Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
49%

Morbius (2022)

Morbius
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
25
Képek
8
Videók

Galéria (25)

Jared Leto
Jared Leto
Jared Leto
Jared Leto
Adria Arjona
Jared Leto
Jared Leto
Jared Leto
Jared Leto
Matt Smith
Adria Arjona
Daniel Espinosa
Jared Leto
Daniel Espinosa
Daniel Espinosa
Tyrese Gibson
Al Madrigal
Adria Arjona
Jared Leto
Jared Leto
Daniel Espinosa
Daniel Espinosa
Jared Leto
Adria Arjona
Daniel Espinosa
Jared Leto
Jared Leto
Daniel Espinosa

Videók (8)

 
Eastern79   2022. 05. 14.

legújabb vélemény

0
Vámpírok bálja

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Vagy én vagyok fordítva bekötve, vagy a híres kritikusoknak ment már az agyára a hatalmas filmválaszték, de azt kell mondjam, hogy a Morbius kimondottan jól sikerült, a Marvel filmek közül az egyik kedvencem lett. Mindez elsősorban Jared Leto remek alakításának köszönhető, ugyanis az öregedni képtelen zenész/színész most is beleadott apait-anyait. Komor hangulatú szuperhős film született, amely mind látványban, mind pedig a történet szempontjából kimondottan jól teljesít. Rögtön két vámpírral is megismerkedhetünk, ugyanis Michael Morbius (Leto) legjobb barátja is beszáll a buliba. Nem sejtette, hogy a tudós által létrehozott szérum mellékhatásainak kockázatáról bizony ki kellett volna kérnie gyógyszerésze vagy legalábbis kezelőorvosa (jelen esetben barátja) véleményét. Ahogy az már lenni szokott, jön a vívódás a vérivással, illetve a jó vámpír-rossz vámpír felállás, no meg az elmaradhatatlan szerelmi szál. Ezek ellenére mégsem lett unalmas vagy sablonos sőt, néhol a Nolan-féle Batmant juttatta eszembe. Horrornak azért nem nevezném, de egy sötét fantasy-ként mindenképp megállja a helyét.

 
Artemisia   2022. 05. 14.

a nap véleménye

5
Vér-szívás!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Morbius egy egyedülálló, szuggesztív karakter a képregények lapjain. Leggyakrabban használt titulusa, az élő vámpír is az egyediségét reprezentálja. A karakter 1971-es debütálásakor ugyanis a Comics Code Authority által meghatározott szabályok értelm... teljes kritika»

 
Lubi   2022. 04. 03.

a nap véleménye

4
A vámpírlét (vér)szívás

A Marvel legújabb nagy dobása a 2000-es évek eleji szuperhősmozik hangulatát és stílusát hozza vissza. De mit is várnánk egy vámpírtól, akin nem fog az idő? A Morbius maradisága mondhatni témába vágó koncepció. A Venom sikere után a Sony stúdió gyárt... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2022. 04. 02.

3
Füstös vámpírok

Hollywood elég érdekesen értelmezi a vámpírok ábrázolását. Míg a Twilightban csillogtak, itt füstölögnek, sőt még valami rejtélyes szél is körülveszi Morbiust, amiben úgy repdes, mint Superman. Ehhez még hozzájön a vérciki szerelmi szál és a gagyi CGI, Jared Leto azért valamit kozmetikáz ezen a borzalmon. Nem is értem Espinosa a remek Élet után hogy tudta összehozni ezt... jószívű hármas.

 
zsena   2022. 04. 14.

a nap véleménye

3
Batman és Penge keveredése

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Jared Leto nagyot alkotott! Eddig is tudtam, hogy Leto egy zseni polihisztor személyiség, elég csak az önéletrajzát felpörgetni bárkinek, hogy lássa, mennyire a jég hátán is megél típusú emberről van szó. Bármeddig képes elmenni, hogy az általa hozot... teljes kritika»

11
 
Tonyka   2022. 04. 01.

a nap véleménye

2
Sokat ígért

A bemutató sokat ígér, a film sajnos keveset ad. Két évet vártam(tunk), hogy végre megnézhessük Morbius eredettörténetét. Nagyon hosszú két év volt az újabb és újabb bemutatók egyre jobban felfokozták a várakozást. Nem tudok eltekinteni attól, hogy a... teljes kritika»

5
 
Gábor390920   2022. 03. 31.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy átlagos eredettörténetet láthatunk a vásznon, amely tovább tágítja a Marvel multiverzumát. A sztori nagyon egyszerű. Van két barát, akik súlyos betegségben szenvednek. Egyikük egész életében keresi a betegségükre a gyógymódot, majd mikor eléri a... több»

A film 187 506 105 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 104 795 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A New Yorkban játszódó jeleneteket valójában az Egyesült Királyságban forgatták.

(hp)
 

A Morbius Jared Leto második képregény-adaptációja a Suicide Squad - Öngyilkos osztag után, melyben Jokert alakította.

(hp)
 

A film rendezői székét eredetileg F. Gary Gray foglalta volna el, azonban a direktor nem élt a lehetőséggel.

(hp)
 

A Venom után ez a Sony Pictures Universe második filmje, melynek főszereplője a Marvel Comics egyik népszerű karaktere.

(hp)
 

Morbius karakterét egyetlen alkalommal láthattuk korábban egy mozifilmben, mégpedig a Penge DVD-kiadásának bónusz jelenetei között. A szóban forgó jelenetet kivágták az eredeti filmből.

(hp)
 
Ez a film pontosan az, mint aminek látszik. Végtelenül bugyuta, de közben valahogy mégis agresszívan szórakoztató az a vég nélküli hülyeség, ami jellemzi. Lehet, hogy csak jó érzés látni egy ilyen típusú filmet 2022-ben, méghozzá egy ilyen hatalmas franchise-ban. több»