alapszik a film, melynek címe: Story of Your Life.

(Borga)
 

A filmben a két idegen neve (Abbott és Costello) utalás az egykori comedy párosra.

(Borga)
 

A film eredeti címe "Story of Your Life" volt, azonban mivel a tesztközönségnek nem tetszett a cím, így az alkotók megváltoztatták azt.

(hp )
 

Denis Villeneuve rendező és az írói csapat számos tudóssal konzultált, hogy minél hitelesebben vihessék filmre a történetet.

(hp )
 
...nem lett egy rossz film az Érkezés, habár most egy kicsit jobban izgulok a Blade Runner 2049 miatt. A hangulata egészen különleges, az akciók teljes kizárásával is sikerült fenntartani szinte végig a feszültséget (ámbár egyetlen apró kis robbanást mégiscsak sikerült beletuszkolni a filmbe, gyanítom a stúdió e nélkül nem engedte volna kigördülni a filmet a gyárból), a lassú és következetes építkezése, valamint a néhol igencsak hátborzongató zenei aláfestése szintén dicséretet érdemel. 6/10 több»
 
Az Érkezés egy kellően hangulatos, realisztikus és élvezetes sci-fi, amely lassabb tempója ellenére végig leköti a néző figyelmét. 8/10 több»
 
A kanadai Dennis Villeneuve a Blade Runner 2049 feldolgozása előtt összedobott egy fantasztikus űrlényfilmet. Kijelenthetjük, hogy nem fogtok csalódni!