Kapaszkodj meg, jön az élőszereplős noir Pókember-sorozat, mondjuk a részleteket

Egy élőszereplős Pókember Noir-sorozat készül az Amazonon, tudta meg a Variety.

Az egyelőre cím nélküli sorozat egy idősebb, megrögzött szuperhőst követ majd az 1930-as évek New Yorkjában. Egy, a projektet ismerő személy szerint a sorozat saját univerzumban fog játszódni, és a főszereplő nem Peter Parker lesz.

Ez a második ismert projekt, amely a Sony által irányított Marvel karakterekre épül az Amazon Prime Video és az MGM+ kínálatában. Korábban bejelentették, hogy az Amazon a Silk: Spider Society című sorozatot viszi tovább Angela Kang showrunnerrel, és több más sorozat is készül. Egyelőre nem tudni, hogy a többi Amazon-sorozatban milyen más Marvel-karakterek fognak szerepelni, bár a Sony jelenleg több mint 900 ilyen, a Pókember-franchise-hoz kapcsolódó karaktert ellenőriz.

Oren Uziel lesz a Pókember Noir sorozat írója és executive producere. Uziel a Pókember - Irány a Pókverzum producereivel, Phil Lorddal és Christopher Millerrel, valamint a Sony korábbi főnökével, Amy Pascallal együtt fejlesztette a sorozatot, akik mindannyian executive producerként dolgoznak. 

Uziel legutóbb a Sandra Bullock és Channing Tatum főszereplésével készült Az elveszett város című romantikus vígjáték forgatókönyvén dolgozott. További írói munkái közé tartozik a 22 Jump Street - A túlkoros osztag,  a 2021-es Mortal Kombat film és a The Cloverfield Paradox. Olyan készülő filmek forgatókönyvén is dolgozott, mint a John Wick: 4. felvonás és a Borderlands, amely az azonos című videojátékon alapul.

A Pókember Noir képregények eredetileg 2009-ben debütáltak a Marvel Noir univerzum részeként. Az ikonikus szuperhősnek ez a változata New Yorkban él a nagy gazdasági világválság idején. Megmarja egy lopott ereklye belsejében elrejtett pók, ami miatt látomásai vannak egy pókistenről, aki szuperképességeket ad neki.

A karakter korábban az Ultimate Spider-Man című animációs sorozatban tűnt fel a képernyőn, ahol Milo Ventimiglia adta a hangját, míg az Irány a Pókverzum! című filmben Nicolas Cage szólaltatta meg Pókit. Az Amazon sorozat lesz az első élőszereplős változata a Pókember Noirnak.

A Sony a múltban több élőszereplős Pókember-filmet is kiadott, jelenleg pedig a Marvel Studios-szal dolgozik együtt a Columbia Pictures révén a Tom Holland főszereplésével újraindított filmes franchise-on. A Sony áll az Irány a Pókverzum! mögött is, amely 2019-ben elnyerte a legjobb animációs filmnek járó Oscar-díjat. A film két folytatása jelenleg is készül, az első - a Pókember - A pókverzumon át - 2023 júniusában kerül a mozikba.

A Sony eddig a Tom Hardy főszereplésével készült Venom és annak folytatása, a Venom 2. - Vérontó, valamint a Jared Leto főszereplésével készült Morbius című élőszereplős filmeket is bemutatta. Jelenleg egy harmadik Venom film is fejlesztés alatt áll, míg a Sony többek között olyan karakterek filmváltozatain is dolgozik, mint az Aaron Taylor-Johnson főszereplésével készült Kraven, a vadász és a Dakota Johnson főszereplésével készült Madame Web.