Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Érkezés (2016)

Arrival
Filmadatlap
 
29
Szereplők
82
Vélemények
17
Képek
13
Videók

Galéria (17)

Jeremy Renner
Amy Adams
Amy Adams
Amy Adams
Amy Adams
Forest Whitaker
Amy Adams
Amy Adams
Jeremy Renner
Forest Whitaker
Amy Adams
Jeremy Renner
Amy Adams
Jeremy Renner
Jeremy Renner
Amy Adams
Amy Adams
Amy Adams
Amy Adams

Videók (13)

 
Szentgróti Patrik   2022. 07. 19.

legújabb vélemény

0

Lassan bontakozik ki a film, de nagyon jól építkezik. Összességében elég korrekt alkotás.

 
erare   2016. 11. 11.

6

Én nem vagyok egy sci-fi rajongó, de ez a film teljesen felkavart és beszippantott. Eddig minden idegszálam tiltakozott a műfaj írásos és filmre vitt elemei ellen, de most kedvet kaptam egy sci-fi elolvasásához. A történet egyszerű, csavarmentes, ért... több»

 
indingo   2016. 11. 18.

1

Nem volt rossz, de én azért nem estem tőle hanyatt. Igazából az zavart a filmben, hogy az idegeneket csak felhasználták a nő történetének szempontjából.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 17.

1
Jó alapsztori, rossz film

Hát, meg kell mondjam, óriásit csalódtam ebben a filmben. Oscar-jelölés, „A” kategóriás sztárok, érdekesnek tűnő történet ide vagy oda, ez a film ROSSZ. Az alap sztorival semmi problémám sincs, sőt. Egy érdekes témát boncolgat, nevezetesen két külön... teljes kritika»

 
Deku   2017. 08. 30.

1

Veszettül jól sikerült ez a film, nem voltam felkészülve rá, hogy ennyire jó legyen. De szerencsére meglepetés volt a javából ez az alkotás. A színészi gárda meg egyenesen tökéletes.

 
Thibo84   2016. 11. 15.

1

Az egyetlen negatívum a filmmel kapcsolatban a zene volt. Hiába passzolt a film hangulatához, egy idő után unalmas volt ugyan azt hallgatni. De a történet jól fel van vezetve, egyszerűen elsőosztályú, a színészi játékokban sem találtam kivetni valót. Nincs benne akció, még is fenntartja az ember érdeklődését.

 
Orosz István   2017. 03. 12.

1

Én , nekem nem nagyon tetszett maga a sztori. Néhol, egy két érdekes jelenetre felfigyeltem, de semmi bravúr,semmi extra nem fedezhető fel benne. Talán a vége, de az is bugyuta számomra. Ennél jobbra számítottam.

A film összbevétele 203 388 186 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 204 668 421 forintot termelt. A hazai mozik összesen 142 013 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film zenéjét Max Richter szerezte, a címe On The Nature Of Daylight (Entropy). Ez a zenemű több film zenéje is volt már, pl. a Viharsziget című film zenéje is.

(kissmanna)
 

Jeremy Renner vezetékneve (hasonlóan a filmbéli Hannah nevéhez) palindrom, vagyis mindkét végéről olvasva ugyanazt kapjuk.

(magyaristvan)
 

9 kategóriában kapott BAFTA- jelölést, mégpedig : Legjobb film, Legjobb női főszereplő – Amy Adams, Legjobb rendező – Denis Villeneuve, Legjobb adaptál forgatókönyv, Legjobb fényképezés, Legjobb vágás, Legjobb zene, Legjobb hang, Legjobb vizuális effektusok

(BéBé)
 

Golden Globe-jelölést kapott két kategóriában: legjobb női főszereplő (Amy Adams), legjobb filmzene (Jóhann Jóhannsson)

(BéBé)
 

A Rotten Tomatoes weboldalon 227 kritika alapján 93%-on áll.

(Borga)
 
Az Érkezés, mint a hetvenes évek legjobb hollywoodi filmjei, áthidalja a művészet és a tömegszórakoztatás közé ásott, amúgy is értelmetlen árkot. több»
 
Vagy megadjuk az esélyt a békés kapcsolatfelvételre? Izgalmas, nyomasztó gondolatkísérlet az Érkezés, ami az év sci-fije lehet. Spoilermentes kritika. több»
 
Az Érkezés ugyanis úgy végtelenül humánus, hogy közben döbbenetesen letaglózó és úgy marad mindvégig nagyszabású, hogy nem felejt el intim maradni. több»